Club nieuws AVV Alphen

NIEUWS UIT CHINA!!

22 maart 2018
www.avvalphen.nl

Op verzoek van Aad Groenewoud van de PR-commissie van AVV Alphen heeft Bryan de Vries, oud-speler van Alphen,  een stukje geschreven over zijn leven daar in China. Dit staat hieronder vermeld: 

Na de mooie promotie met Alphen 1 ben ik in augustus 2017 vertrokken naar Shanghai, China. Ik keek en kijk nog steeds mijn ogen uit in deze wereld stad met meer dan 25 miljoen inwoners.

 

Na mijn aankomst ben ik direct begonnen als Headcoach bij CPFC (Century Park Football Club); ik werk in een voetbal bedrijf genaamd Football Future. Ik werk ik samen met 4 andere Nederlanders, een Belg en 2 Chinezen. Naast het project waar ik werk (CPFC) werken we ook samen met een van de toonaangevende scholen in de stad (YKPAO) en hebben we een eigen voetbalclub (GUANNAN FC).

 

Ik word binnen de club opgeleid door mijn collega en eigenaar van Football Future tot football director. De eerste weken was het behoorlijk wennen, het seizoen begon gelijk en ik  kreeg veel verantwoordelijkheid. We mochten van de eigenaar de club helemaal opnieuw opbouwen naar onze eigen ideeën en visie.

 

We hebben een geweldige accommodatie met 2 grote (echte) grasvelden en één 7 tegen 7 kunstgrasveld. SIPG (de club van o.a. Hulk en Oscar) traint op de 2 grote velden en wij maken gebruik van het kunstgras.

 

Naast onze eigen accommodatie werken we ook samen met diverse scholen. We geven hier voetbaltraining tijdens schooluren.

 

Ik krijg op dit moment alle verantwoordelijkheid over de club. Dit betekent dat ik simpelweg overal op moet letten. Hoe doen de coaches het? Is er ontwikkeling? Hoe is de staat van het veld? Hebben alle leden netjes betaald? Is het schema voor de samenwerkende scholen correct? Heeft iedereen een tenue? En zo kan ik nog wel even doorgaan….

 

Mijn collega ondersteunt op de achtergrond, als ik ergens tegen aanloop heb ik altijd een klankbord waar ik hulp of advies kan vragen.

 

In augustus zijn we begonnen met 4 academy teams (U8,U10,U12,U14) en 80 regular spelers. De regular spelers trainen alleen 1 of 2 keer in de week,  ze spelen geen wedstrijden. Gedurend het seizoen is dit aantal gegroeid naar 140. Dit lijkt niet veel op het eerste gezicht, maar er zijn hier wel meer dan 30 voetbalclubs en elke school heeft ook zijn eigen voetbalteams.

 

Afgelopen februari is het 2de seizoen begonnen (jaar is opgedeeld in 2 seizoenen) op dit moment hebben we rond de 190 regular spelers en 5 academy teams! Dit is bovengemiddeld voor de voetbalclubs in Shanghai.

 

Het niveau is bij de jonge kinderen absoluut vergelijkbaar met het niveau in Nederland. De samenleving zit hier alleen heel anders in elkaar. Voetbal is (nog) geen prioriteit bij de meeste ouders. De kinderen gaan naar school, maar daarna hebben ze heel veel extra privé-lessen (Engels, wiskunde, Chinese tekens en heel veel andere sporten). De kinderen spelen of voetballen niet buiten. Daar is simpel weg geen plek voor in de stad. Hierdoor ontwikkelen de kinderen zich minder snel en zie je op latere leeftijd een verschil in kwaliteit. Je ziet bij de jonge kinderen (daarbij ook de ouders) wel het groeiende enthousiasme. De kinderen ontwikkelen zich erg goed en dat blijft het belangrijkste.

 

De competitie is bijna elke zaterdag. De kinderen van U7-8 spelen 5 tegen 5, U9-10 spelen 7 tegen 7, U11-12 8 tegen 8 en de U13-14 11 tegen 11. Met de U14 zijn we afgelopen seizoen direct kampioen geworden in de hoogste divisie van Shanghai!

 

Naast mijn werk ben ik ook Chinees aan het studeren. Daarmee ben ik in afgelopen september begonnen. Het eerste semester heb ik succesvol afgesloten. Twee weken terug is mijn 2de semester begonnen en ga ik beginnen met HSK diploma (taal certificaat). Na Chinees nieuwjaar ben ik ook begonnen met zelf voetballen; nadat ik de laatste wedstrijden van AVV Alphen al niet meer kon spelen vanwege een behoorlijke knieblessure, bleef ik hier last van houden tot afgelopen december. Aangezien de meeste voetballers hier ook in het weekend trainers zijn is de competitie op maandag om 19:00 uur. Na 3 wedstrijden staan we boven aan in de competitie en met 8 doelpunten in de eerste wedstrijden gaat dat heel behoorlijk!

 

Elke zondag word ik natuurlijk nog goed op de hoogte gehouden van de wedstrijden van AVV ALPHEN 1 door mijn ouders, opa en oma die nog steeds erg vaak gaan kijken..

 

Hartelijke groeten vanuit Shanghai,

Bryan de Vries.

Hartelijk dank Bryan voor dit mooie en interessante artikel en we hopen je spoedig weer te mogen begroeten!  (AG)

  
Het bestuur is blij u te kunnen mededelen, dat hoofdtrainer Rob de Lange zich voor twee jaar aan de club verbonden heeft, nadat hij in… Meer >
 
We hopen de officiële opening van het kunstgras(hoofd)veld te kunnen verrichten op 20 januari aanstaande en nodigen u hierbij van… Meer >
 
  Als voorschot op het nieuwe grasveld en terras voor de kantine heeft ons gewaardeerd lid Cor Koopman in samenwerking met de… Meer >
 
Beste leden,   Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 juni 2017 is de vergadering akkoord gegaan met een… Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven