Club nieuws AVV Alphen

PIET WAS ER TOCH WEER BIJ: CHARLOIS - ALPHEN

10 november 2019
Wondermooi weer voor een goede pot voetbal, plus minus 10 graden en geen wind. Tegen een tegenstander om ontzag voor te hebben, maar in deze vorm, zou het kunnen gaan lukken om met de drie punten naar huis te gaan. De scheidsrechter van vandaag is Predrag Obradovic.
 
De wedstrijd is 10 minuten te laat begonnen, reden onbekend. De wedstrijd kon niet slechter beginnen. Het was Jamel Molle die op het laatste moment ingevallen was voor Patrick Ruiter, die bij zijn eerste balcontact een klein foutje maakte en Jeffrey van Veen van achter haakte en de bal lag op de stip, De penalty werd in eerste instantie gestopt door Rick, maar hij moest de bal lossen en werd prima ingeschoten door Jeffrey Pols. 1 - 0 . Dit zijn van die wedstrijden die je af en toe meemaakt. Daar is niets aan te doen. Alphen pakte gelijk de draad weer op en kwam met een prima aanval door het midden, en het was Steven van der Pijl die de 1 - 1 in het doel schoot. Op dat moment was het voetbal zeer rommelig van beide kanten, maar het was weer Alphen die bijna scoorde, het was Steven die de bal naar Jan de Lange gaf en die zag zijn harde schot net geblokkeerd worden.
 
Van een middenveld was er van Alphen niets te bekennen en dan is het haast onmogelijk om druk te zetten op het doel van de tegenstander. Charlois ging vrolijk door met aanvallen en het was in de 26e minuut, na een schot van Paulo Garcia Mendes, waarop Rick niet goed anticipeerde en afgemaakt kon worden door Remco de Neef. 2 - 1 . Dat Alphen weer een kans kreeg was 1 minuut later, de scheidsrechter floot voor een fout op Steven van der Pijl en de penalty was daar. Jan de Lange zette zich achter de bal, maar de bal werd veel te zacht ingeschoten, weer een honderd procent kans op de gelijkmaker weg. Het wilde maar niet gaan lopen en Charlois werd steeds sterker en het was Rick, die weer een hachelijke situatie voor Alphen oploste, In de 40e minuut weer een goede kans voor Charlois. Met een pegel van Remco de Neef, net over de lat.
 
Alphen bleef zeer matig en in een veel te laag tempo spelen, zo breek je geen potten. En het was in de 44e minuut dat Justin een vrije schietkans kreeg en de bal slecht raakte. Ver naast. In de allerlaatste minuut een voorzet van Charlois op links naar de 2e paal en  Jeffrey Pols, die helemaal vrijstaand een geplaatste kopbal in de verste hoek gaf en onhoudbaar voor Rick,
3 - 1 . Dit was ook de ruststand.
 
De verwachting was toch niet helemaal negatief bij de supporters, gezien de laatste wedstrijd en met 4 doelpunten in de 2e helft. Het leek er wel een beetje op te gaan lijken. Alphen ging fel in de aanval. In de 50e minuut een mooi tikje van Steven van der Pijl op Jan de Lange, maar weer net naast. Drie minuten later een voorzet van links met een prima kopbal van Steven van der Pijl. Uitstekend gehouden door keeper Jack Punselie. Met dit soort situatie moet je een beetje geluk hebben, maar dit was vandaag nergens te bekennen. In de 59e minuut was het Paulo Garcia Mendes, die vrij voor Rick de Vries kwam, maar weer uitstekend gepakt door Rick. Wissels Mike Boer en Yassine Yagoubi voor Justin Verberg en Jamel Molle. Vooral belangrijk was Mike - Boer om een beetje rust in de achterhoede te krijgen. Eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld, de kansen kwamen alleen nog maar voor Charlois. In de 75e minuut nog een vrije kopkans voor Riwaldo Rodrigues, maar de bal net over. Het was door Rick de Vries met een paar uitstekende reddingen dat de wedstrijd bij 3 - 1  bleef steken. Eindstand 3 - 1 . Volkomen verdiend.
 
CONCLUSIE:
- weer een prima scheidsrechter
- een draak van een wedstrijd
- TIP: voetbal is ook bewegen zonder bal
- Charlois, toch een beetje een bejaarde ploeg met 2 spelers van 42 jaar
- De wedstrijd van vandaag maar gauw vergeten.
 
Over 2 weken thuis tegen SEP. Een wedstrijd die echt gewonnen moet worden op sportpark de Bijlen. Hopelijk met veel supporters.
Veel succes!
Piet Dijkman


 
www.avvalphen.nl
Doordat bij de aanleg van het kunstgrasveld de struiken tussen veld 1 en 2 zijn verdwenen, is er een grasveld gemaakt waar nu de… Meer >
 
Onze ledenadministratie, in casu Esther Hinderks, schreef onderstaand bericht: Samen met Club Assistent (ons… Meer >
 
 
Afgelopen zondag 3 november tijdens de thuiswedstrijd tegen WIK uit Delft kon Alphen 1 weer een debutant begroeten uit het… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
18-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven