Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
11-10-2014 09:45 DSO D5 Alphen D2 0-4

Weer winst D2

11 oktober 2014 DSO D5 - Alphen D2

Deze zaterdag gaan de jongens en meisje van de D2 op pad naar DSO in het verre zoetermeer, zeker met de enorme omweg die we moeten rijden om bij de velden te komen. De voorspelde regen valt lekker ergens anders, dus toeschouwers en spelers houden het droog.

De D2 gaat fel van start en zet de verdediging van DSO al vanaf het begin onder druk waardoor we al snel de eerste corner meekrijgen. Die komt bij Liam die hard op het doel schiet. De keeper van DSO kan het schot nog blokken, maar Zine is er als de kippen bij om de afvallende bal er meteen in te tikken en staat het weer na net een minuutje spelen 0-1.

DSO komt er in eerste instantie niet uit en een paar minuten later zorgt Stefan met een bekeken schot dat het al heel snel 0-2 is. Toch laat DSO het er niet bij zitten en breken via hun snelle spits af en toe gevaarlijk door. Zo gaan er een paar kansen maar net naast en zorgt Luuk met een paar knappe reddingen dat er niet gescoord wordt.

De D2 is in de eerste helft de betere en effectievere partij. Hoewel DSO het niet onaardig doet en het onze verdediging niet makkelijk maakt, zijn de gevaarlijkste en beste kansen voor ons en zorgt Ratko ervoor dat na een corner de score op 0-3 komt. DSO geeft het nog niet op en lijkt eindelijk een doelpunt te kunnen maken maar hadden niet gerekend op onze eigen Timo, jawel, die de bal nog net van de doellijn af kan halen en de tegentreffer kan voorkomen. En als een paar minuten later, als het bijna rust is, Stefan door de verdediging heen breekt en beheerst de 0-4 inschiet lijkt het lot van DSO al beslist en mag het eigenlijk niet meer mis gaan.

In de tweede helft gebeurd er in eerste instantie niet zoveel. DSO dringt aan en heeft zeker in het begin een licht overwicht, maar ook dankzij goed ingrijpen van de verdediging en puike reddingen van Luuk wordt dit niet in doelpunten uitgedrukt. Na een tijdje krijgt de D2 weer grip op de zaak en krijgen we nog een aantal goede mogelijkheden maar ook daar komen geen doelpunten uit. De spelers van DSO hebben er blijkbaar genoeg van en beginnen aan het eind van de tweede helft steeds harder te spelen en krijgen sommige van onze spelers het flink te verduren waardoor de sfeer niet altijd even prettig meer is. De uitstekend leidende scheidsrechter houdt het gelukkig goed onder controle, al had de gemene sliding van achteren op Casper zijn enkels wel degelijk rood moeten zijn ondanks dat er nog maar een paar minuten op de klok stonden. De overwinning komt echter niet meer in gevaar en de 3 punten worden mee naar Alphen genomen.

Volgende week alweer de laatste, maar zeker niet de minste wedstrijd in deze bekerronde want koploper Alphia komt op bezoek. Het zal een spannende en hopelijk sportieve pot worden.

DSO D5 - Alphen D2 : 0-4
(01) 0:1 Zine
(06) 0:2 Stefan
(18) 0:3 Ratko
(26) 0:4 Stefan