Club nieuws AVV Alphen

Van onze reporter Piet Dijkman

Voorbeschouwing Alphen - Kickers '69

Het is al enige tijd geleden dat we tegen deze tegenstander speelden met wisselend succes.
De thuiswedstrijden van Alphen waren meestal geen probleem, dus gaan we er nu maar van uit dat de drie punten gepakt worden. Het weer is uitstekend.

Na de wedstrijd van afgelopen week tegen Rijnland, waar er om iedere bal gestreden werd, moet deze wedstrijd tegen laagvlieger Kickers geen probleem zijn. Als iedereen zijn best doet en elkaar de bal gunt, moeten de doelpunten zeker gaan vallen. Deze wedstrijd is cruciaal voor het afhaken of aanklampen voor een toppositie. De supporters verwachten een flitsende wedstrijd.

Vanaf de aftrap gelijk het zelfde concept als de afgelopen week. Bal naar voren en scoren, bijna gebeurde dat weer. Aatif el Bouny veroverde de bal maar verzaakte met een te slap schot de aanval af te maken. Kickers zat ook niet stil. Door na de vrije trap vanaf links, rakelings voor langs te koppen. In de 14e minuut werd Marwan Fennich bij het binnengaan van het strafschopgebied gehaakt. Maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde en wuifde de 100% penalty arrogant weg. Alphen bouwde de druk op maar het rendement kwam er nog steeds niet uit.

Na 28 minuten bij een scrimmage na een corner ging de 1-0 er in, maar de scheidsrechter, die op 5 meter stond, zag niets en de grensrechter nog minder. Een blunder van jewelste van de scheids, omdat de bal zeker 30 centimeter over de lijn was. Hij floot  overigens verder een prima wedstrijd. Met kansen over en weer bleef het aanmodderen aan beide zijden. Maar het was Kickers die na slecht opruimen van de Alphen achterhoede, door Lars de Rijk, van circa 20 meter de 0 -1 scoorde.

Alphen ging in de laatste 10 minuten voor de rust nog jagen op de gelijkmaker. Met een geweldig schot van toch weer Marwan, dat op de lat uiteen spatte. Dikke pech! Met er tussendoor nog een paar uitstekende reddingen van Shay Noorlander  kwam de rust. Stand  0 -1.

Dat er iets gezegd was in de kleedkamer was wel duidelijk, met het aanmodderen was het afgelopen. Het leek er op dat Alphen met volle bak ging spelen. In de punt van de aanval Dennis Uithol, om de verdediging van de Kickers onder druk te zetten. Dat het beter ging lopen was duidelijk te zien. Met in de 59e minuut eindelijk de gelijkmaker. Chris Moors kreeg de bal door het midden aangespeeld en gaf hem gelijk door op Dennis Boer, die met een fraaie schuiver de 1 -1 aantekende.

Ondanks nog enige pogingen van de Kickers, die op niets uitdraaiden, was het Nordin Bolhandia, die zich vrij voor de keeper knokte. Jammer genoeg was zijn schot te gehaast, Shay speelde uitstekend mee, en na een goede uittrap, was het Brian de Vries , die zijn schot ternauwernood gekeerd zag. Kickers werd feller op het harde af. De laatste 20 minuten van de wedstrijd gingen in. De spanning steeg bij de supporters tot het kookpunt. In de 71e minuut was het invaller Yassine Barrakki die zich behendig van zijn tegenstander ontdeed en uiterst beheerst de 2 - 1 inschoot.

Alphen zat op "rozen" vooral toen in de 89e minuut de bal bij Dennis Boer kwam, Zijn pass was op Yassine, en die zette Iliass Alla vrij voor de keeper. Hij werkte het uitstekend af 3 - 1.
Een verdiende overwinning in deze harde, maar sportieve wedstrijd. (PD)

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >