SJC net een maatje te groot.

SJC, JO8-1G
Alphen JO8-1
08-02-2020
10 - 4

We zijn inmiddels aardig gewend aan het niveau waarop we nu spelen. Alphen is lekker op dreef en we zijn nog geen enkele keer weggespeeld of überhaupt minder geweest als de tegenstander. Maar of dit zo zal blijven vragen we ons af. In de sterke hoofdklasse zitten geen zwakke teams, dus ongetwijfeld komen we een keer een team tegen dat nog even beter is als wij. SJC JO8-1 is de volgende horde die we moeten nemen. We weten vooraf niets van hun sterkte, maar als we hun uitslagen van andere wedstrijden begrijpen we dat we aan de bak kunnen vandaag. Zou dit dan die tegenstander worden?

We beginnen in het eerste kwart best goed. Er wordt goed samen gevoetbald. Maar als een pass dan onderschept wordt door Sjc en naar hun spits gepasst, staat het binnen no time 1-0. Daarna ontstaat een gelijkwaardige wedstrijd. Beide teams verdedigen goed en er zijn weinig kansen. Als Luca zijn directe tegenstander passeert en hij alleen op de keeper af kan, ziet de spelbegeleider op zijn Zwitsers uurwerk dat er precies 10 minuten zijn gespeeld. Tijd dus en weg kans, jammer.

Zo blijven doorgaan jongens. Probeer wel de bal iets sneller en zuiverder naar elkaar te passen. Helaas gaat dat laatste nu net mis in het 2e kwart. We zijn slordig in de opbouw, leveren de bal zomaar in bij Sjc en zij straffen ieder foutje genadeloos af, Quinn 2x kansloos en 3-0 dus.
Aan de andere kant komen Ryu en Luca een aantal keren goed er langs, maar hebben ze pech in de afronding. De Noordwijkse doelman staat goed te keepen en houdt alles tegen. Dan is het rust en nemen we de plannen door voor de 2e helft.

Alphen heeft goed begrepen dat het allemaal wat feller mag. We gaan goed van start. Binnen 20 seconden scoort Elian de 3-1 met een mooi schot laag in de hoek. Vervolgens gaan we gretig op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar als we bij een situatie met teveel spelers te ver naar voren lopen, speelt Sjc het heel mooi uit. Met een steekpass naar het middenveld en vervolgens ook nog een steekpass naar de spits worden we uitgespeeld en is het 4-1. Daarna ontstaat een fase waarin we iets beter zijn. Dexx en Corné zijn lekker aan het verdedigen, ze geven niets weg. Aan de andere kant krijgen we zelf wel kansen. Jurre en Dylan schieten goed op het doel, maar de keeper houdt opnieuw veel tegen. Ook Luca weet hem niet te passeren bij een goede kans. We blijven Sjc onder druk houden. De opbouw wordt verstoord en via Dylan heeft Luca de bal dan voor het inschieten, 4-2. En net als je verwacht nu drukken we door is het tegenovergestelde waar. We verslappen juist en laten de tegenstander er te gemakkelijk doorheen lopen. Zo scoren zij nog de 5-2 en 6-2. Time out.

Nog 10 minuten alles geven. Direct in het 4e kwart laat Sjc wat een goed team zij zijn. Via 3 passes staan ze weer vrij voor Quinn en wordt het 7-2. En even daarna via weer een mooie aanval zelfs 8-2. Een hele grote nederlaag dreigt, dus even weer 2 tandjes erbij Alphen. Dit gebeurt ook. Ryu maakt het zijn tegenstander lastig met mooie acties, het afronden lukt vandaag even niet. Dan krijgt Luca de bal. Vanaf eigen helft rent hij het veld over en schiet de bal keurig in de hoek. En even daarna laat hij nogmaals zien hoe goed hij kan voetballen. Hij passeert 3 tegenstanders om vervolgens de bal op Jurre terug te leggen en Jurre scoort de 8-4. Echt een prachtig doelpunt en daarmee de veldverhoudingen weer enigszins herstelt in de score. Helaas lukt het Sjc om nog 2 keer te scoren omdat we een beetje slap ingrijpen. Deze verslapping kun je tegen deze tegenstander niet gebruiken want ze straffen ieder foutje af.

10-4 verlies dus, maar toch hebben we bij momenten toch zeker goed gespeeld. En eerlijk is eerlijk, Sjc was vandaag gewoon beter als ons dus een terechte uitslag. Verder was het gewoon een leuke sportieve wedstrijd waarin we een hoop hebben geleerd. Leuk was het om te horen van de Sjc coaches dat ze vandaag voor het eerst echt weerstand hebben gekregen.

Volgende week een mooie oefenwedstrijd om naar uit te kijken: Excelsior JO8-1 komt op bezoek :)
 

Verslagen

Terug naar boven