Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
21-02-2015 11:30 Alphense Boys D6 Alphen D2 Hattem, J. van 1-5

D2 weer lekker op dreef in Alphense derby

21-02-2015 Alphense Boys D6 - Alphen D2

Vandaag staat tussen alle buien door de derby tegen de Alphense Boys D6 op het programma. Tegen deze ploeg hebben we ook in de beker gespeeld en destijds een redelijk makkelijke overwinning gehaald, maar inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder. Luuk is er niet bij en daarom heeft Tomas dit keer de keepers handschoenen aan en helpt Milan vandaag een voetje mee.

Alphen begint rustig aan de wedstrijd en tast in het begin nog even af. Na een minuut of 10 begint Alphen steeds beter in het spel te komen en beginnen de kansen te komen. Als Stefan in de 16 onderuit wordt gehaald krijgen we penalty mee, maar het zit ons weer niet mee en Kyle schiet op de paal. Alphen raakt niet van slag en zet de ene na de andere aanval op terwijl de Boys niet van hun helft weg kunnen komen. Het aantal kansen die maar net naast worden geschoten of gekopt zijn niet bij te houden en zo gaan we uiteindelijk met 0-0 de rust in terwijl Alphen duidelijk de betere ploeg is.

De toeschouwers zijn er nog niet helemaal gerust op, als de kansen er niet ingaan kunnen we het onszelf nog onnodig lastig maken. Na rust begint Alphen weer druk te zetten maar de Boys zijn wat beter bij de les en Alphen ontsnapt 5 minuten na de rust aan een achterstand als bij een spaarzame counter een doelpunt op randje buitenspel wordt afgekeurd. Gelukkig is de D2 niet onder de indruk en blijft de ene na de andere aanval opzetten en eindelijk maakt Kyle de meer dan verdiende 0-1 door in de bal over de keeper te tikken. Alphen gaat vrolijk verder en als Casper met een mooi geplaatst schot van buiten de 16 er 0-2 van maakt is het verzet bij de Alphense Boys gebroken.

De 0-3 van Chelsea valt al een paar minuten later en even is er verwarring omdat de bal er via de paal weer uit springt. De scheidsrechter is onverbiddelijk en telt, tot grote verontwaardiging van de tegenstander, het doelpunt. Nadat de gemoederen weer wat zijn gezakt spelen we verder en slaat Alphen toe. Chelsea tikt binnen een minuut de 0-4 en 0-5 in en met nog maar een paar minuten te gaan zit de overwinning in de pocket en neemt Alphen neemt wat gas terug. De Alphense Boys gaan nog wel op zoek naar een eretreffer die nog net in de laatste minuut valt als een afstandsschot er nog onverwacht in glipt.

Alphense Boys D6 - Alphen D2 1-5