Knap hersteld na zwakke eerste helft

Alphen JO8-1
DSO JO8-1
07-03-2020
4 - 6

Na de voorjaarsvakantie met 2 voetbalvrije zaterdagen is het vandaag eindelijk weer eens tijd voor een wedstrijd. De wedstrijden tot nu toe in de hoofdklasse hebben aangetoond dat we hierin goed kunnen meedraaien. Twee keer was er winst, 1x een nipt verlies en in de laatste wedstrijd was SJC net een maatje te groot voor ons. Vandaag komt het sterk geachte DSO op bezoek. Een vereniging met altijd sterke jeugdteams. DSO staat voor "Door samenspel overwinnen", iets wat Alphen vandaag juist wilt proberen te bereiken.

In de wedstrijdbespreking spreken we af dat we fel op de bal moeten zitten, de bal op de helft van de tegenstander proberen te veroveren. Eenmaal in balbezit goed vrij lopen en met samenspel kansen creëren. Maar nadat we zijn begonnen lijken we de opdrachten te zijn vergeten. Juist Alphen wordt door DSO onder druk gezet. We komen niet van eigen helft af, terwijl de tegenstander nu niet bepaald veel beter oogt. Maar DSO is wel veel feller als Alphen. Mede daardoor komen we al snel op achterstand, een schotje hobbelt ons doel in, 0-1. Luca zorgt voor onze eerste kans door 2 man te passeren en vervolgens schiet hij helaas in het zijnet. Maar veel vaker komen we niet in de buurt van het vijandelijke doel.

In de time out wisselen Luca en Corné en komen Ryu en Elian in het veld. We proberen wat meer te combineren met elkaar, maar helemaal lukken doet dit nog niet in de eerste helft. We worden afgetroefd op felheid en agressiviteit in de duels. DSO weet met 2 afstandsschoten nog 2 keer te scoren. Zo staat het dus al 0-3 en lopen we achter de feiten aan. Dan mag Ryu een aantal corners achter elkaar nemen en 1 daarvan wordt keurig binnen getikt door Dylan. Zo staat Alphen ook op het scorebord, 1-3. Even later lijkt het zelfs 2-3 te worden, maar de vrije trap van Jurre wordt door de keeper tegen de paal getikt. In de laatste minuut voor rust een exemplarisch moment van de eerste helft. DSO krijgt een corner. In plaats dat de Alphense spelers bij een tegenstander gaan staan, letten we op andere dingen. Vervolgens staan we erbij en kijken we ernaar en via een kluts ligt de bal weer in ons net, balen want erg onnodig maar dus wel 1-4.

Tijd voor wat limonade in de kleedkamer en een oppeppende "donderspeech". Het is zaak om zelf ook de tegenstander onder druk te gaan zetten in de 2e helft, anders wordt het een dikke afstraffing. Misschien komen we daardoor ook zelf wat meer aan voetballen toe. Het gaat in het 3e kwart in ieder geval een stuk beter. De wedstrijd is nu in evenwicht en gaat op en neer. Corné heeft Dexx achterin vervangen en staat goed te verdedigen samen met Jurre. Als middenvelder helpt Luca daar ook goed bij mee en als we gaan aanvallen is hij de verbindende speler die Ryu en Elian aan het werk zet. Het lukt DSO wel om nog een keer te scoren. Het wordt 1-5. Ondertussen gaat Quinn zich in deze wedstrijd steeds meer onderscheiden. Met een aantal goede reddingen voorkomt hij meer tegendoelpunten. Mooi ook om te zien hoe hij zonder enige angst bovenop iedere afvallende bal duikt.
Voorin worden Ryu en Elian steeds gevaarlijker en na een mooie assist van Quinn weet Ryu onze 2e te maken, 2-5.

In de time out spreken we af dat we nog even 10 minuten alles geven. Proberen volle bak naar voren te spelen. Dat lukt heel goed, nu zetten wij de tegenstander onder druk waardoor zij er nauwelijks nog uitkomen. Ryu weet nog een keer te scoren, 3-5 dus en het geloof komt steeds meer terug. We gaan wel met steeds meer spelers naar voren en vergeten eventjes de verdedigende taken. Door een ongelukkig geblokte pass staat opeens een DSO aanvaller volledig vrij voor ons doel. Voor Quinn is er geen redden aan, 3-6. Toch zetten we door en tonen we nu wel de vechtlust. Veel duels worden gewonnen en we gaan weer verder met kansen creëren. Dylan schiet de 4-6 op fraaie wijze binnen en we proberen nog verder terug te komen in de wedstrijd. Maar helaas is de tijd op en feliciteren we onze gasten uit Zoetermeer.

Dit was een wedstrijd met 2 gezichten. Een zwakke eerste helft, maar erg goed teruggekomen in de 2e helft. Hadden we maar.... en als we nu.... zijn termen die we na afloop bespreken met elkaar, maar dit is nu ook eenmaal voetbal en hoort erbij. Zeker op deze leeftijd. Volgende week tegen BSC gaan we proberen de hele wedstrijd met de felheid te spelen zoals in de 2e helft.
 

Verslagen

Terug naar boven