FAQ - Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt je een overzicht van de veel gestelde vragen met betrekking tot de website. Klik op een vraag om het bijbehorende antwoord te bekijken.

Deze lijst wordt in de loop der tijd aangevuld met veel voorkomende vragen die de komende tijd bij de website redactie terecht komen.
Je kunt rechtsbovenaan inloggen op je persoonlijk AVV Alphen pagina met behulp van je e-mailadres of je KNVB relatiecode, in combinatie met een door jou eerder opgegeven wachtwoord.

Heb je nog geen wachtwoord, klik dan op "wachtwoord vergeten" en vul je emailadres in, wanneer je lid bent van AVV Alphen en je emailadres is bekend, ontvang je automatisch een mailbericht met een link erin om je wachtwoord in te stellen waarmee je kan inloggen op de site.

Als jouw emailadres niet bekend is en je bent wel lid van AVV Alphen, geef dan jouw emailadres door aan de ledenadministratie (ledenadministratie@avvalphen.nl).
Je kunt deze informatie op 2 manieren vinden.

Optie 1: Inloggen via MyClub
Hoe je moet inloggen via MyClub kun je lezen bij FAQ "Hoe maak ik een account aan en/of hoe kan ik inloggen op mijn persoonlijke pagina?". Als je dat doet zie je in het tweede blokje een overzicht van 'Mijn Teams". Ben je alleen speler, dan staat hier maar 1 team aangegeven. Ben je bijvoorbeeld ook leider of trainer dan kunnen hier meerdere teams staan!

Selecteer het team waarover je de informatie wilt zien. Je komt dan direct terecht in het scherm met alle belangrijke informatie van jouw team, zoals teamleden, wedstrijdplanning, wedstrijdhistorie, standen, trainingen en eventuele teamdocumenten.


Optie 2: Zoeken via de site
Klik in het hoofdmenu op het kopje "Teams". Je krijgt dan een totaal overzicht van alle teams van Beek Vooruit. 
Zoek het team van je keuze en klik dit team aan. Je krijgt dan ook het overzicht van de teamleden, wedstrijdplanning, wedstrijdhistorie, standen en de trainingen.

Let op: 
Wanneer je niet bent ingelogd heb je géén toegang tot de e-mailadressen, telefoonnummers en teamdocumenten!
Stuur een e-mail met de gewenste aanpassing(en) naar scj@avvalphen.nl
Je krijgt dit te zien op de homepage, je teampagina, de wedstrijdpagina en (gedeeltelijk) op de app.
 

Wedstrijden

Als wedstrijden door de KNVB worden afgelast komt dit automatisch via Sportlink als een melding op de homepage van onze website. Je kunt echter nog steeds kijken naar NOS Teletekst pagina 601.

Als een wedstrijd van een team van AVV Alphen wordt afgelast zal de wedstrijdsecretaris of wedstrijdcoördinator uit het wedstrijdschema worden gehaald. Ook in dat geval verschijnt er automatisch op de homepagina, je teampagina en de app een melding.
 

Trainingen

Als de trainingen worden afgelast vanwege afgekeurde velden zal dit door leden van de Technische Commissie als een speciaal bericht op de homepage worden gezet. Hiervan krijg je géén melding op de teampagina of de app.

Als de training wordt afgelast om andere redenen (bijvoorbeeld omdat je trainer ziek is) dan kunnen leiders en trainers een mailtje sturen naar de teamleden of, indien van toepassing, een bericht sturen in de WhatsApp groep. Dit komt niet op de website te staan!
De ledenadministratie is de basis van onze vereniging. Wij vragen onze leden (of hun ouders/verzorgers) om deze informatie op hun "MyClub" pagina te controleren en aan te passen als de informatie niet meer juist of onvolledig is.

Als je een wijziging ingeeft gaat er automatisch een mail naar onze ledenadministratie. Daar worden jouw gegevens verwerkt en aangepast in Sportlink, het programma van de KNVB.

Zorg dus dat jouw gegevens altijd kloppen, zo voorkom je dat je belangrijke informatie mist!

 
Je vindt de app bij Google Play (voor Android toestellen) of in de App Store (Apple toestellen).

Zoek dan naar de gratis "Club-Assistent" app. Na het downloaden en openen van deze app wordt je gevraagd om jouw vereniging te kiezen, je kiest hier uiteraard voor AVV Alphen.

Klik vervolgens bij "Teams" op het potlood en selecteer jouw favoriet(en).

Als je jouw favoriete team aanklikt heb je inzage in de trainingen, de spelers en kun je ook de wedstrijden, de uitslagen en de stand zien.

Veel succes bij het installeren en veel plezier bij het gebruik!
AVV Alphen hecht veel waarde aan de privacy van haar leden en heeft er voor gekozen om bij de standaard instellingen alleen je naam te laten zien aan de bezoekers van onze website.

Alle AVV Alphen leden en vrijwilligers kunnen normaal gesproken inloggen op de site. Op dat moment worden van onze spelers, leiders en vrijwilligers méér gegevens getoond, zoals e-mailadres en telefoonnummer.
Dit is dus voor alle leden van de vereniging zichtbaar maar niet voor mensen van buiten de vereniging.

Wil je dit graag anders dan dien je de volgende stappen te nemen:
 • Stap 1: Log in op de website en selecteer het kopje "MyClub".
 • Stap 2: Daar zie je in het eerste blok 'Mijn gegevens" met rechts de keuzes "Mijn gegevens wijzigen" en "Privacy Instellingen". Selecteer "Privacy Instellingen".
 • Stap 3: Geef aan welke van jouw gegevens door de bezoekers van de site bekeken mogen worden. Sluit af met het selecteren van de knop "Instellingen opslaan". 
Daarvoor heeft onze site een handig hulpmiddeltje!

Als je met je muis over de naam van de tegenstander beweegt zie je een streepje tevoorschijn komen. Klik dan op de naam van je tegenstander en je krijgt direct informatie over:
 • de clubkleuren van je tegenstander
 • adresgegevens van het sportpark
 • correspondentie adres
 • reisafstand en reistijd
 • routebeschrijving
 • een kaart (Google Maps)
Door in te loggen op de site kom je op jouw persoonlijke pagina.

Je kunt inloggen op je persoonlijk AVV Alphen pagina met behulp van je e-mailadres of je KNVB relatiecode, in combinatie met een door jou eerder opgegeven wachtwoord.

Hier kun je klikken op jouw team en krijg je meer informatie over je team en de contactgegevens van je teamleden.
Daarnaast vind je informatie over onder andere komende 
wedstrijden, gespeelde wedstrijden, standen en trainingen.
Dit is heel eenvoudig: je kunt jouw spelers via de site mailen!
 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Selecteer jouw team. Onder de (teamfoto) zie je nu een aantal tabbladen.
 • Stap 3: Selecteer het tabblad "Mijn teamleden mailen".
 • Stap 4: Geef het onderwerp aan, schrijf je tekst en druk op "Verzenden".
Als een leider een mailadres van één van zijn spelers (of ouder, voogd, verzorger) aanpast wordt dit direct aangepast op de site. Daarnaast gaat er direct een mail naar de ledenadministratie, die dit aanpast in de ledenadministratie van AVV Alphen.
 

Hoe doe je dat?

 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Selecteer jouw team. Onder de (teamfoto) zie je nu een aantal tabbladen.
 • Stap 3: Selecteer het tabblad "Emailadressen wijzigen".
 • Stap 4: Maak de gewenste wijzigingen en selecteer "Opslaan".

Let op:

Vraag altijd eerst aan de speler of hij/zij dit zelf wil doen via zijn/haar persoonlijke MyClub pagina; het is de verantwoordelijkheid van de leden (en hun ouder, voogd, verzorgers) zelf om hun gegevens actueel te houden.

Gebruik dit middel het liefst alleen in uitzonderlijke gevallen!
Log in op de homepage, klik op mijn team en klik vervolgens op het icoon achter de pupil die je aan wilt maken.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving
 
Je kunt alleen een wedstrijdverslag ingeven als je ook lid bent van het team.
 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Ga naar Teams > "teamnaam" >Wedstrijdhistorie > Achter elke wedstrijd staat (nadat deze gespeeld is) een icoon van een pen. Klik hierop en schrijf je verslag. Vul alle velden goed in.
 • Stap 3: De redactie publiceert het verslag na goedkeuring.
 • Stap 4: Tevens is het mogelijk om een foto aan een wedstrijdverslag toe te voegen.
Wanneer u uw bedrijfslogo mist tussen het sponsoroverzicht dan is deze misschien nog niet in ons bezit. U kunt het logo mailen naar de sponsorcommissie pr@avvalphen.nl en het logo zal worden toegevoegd.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van uw bedrijfslogo op onze website?
Raadpleeg dan onze sponsorpagina voor de mogelijkheden of mail naar
sponsoring@avvalphen.nl.
Wanneer je op deze link klikt dan wordt er een document geopend die omschrijft hoe jij jouw teamfoto en individuele pasfoto's op de website kan laten plaatsen en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen.
Om een lid te zoeken binnen onze vereniging doe je het volgende:
 1. Login op de website om deze functie te kunnen gebruiken
 2. Ga naar het tabje boven in de pagina naar "DE CLUB"
 3. Klik op "LID ZOEKEN"
 4. Vul vervolgens de voornaam of achternaam in van het lid dat je zoekt. (LET OP! Achternaam zonder tussenvoegsel, dus "Van Dijk" wordt "Dijk")
 5. Klik op zoek
Het resultaat geeft de naam, achternaam, e-mailadres en het team waar het lid zich in bevind weer.
Natuurlijk!

Je kunt op veel verschillende plaatsen op de site terecht met je vragen. De mailadressen zijn gekoppeld aan de commissie of persoon die je het antwoord kan geven. Jouw vraag komt dus snel op de juiste plek terecht.

AVV Alphen doet haar uiterste best je zo snel mogelijk een goed antwoord te geven!

Kan ik een vrijstelling (baaldag) krijgen? Kan ik voor een speler dispensatie krijgen? Wat zijn de kosten per team voor competitiedeelname? Dit zijn slechts enkele van vele vragen die verenigingen kunnen hebben. Omdat het voor verenigingen vaak een lastige klus is om de juiste informatie te vinden op de online kanalen van de KNVB, zijn de meest gestelde vragen en besproken onderwerpen nu gebundeld op knvb.nl/faq

Je krijgt dit te zien op de homepage, je teampagina, de wedstrijdpagina en (gedeeltelijk) op de app.
 

Wedstrijden

Als wedstrijden door de KNVB worden afgelast komt dit automatisch via Sportlink als een melding op de homepage van onze website. Je kunt echter nog steeds kijken naar NOS Teletekst pagina 601.

Als een wedstrijd van een team van AVV Alphen wordt afgelast zal de wedstrijdsecretaris of wedstrijdcoördinator uit het wedstrijdschema worden gehaald. Ook in dat geval verschijnt er automatisch op de homepagina, je teampagina en de app een melding.
 

Trainingen

Als de trainingen worden afgelast vanwege afgekeurde velden zal dit door leden van de Technische Commissie als een speciaal bericht op de homepage worden gezet. Hiervan krijg je géén melding op de teampagina of de app.

Als de training wordt afgelast om andere redenen (bijvoorbeeld omdat je trainer ziek is) dan kunnen leiders en trainers een mailtje sturen naar de teamleden of, indien van toepassing, een bericht sturen in de WhatsApp groep. Dit komt niet op de website te staan!
Je vindt de app bij Google Play (voor Android toestellen) of in de App Store (Apple toestellen).

Zoek dan naar de gratis "Club-Assistent" app. Na het downloaden en openen van deze app wordt je gevraagd om jouw vereniging te kiezen, je kiest hier uiteraard voor AVV Alphen.

Klik vervolgens bij "Teams" op het potlood en selecteer jouw favoriet(en).

Als je jouw favoriete team aanklikt heb je inzage in de trainingen, de spelers en kun je ook de wedstrijden, de uitslagen en de stand zien.

Veel succes bij het installeren en veel plezier bij het gebruik!
Wanneer u uw bedrijfslogo mist tussen het sponsoroverzicht dan is deze misschien nog niet in ons bezit. U kunt het logo mailen naar de sponsorcommissie pr@avvalphen.nl en het logo zal worden toegevoegd.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van uw bedrijfslogo op onze website?
Raadpleeg dan onze sponsorpagina voor de mogelijkheden of mail naar
sponsoring@avvalphen.nl.
Om een lid te zoeken binnen onze vereniging doe je het volgende:
 1. Login op de website om deze functie te kunnen gebruiken
 2. Ga naar het tabje boven in de pagina naar "DE CLUB"
 3. Klik op "LID ZOEKEN"
 4. Vul vervolgens de voornaam of achternaam in van het lid dat je zoekt. (LET OP! Achternaam zonder tussenvoegsel, dus "Van Dijk" wordt "Dijk")
 5. Klik op zoek
Het resultaat geeft de naam, achternaam, e-mailadres en het team waar het lid zich in bevind weer.
Natuurlijk!

Je kunt op veel verschillende plaatsen op de site terecht met je vragen. De mailadressen zijn gekoppeld aan de commissie of persoon die je het antwoord kan geven. Jouw vraag komt dus snel op de juiste plek terecht.

AVV Alphen doet haar uiterste best je zo snel mogelijk een goed antwoord te geven!
Je kunt rechtsbovenaan inloggen op je persoonlijk AVV Alphen pagina met behulp van je e-mailadres of je KNVB relatiecode, in combinatie met een door jou eerder opgegeven wachtwoord.

Heb je nog geen wachtwoord, klik dan op "wachtwoord vergeten" en vul je emailadres in, wanneer je lid bent van AVV Alphen en je emailadres is bekend, ontvang je automatisch een mailbericht met een link erin om je wachtwoord in te stellen waarmee je kan inloggen op de site.

Als jouw emailadres niet bekend is en je bent wel lid van AVV Alphen, geef dan jouw emailadres door aan de ledenadministratie (ledenadministratie@avvalphen.nl).
Je kunt deze informatie op 2 manieren vinden.

Optie 1: Inloggen via MyClub
Hoe je moet inloggen via MyClub kun je lezen bij FAQ "Hoe maak ik een account aan en/of hoe kan ik inloggen op mijn persoonlijke pagina?". Als je dat doet zie je in het tweede blokje een overzicht van 'Mijn Teams". Ben je alleen speler, dan staat hier maar 1 team aangegeven. Ben je bijvoorbeeld ook leider of trainer dan kunnen hier meerdere teams staan!

Selecteer het team waarover je de informatie wilt zien. Je komt dan direct terecht in het scherm met alle belangrijke informatie van jouw team, zoals teamleden, wedstrijdplanning, wedstrijdhistorie, standen, trainingen en eventuele teamdocumenten.


Optie 2: Zoeken via de site
Klik in het hoofdmenu op het kopje "Teams". Je krijgt dan een totaal overzicht van alle teams van Beek Vooruit. 
Zoek het team van je keuze en klik dit team aan. Je krijgt dan ook het overzicht van de teamleden, wedstrijdplanning, wedstrijdhistorie, standen en de trainingen.

Let op: 
Wanneer je niet bent ingelogd heb je géén toegang tot de e-mailadressen, telefoonnummers en teamdocumenten!
Stuur een e-mail met de gewenste aanpassing(en) naar scj@avvalphen.nl
De ledenadministratie is de basis van onze vereniging. Wij vragen onze leden (of hun ouders/verzorgers) om deze informatie op hun "MyClub" pagina te controleren en aan te passen als de informatie niet meer juist of onvolledig is.

Als je een wijziging ingeeft gaat er automatisch een mail naar onze ledenadministratie. Daar worden jouw gegevens verwerkt en aangepast in Sportlink, het programma van de KNVB.

Zorg dus dat jouw gegevens altijd kloppen, zo voorkom je dat je belangrijke informatie mist!

 
AVV Alphen hecht veel waarde aan de privacy van haar leden en heeft er voor gekozen om bij de standaard instellingen alleen je naam te laten zien aan de bezoekers van onze website.

Alle AVV Alphen leden en vrijwilligers kunnen normaal gesproken inloggen op de site. Op dat moment worden van onze spelers, leiders en vrijwilligers méér gegevens getoond, zoals e-mailadres en telefoonnummer.
Dit is dus voor alle leden van de vereniging zichtbaar maar niet voor mensen van buiten de vereniging.

Wil je dit graag anders dan dien je de volgende stappen te nemen:
 • Stap 1: Log in op de website en selecteer het kopje "MyClub".
 • Stap 2: Daar zie je in het eerste blok 'Mijn gegevens" met rechts de keuzes "Mijn gegevens wijzigen" en "Privacy Instellingen". Selecteer "Privacy Instellingen".
 • Stap 3: Geef aan welke van jouw gegevens door de bezoekers van de site bekeken mogen worden. Sluit af met het selecteren van de knop "Instellingen opslaan". 
Daarvoor heeft onze site een handig hulpmiddeltje!

Als je met je muis over de naam van de tegenstander beweegt zie je een streepje tevoorschijn komen. Klik dan op de naam van je tegenstander en je krijgt direct informatie over:
 • de clubkleuren van je tegenstander
 • adresgegevens van het sportpark
 • correspondentie adres
 • reisafstand en reistijd
 • routebeschrijving
 • een kaart (Google Maps)
Door in te loggen op de site kom je op jouw persoonlijke pagina.

Je kunt inloggen op je persoonlijk AVV Alphen pagina met behulp van je e-mailadres of je KNVB relatiecode, in combinatie met een door jou eerder opgegeven wachtwoord.

Hier kun je klikken op jouw team en krijg je meer informatie over je team en de contactgegevens van je teamleden.
Daarnaast vind je informatie over onder andere komende 
wedstrijden, gespeelde wedstrijden, standen en trainingen.
Dit is heel eenvoudig: je kunt jouw spelers via de site mailen!
 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Selecteer jouw team. Onder de (teamfoto) zie je nu een aantal tabbladen.
 • Stap 3: Selecteer het tabblad "Mijn teamleden mailen".
 • Stap 4: Geef het onderwerp aan, schrijf je tekst en druk op "Verzenden".
Als een leider een mailadres van één van zijn spelers (of ouder, voogd, verzorger) aanpast wordt dit direct aangepast op de site. Daarnaast gaat er direct een mail naar de ledenadministratie, die dit aanpast in de ledenadministratie van AVV Alphen.
 

Hoe doe je dat?

 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Selecteer jouw team. Onder de (teamfoto) zie je nu een aantal tabbladen.
 • Stap 3: Selecteer het tabblad "Emailadressen wijzigen".
 • Stap 4: Maak de gewenste wijzigingen en selecteer "Opslaan".

Let op:

Vraag altijd eerst aan de speler of hij/zij dit zelf wil doen via zijn/haar persoonlijke MyClub pagina; het is de verantwoordelijkheid van de leden (en hun ouder, voogd, verzorgers) zelf om hun gegevens actueel te houden.

Gebruik dit middel het liefst alleen in uitzonderlijke gevallen!
Log in op de homepage, klik op mijn team en klik vervolgens op het icoon achter de pupil die je aan wilt maken.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving
 
Je kunt alleen een wedstrijdverslag ingeven als je ook lid bent van het team.
 • Stap 1: Log in onder MyClub met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Stap 2: Ga naar Teams > "teamnaam" >Wedstrijdhistorie > Achter elke wedstrijd staat (nadat deze gespeeld is) een icoon van een pen. Klik hierop en schrijf je verslag. Vul alle velden goed in.
 • Stap 3: De redactie publiceert het verslag na goedkeuring.
 • Stap 4: Tevens is het mogelijk om een foto aan een wedstrijdverslag toe te voegen.
Wanneer je op deze link klikt dan wordt er een document geopend die omschrijft hoe jij jouw teamfoto en individuele pasfoto's op de website kan laten plaatsen en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen.

Kan ik een vrijstelling (baaldag) krijgen? Kan ik voor een speler dispensatie krijgen? Wat zijn de kosten per team voor competitiedeelname? Dit zijn slechts enkele van vele vragen die verenigingen kunnen hebben. Omdat het voor verenigingen vaak een lastige klus is om de juiste informatie te vinden op de online kanalen van de KNVB, zijn de meest gestelde vragen en besproken onderwerpen nu gebundeld op knvb.nl/faq

Terug naar boven