Club nieuws AVV Alphen

Alphen 2 kampioen: “Eindelijk, die schaal is nu echt van ons!”

www.avvalphen.nl
Het is een zonnige zondagochtend en Alphen 2 maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar. Zullen ze na 90 minuten dan eindelijk met die schaal in de lucht staan? En mogen ze het kampioenschap dan eindelijk officieel vieren? Na 90 minuten pronkt er een mooie 4-1 op het scorebord en mogen de champagneflessen dan echt ontkurkt worden. Het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse is een feit!

Gedurende  de hele wedstrijd was iedereen er van overtuigd dat Alphen 2 de winst zou gaan pakken in deze wedstrijd. Alphen was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en begon sterk aan de wedstrijd. Na een schitterende volley van Ferry van Leeuwen pakte Alphen 2 dan ook de voorsprong. Na de 1-0 ging het tempo om laag en werd Alphen steeds onzorgvuldiger. Hierdoor kwam Unio beter in de wedstrijd en wisten ze in de omschakeling er enkele malen goed uit te komen, zonder echt gevaarlijk te worden. En toch wist Unio voor rust op 1-1 te komen, na wederom slordig balverlies van Alphen. Met een lange bal van achteruit werd de spits van Unio in stelling gebracht en hij wist de bal knap binnen te schieten. Door de 1-1 kwam er toch wat vertwijfeling en angst in het team, het zou ze toch niet weer gebeuren dat ze het kampioenschap moeten uit stellen….

Zoals wel vaker doet een ‘bakkie thee’ in de rust wonderen. Alphen 2 was een stuk feller in de duels en zette meer druk vooruit. Unio kwam  steeds meer onder druk te staan en het was wachten op de 2-1. Deze viel gelukkig ook snel en iedereen had weer het gevoel en de volle overtuiging dat vandaag het kampioenschap gevierd ging worden. Unio probeerde nog wel op zoek te gaan naar de 2-2 door met 4 spitsen te gaan spelen, maar met deze tactische omzetting hielpen ze Alphen alleen maar in het zadel. Unio gaf steeds meer ruimte weg en Alphen wist hier dankbaar gebruik van te maken en liep nog uit naar een 4-1 stand.

Na het laatste fluitsignaal kwamen de emoties bij de spelers en het massaal toegestroomde publiek los en ontstond er een mooi feest op het veld. Na enkele mooie woorden  van bestuurslid Aad Groenewoud werden de bloemen en de schaal overhandigd en konden eindelijk de flessen bubbels opengetrokken worden.

Trainer Chris Snatersen was na afloop zichtbaar ontdaan en had zich geen mooier afscheidscadeau kunnen wensen. Ondanks zijn emoties wist hij toch nog wat woorden uit te brengen: “Hier hebben we een heel jaar hard voor gewerkt en dan eindelijk is de beloning daar. Ik ben echt trots op deze jongens! Door de brede en kwalitatief sterke selectie (lees: 18 man) moesten er elke week weer spelers teleurgesteld worden, terwijl zij het soms helemaal niet verdienden om op de bank te beginnen. De spelers en het team hebben dit meer dan fantastisch opgepakt en ik wil daarom benadrukken dat dit een echte teamprestatie is! En tja, voor mij is dit natuurlijk ook een schitterend prijs en ik hoop dat de jongens een mooi seizoen tegemoet gaan in de 1ste klasse.”

Na afloop waren de spelers te druk met feestvieren, maar gelukkig was vice-aanvoeder John Boy Overbeek toch nog bereid om een reactie te geven op deze unieke prestatie: “Het is natuurlijk schitterend als je dit mag mee maken. Gelukkig konden we het karwei vandaag af maken en ons kronen tot kampioenen. Als je ‘gewoon’ ongeslagen kampioen wordt, dan kan ik er niks anders van maken dat wij de terechte kampioen zijn. Hopelijk kunnen we deze status vast houden tot het eind van het seizoen. Deze prestatie is al uniek en als we aan het eind van de rit nog steeds ongeslagen zijn, maakt dat de prestatie alleen maar unieker. Kortom: hier staat een blij man voor je!”

Tot slot wil Alphen 2 alle supporters nog bedanken voor jullie steun dit seizoen.

“El Capitano”

 
www.avvalphen.nl
Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >
 
 
Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >
 
Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23-12-2023
Meer >
 
 

Kerstvakantie

13-12-2023
Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven