Club nieuws AVV Alphen

Aanstelling Rien van Elk

15 december 2018
Rien van Elk Jeugdcoördinator bij A.V.V. Alphen

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we Rien van Elk bereid hebben bevonden om vanaf seizoen 2019/2020 als jeugdcoördinator te starten bij A.V.V. Alphen. Rien is een paar jaar geleden al eens in een soortgelijke functie actief geweest bij onze vereniging. Hij zal zich met name gaan bezig houden met het begeleiden en coachen van trainers en leiders van jeugdteams en het geven van beleidsrichting aan het voetbaltechnisch verbeteren van de jeugd. Over de guppen zal de guppencoördinator zich gaan ontfermen in het nieuwe seizoen met gerichtere trainingen.
e trainingen zullen zo worden opgezet dat de guppen op spelende wijze alvast klaar worden gemaakt voor de ‘echte wedstrijden’. Voor de tweedejaars JO17 en de JO19 zal er extra voorbereiding en begeleiding worden georganiseerd om de overgang naar de senioren soepeler te laten verlopen. Het bestuur was al voornemens een jeugdbestuur op te richten omdat Team Voetbalzaken vanaf volgend seizoen zal komen te vervallen en er grote behoefte is aan een heldere visie op en overall aandacht voor de opleiding en begeleiding van de jeugdspelers, trainers en leiders.
De aanstelling van Rien van Elk komt dus op een goed moment: onze jeugdafdeling bloeit en dit willen we graag zo houden en liefst verder uitbouwen en vorm geven. Inmiddels zijn er gesprekken gaande met leden die mogelijk plaats gaan nemen in het jeugdbestuur. Hieronder zal Rien van Elk zichzelf nader voorstellen en kunt u lezen dat Rien op dit moment nog verbonden is aan voetbalvereniging Bernardus. Wel zal Rien vanaf januari 2019 al voorbereidende werkzaamheden gaan verrichten bij A.V.V. Alphen zodat hij het volgende seizoen goed van start kan gaan. We wensen Rien veel plezier en succes toe in zijn functie bij A.V.V. Alphen.

Bestuur A.V.V. Alphen
 

Even kennismaken met…. Rien van Elk

 

Vanaf volgend seizoen 2019-2020 ben ik door het bestuur van de AVV Alphen aangesteld als Jeugdcoördinator. Het bestuur heeft mij gevraagd om me zelf aan u voor te stellen.

 

Rien van Elk dus, 63 jaar jong en getrouwd met Lia en trotse vader van twee dochters, Merel en Fleur van 28 en 23 jaar. Woonachtig in Alphen aan den Rijn en werkzaam als Grafisch vormgever bij De Persgroep in Rotterdam, uitgever van bijvoorbeeld het Alphens Nieuwsblad en Algemeen Dagblad.

 

Mijn voetballoopbaan begon als 7-jarige bij de AVV Alphen, waar ik nog steeds rustend lid ben. Via diverse selectieteams bij de jeugd kwam ik als 17-jarige in Alphen 1 terecht waarin ik tot mijn 35-ste heb gespeeld. Wel waren er nog twee uitstapje naar de Hoofdklasse bij UVS in Leiden (2 jaar) en ARC in Alphen aan den Rijn (2 jaar). Door mijn activiteiten bij de jeugd op zaterdag en de geboorte van mijn dochters heb ik moeten kiezen, waardoor ik gestopt ben met actief voetballen op de zondag en koos voor de begeleiding van jeugdspelers waar ik veel plezier aan beleef. Op dit moment ben ik als Jeugdcoördinator verbonden aan Bernardus uit Hazerswoude Rijndijk en nog actief met het 40+ team van de AVV Alphen op de vrijdagavond.

 

Als 16-jarige ben ik begonnen als trainer van Alphen E2 om daarna diverse selectieteams training te geven met name C1 en D1. In de tussentijd heb ik diverse trainingsdiploma’s behaald bij de KNVB.

De passie voor de jeugd is er nog steeds alleen niet meer op het veld, maar als Jeugdcoördinator. Als Jeugdcoördinator heb ik ruime ervaring opgedaan bij de AVV Alphen. In drie periodes heb ik deze functie bekleed tussen 1990 en 2014. Daarna tot 2016 ben ik als Jeugdcoördinator actief geweest bij Zwammerdam en nu al weer het twee seizoen bij Bernardus.

 

Na de eerste positieve gesprekken met de voorzitters Cindy van Baarle en Henk Wille waren we er snel uit om voor een periode van drie seizoenen met elkaar in zee te gaan. Ik ga voort op de weg die is ingeslagen, maar zal er zeker mijn eigen draai aan geven om te komen tot een goede opleiding van alle jeugdspelers. Want dat is mijn taak; spelers met plezier de voetbalopleiding geven waarna ze de stap kunnen maken  naar de senioren-selectie. Belangrijk hierin zijn de randvoorwaarden die geschapen moet worden om plezier en prestatie hand in hand te laten gaan. Ook heel belangrijk is communicatie binnen de gehele jeugdafdeling; trainers, leiders, bestuur, lettercoördinatoren en TC, maar ook ouders zijn hierin belangrijk.

 

Ik heb er heel veel zin in en zal de komende periode gebruiken om, naast mijn activiteiten bij Bernardus, kennis te maken met de mensen in de jeugdorganisatie.

 

Rien van Elk

 

  
www.avvalphen.nl
De voetbalwedstrijd MMO - A.V.V.  Alphen is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van … Meer >
 
www.avvalphen.nl

FIFA 19 toernooi

12 december 2018
Op vrijdag 28 december a.s. wordt er in de kantine van AVV Alphen een FIFA 19 toernooi… Meer >
 
  Nu de wintertijd is ingegaan en de temperatuur op het moment van de trainingen structureel onder de 10 graden daalt,… Meer >
 
www.avvalphen.nl

Rad van Fortuin

12 december 2018
Herinnering Rad van Fortuin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-06-2018 Meer >

 
20-06-2018 Meer >

 
20-06-2018 Meer >

 
Terug naar boven