Club nieuws AVV Alphen

Nabeschouwing door Piet Dijkman van Alphen-KDO

Prima voetbalweer en plus minus 400 toeschouwers, wat leuk is voor beide elftallen. De A1, A2 plus vrienden, onderscheidden zich, door achter het doel van keeper Oudshoorn een hoop herrie te maken, en een dot vuurwerk af te steken in de kleuren van Alphen, de oranje wolk was te zien tot aan de brug bij ARC. Klasse jongens!".

Alphen startte furieus en al in de 1e minuut, brak Bryan de Vries door op links en passte de bal op de goed meegelopen Marwan Fennich (al de supporters veerden al op), die maakte de bal prima vrij en stond helemaal alleen voor de keeper. De bal lag voor zijn goede been, maar de bal ging helaas naast. Een minuut later een corner van KDO, de bal werd hard voorgetrokken naar de linkerpaal, waar Mathijs van Rijn met een knappe kopbal de 0-1 aantekende. Wat een domper!

Nog geen 3 minuten later, simpel balverlies van Alphen in de middencirkel aan Kruit, die zijn naam waar maakte door van plus minus 45 meter, de bal hoog over Shay Noorlander joeg. Dit "zondagsschot" een nachtmerrie voor iedere keeper, was een wondermooie 0-2 en dat binnen 5 minuten. Dolle vreugde bij de vele meegekomen supporters van KDO.

De Alphense supporters stonden sprakeloos langs de lijn, maar het werd nog erger. In de 17e minuut na een pass over links, die knap door de linksbuiten werd meegenomen, en eerst Galid Mrani goed uitspeelde, en vrij voor Shay, niet faalde en met een knappe schuiver de 0 - 3 aantekende. Alphen wist niet wat hun overkwam, maar rechtte toch hun rug en met succes. Na eerst een knappe poging van Nordin Bolhandia (net naast), werd in de 22e minuut Bryan de Vries onderuit gehaald en wees de prima fluitende scheidsrechter Verduijn gedecideerd naar de stip. Zoals we gewend zijn, plaatste Marwan Fennich zich achter de bal en schoot onberispelijk in: 1-3 . De stemming veranderde gelijk en de spelers voelden dat er nog wat te halen viel. Drie minuten later in de 25e minuut werd Alla Iliass van achteren gehaakt, en opnieuw wees de arbiter naar de stip. Marwan Fennich zette zich weer achter de bal, en schoot de bal hoog en hard in de touwen 2-3 . De supporters gingen er weer even goed voor zitten, wat een waanzinige eerste helft! De hoop was weer helemaal terug. Maar verder dan een voorzet van Jan de Lange op Iliass Alla, kwam Alphen niet. Ruststand 2-3.

In de 2e helft kon nog van alles gebeuren. Het Alphense publiek had nog genoeg hoop, omdat het normaal is voor Alphen, dat zij in de 2e helft vaak de bovenliggende partij zijn. Alphen maakte zich op voor een groot offensief en probeerde het wel. Maar ze haalden niet hun normale niveau en dan wordt het moeilijk. Alles verliep moeizaam, maar met veel inzet. Met in de 57e minuut een "schotje" van Jan de Lange en na een pass van Marwan op Bryan de Vries , die 2 maal te slap inschoot, ebde het offensief helemaal weg. Met de gevaarlijkste kansen voor KDO. Bij een corner kopte Galid Mrani net weg voor een aanstormende tegenstander en 2 minuten later weer een dot van een kans voor KDO, spits Mathijs van Rijn miste jammerlijk voor open doel en redde Mike Boer nog een keer op de doellijn. Zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Eindstand 2-3.

Alphen heeft gevochten wat het waard was en met een prima inzet. De vorm van de dag ontbrak een beetje in deze wedstrijd, waarin de tegenstander de Alphenaren goed geneutraliseerd hebben.

Volgende week naar ASC in Oegstgeest om 14.30.  Komt allen.

PD

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >