Club nieuws AVV Alphen

Zaterdag 6 april - Stompwijk - AVV Alphen: 2-1

Op deze mooie zaterdagmiddag is Sportpark De Meerhorst een fijne plek om te vertoeven. Een lekker weertje met ongeveer 23 graden is het een fijne pot voetbal kijken voor de toeschouwers. Beide clubs zijn al 2 jaar overgestapt naar de zaterdag en beide clubs zijn geen onbekenden van elkaar. Beide teams speelden ook al tegen elkaar op de zondag.
Voor de wedstrijd was het Pupil van de Week Jens Hendriks die keeper Davey al kansloos liet en de verkeerde hoek in zag gaan.

Na de echte aftrap was het Stompwijk dat het balbezit had en de bal rondspeelde. Van beide kanten was het aftasten en in de eindpass werd telkens de verkeerde kleur gevonden. Veel fouten over en weer en in de 22ste minuut was het Nick Ammerlaan die met een hard schot de bal op de lat uiteen zag spatten. De wind speelde parten en Alphen was gewaarschuwd. Verder gebeurde er niet veel tot minuut 40: de verdediging van Alphen stond niet goed en via een steekpass kwam de bal voor de voeten van Nick Ammerlaan en deze wordt beheerst in de verre hoek geschoten, 1-0 voor de thuisploeg. Het juichen was van korte duur, want 1 minuut later was het Nordin die vogelvrij op de keeper kon aflopen en de 1-1 kon binnenschuiven. Alphen had zelfs daarna nog op voorsprong kunnen komen, maar een hard schot van Nordin wordt gekeerd door de doelman.

Na de rust komt Alphen in een fase waarin het achteruit loopt en amper van de eigen helft afkomt. In de 52ste minuut valt dan ook de 2-1. Een handsbal op randje 16 wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter terwijl heel Alphen aan het appelleren is. Hieruit valt dus ten ontechte de 2-1. Stompwijk blijft aandringen op de bevrijdende 3-1 en Davey weet een schot van Nick Ammerlaan ternauwernood te keren.

In het laatste kwart van de wedstrijd is het Alphen dat recht heeft op een doelpunt. In minuut 85 haalt Ilias verwoestend uit en ziet de bal op de lat uiteenspatten. Amper 2 minuten later is het Nordin die ook dichtbij is, maar nu is het de paal dat een sta-in-de-weg is. Stompwijk houdt stand en heeft 3 belangrijke punten te pakken.

JO10-1 naar Duinrell

29 april 2024
Zaterdag 27 april jl. stond voor de JO10-1 een teamuitje naar Duinrell op het programma. De jongens hebben genoten van het… Meer >

AVV Alphen zoekt voor het seizoen 2024/2025 naar een nieuwe hoofdtrainer voor het 1e elftal. Alphen is de oudste… Meer >

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >