Club nieuws AVV Alphen

SAMENWERKING A.V.V. ALPHEN EN ALPHENSE BOYS .....EEN FEIT!

Een belangrijke stap voorwaarts in het amateurvoetbal, kennis delen en gebruik maken van elkaars sterke punten om zo de jeugd ook daadwerkelijk de toekomst te geven en te gunnen!
Dat is de inzet voor het samenwerkingsverband voor de jeugdafdelingen, welke op 17 juni 2015 door beide partijen werd getekend.
 
Met de ondertekening van dit nu al spraakmakende contract kwam op woensdag jl. een einde aan een tijdperk waarin de twee voetbalclubs, niet langer als rivalen, maar als bondgenoten de velden zullen betreden. Een geweldige stap voorwaarts volgens Michel du Chatinier: "Het leukste van Alphen is dat sport in onze gemeente echt verbroedert. Sportverenigingen bewegen volop door slimmer en efficiënter met elkaar samen te werken.
 
Uiteraard zullen beide clubs gewoon hun eigen visie en identiteit behouden, waarbij rekening gehouden wordt met de visie van het eigen bestuur en eigen leden, maar zullen zij door juist hun kennis en know how te delen samenwerken aan het grotere doel, een betere jeugdopleiding.
 
Enkele specifieke punten van de samenwerking welke verder besproken zullen worden;

Kennisdeling d.m.v. gesprekken en presentatie van elkaars eigen organisatie en jeugdopleiding.

Sportverenigingen spelen een grote rol bij de kennismaking met de sport, de ontwikkeling en het scouten van een bijzonder sporttalent. De wijze waarop een vereniging hiermee omgaat wisselt sterk. Sportverenigingen zijn vrijwilligersorganisaties. Een deel van de verenigingen heeft gekwalificeerde trainers. een deel van de verenigingen is afhankelijk van de mensen die zich (als vrijwilliger) aanmelden. De kwaliteit van de trainingen en begeleiding is in dat geval afhankelijk van de kwaliteit van de vrijwilliger. De sportverenigingen zijn een belangrijke leverancier van sporttalent. Sommige verenigingen hebben de neiging om hun talenten zo lang mogelijk binnen de vereniging te houden. Soms wordt het belang van de vereniging verkozen boven de ontwikkeling van het individuele talent. De uitwisseling van ervaringen en kennis met andere verenigingen en kennisinstellingen kan worden verbeterd. Dat geldt ook voor de uitwisseling en samenwerking tussen sportverenigingen en het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang.

Uitwisselen van ideeën en al uitgewerkte plannen.

Verschillende ideeën en initiatieven bundelen en eventueel gezamenlijk uitwerken. Informatie m.b.t. nieuwe trainers (helpen bij invullen vacatures)

Bijwonen van elkaars clinics en trainersbijeenkomsten.

Hoe beter de trainers zijn opgeleid, des te beter kunnen zij uitvoering geven aan het jeugdopleidingsplan.

Profiteren van de samenwerking van Alphense Boys en Feyenoord.

Feyenoord wil in totaal circa tien amateurclubs in de regio middels een exclusieve samenwerking aan zich binden. Die clubs met een zogenaamde A-status, gaan zij middels kennisoverdracht aandacht geven op het gebied van het opleiden van jeugdspelers Feyenoord heeft tevens als doel om nog meer binding met het achterland te krijgen en haar maatschappelijke rol in de samenleving een zinvolle invulling te geven en de aantrekkingskracht voor de voetbalsport in de regio te vergroten.

Meedoen aan elkaars toernooien.

Het blijkt dat sport en spel veel voor elkaar kan krijgen. Het maakt kinderen gezonder en draagt ook bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Maar samen sporten zorgt ook voor meer begrip van elkaars cultuur en achtergrond.

Het organiseren en afspreken m.b.t. oefenwedstrijden tegen elkaar.

De clubs onderling creëren een nauwe band waarbij oefenwedstrijden onderling georganiseerd kunnen worden en kan worden gelet het niveau, waardoor de wedstrijd meerwaarde heeft door een gelijkwaardige tegenstander te hebben.

Kennisoverdracht en aandacht geven op het gebied van het opleiden van jeugdspelers.

Het gezamenlijk inzetten om de kwaliteit van het jeugdvoetbal te verbeteren. Uitwisseling, ondersteuning en opleiding met betrekking tot training, coachen, scouting, organisatie en dergelijke zijn onderwerpen die in dit samenwerkingsverband zijn opgenomen.

Discussie over speelwijze bij jonge jeugdspelers.

Discussie over het spelen op meerdere posities. Vanaf 13/14 jarige leeftijd wordt de jeugdspeler verder opgeleid in een specifieke positie. Discussie dat een talent zo hoog mogelijk moet spelen. Leeftijd is niet uitsluitend bepalend en de fysieke en mentale eigenschappen zullen meewegen in de beslissing om door te schuiven. Trainingen van de jeugd kunnen of moeten gebaseerd zijn op het ontwikkelen van technische vaardigheden en tactisch spelinzicht.
 
De Jeugdcommissie.


 
www.avvalphen.nl
Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >
 
 
Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >
 
Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23-12-2023
Meer >
 
 

Kerstvakantie

13-12-2023
Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven