Club nieuws AVV Alphen

GEDREVEN DUO AAN DE SLAG BIJ ALPHEN

04 maart 2018
www.avvalphen.nlDe selectie van het eerste elftal A.V.V. Alphen krijgt komend seizoen twee nieuwe gezichten te zien als trainersstaf.

 

Het bestuur heeft op vrijdag 2 maart jl. de contracten getekend met Rob de Lange (hoofdtrainer) en Marco Parinussa (assistent-trainer). Dit gebeurde tijdens een gezellig samenzijn, waarbij ook de contracten van 10 jeugdtrainers getekend werden. Voor ons was dit aanleiding na het tekenen even om de tafel te gaan zitten met de twee nieuwe trainers. Uiteraard ging dit gesprek over voetbal, maar vooral ook over de beleving van beide mannen, die elkaar al ruim 40 jaar kennen.

“We zaten samen bij de jeugd van Alphense Boys vanaf ons achtste jaar en konden het gelijk al goed met elkaar vinden”vertelt Rob. Ook vertelt hij dat hij op bezoek ging bij Marco en dus de – toen nog redelijk gesloten – Molukse wijk in moest. “Dat was best wel spannend de eerste keer, maar ik werd fantastisch en heel gastvrij ontvangen door de ouders van Marco en dus was die spanning gelijk weg”.

Vanaf dat moment hebben beide mannen elkaar niet meer echt uit het oog verloren. Tot en met B-1 van de Boys waren ze zelfs onafscheidelijk en de ene herinnering na de andere komt boven. Met een groepje andere, waaronder de vader van Bryan de Vries, Perry, deden ze op een sportweekend bij de Boys  een imitatie van Long Tall Ernie en de Shakers (een bekende popgroep uit die tijd) en ook die wonnen ze. Marco vertelt lachend: “We hadden een drumstel in elkaar gemaakt van die ronde kokers van Ariel of zo. Lachen, gieren, brullen, maar ja, dat ging gewoon zo.”

Marco ging met zijn trainer mee naar Rijnsburgse Boys als A-junior en maakte daarna nog carrière op hoog niveau bij ARC en Alphense Boys, terwijl Rob naar A.V.V. Alphen ging en daar 14 seizoenen in het eerste elftal speelde.

Nu gaan ze dus samen aan de slag bij ‘Allefun’, de club waaraan ze goede herinneringen hebben. Rob is dit seizoen al geregeld als toeschouwer gesignaleerd, maar Marco wil graag blanco aan zijn job beginnen en gaat vanaf nu wel kijken bij het eerste.
 

Passie

Het toverwoord van beide heren is passie, maar ook plezier en inzet staan hoog in het vaandel. De spelers moeten het leuk gaan vinden om in het team  te spelen maar ook moeten ze met passie en inzet aan het belang van de club denken. Daarbij speelt ook discipline een grote rol. “Het eerste elftal is het visitekaartje van de club en dat moeten ze ook gaan uitstralen, zowel binnen als buiten het veld”. Rob en Marco vullen elkaar geregeld aan bij hun betoog. Maar de conclusie van beiden is, dat als er geen passie voor het voetbal is, dat het dan een moeilijke zaak wordt. “Je moet voor elkaar wat over hebben en voor elkaar door het vuur gaan tijdens de wedstrijden”merkt Marco op, waarbij Rob stevig ja knikt.

Ze zijn allebei voor aanvallend voetbal en dan zal er best eens een zeperd tussen zitten, maar dat is niet erg: “Als je aanvallend denkt en ook zo uitvoert is voetbal gewoon hartstikke leuk en dan komt het plezier vanzelf. Zeker als er ook nog resultaten behaald worden.”

De taakverdeling is ook al in grote lijnen bekend. Rob gaat de trainingen leiden en Marco gaat individueel aan de slag, maar ook tijdens de trainingen tussen de jongens aan de gang  met allerlei aanwijzingen en adviezen. Tijdens de wedstrijden zullen zij samen de coaching doen en de tactiek bespreken. Vier ogen zien meer dan twee, is het devies.

 

Toekomst

Rob heeft nog geen idee hoe het team er volgend jaar gaat uitzien. Welke spelers blijven en wie gaat er weg? Dat is nog een open vraag maar hij zal spoedig met het team Voetbalzaken hierover gaan babbelen. Marco ziet het liefst een groep, die een aantal jaren bij elkaar blijft en zo veel homogener wordt. In hun ogen is er nu te veel verloop, ook tijdens het seizoen en dat vinden ze beiden geen goede zaak. En of ze nu bij Alphen aan de slag gaan als tweedeklasser of niet, dat maakt ze niet veel uit. Rob: “Misschien is het wel beter om een stapje terug te doen en van daaruit weer een goed team te bouwen, Maar misschien ook niet. Wij wachten af wat het wordt en gaan daarna aan de slag”.

Maar dat beide heren er alle vertrouwen in hebben, moge duidelijk zijn.

(Aad Groenewoud)

 

  
Het bestuur is blij u te kunnen mededelen, dat hoofdtrainer Rob de Lange zich voor twee jaar aan de club verbonden heeft, nadat hij in… Meer >
 
We hopen de officiële opening van het kunstgras(hoofd)veld te kunnen verrichten op 20 januari aanstaande en nodigen u hierbij van… Meer >
 
  Als voorschot op het nieuwe grasveld en terras voor de kantine heeft ons gewaardeerd lid Cor Koopman in samenwerking met de… Meer >
 
Beste leden,   Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 juni 2017 is de vergadering akkoord gegaan met een… Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven