Club nieuws AVV Alphen

Piet Dijkman was natuurlijk bij DSOV tegen AVV Alphen

Prachtig weer voor de plus minus 400 opgekomen supporters van beide zijden, de stemming zat er gelijk goed in, met een prachtig groot vuurwerk van de misschien toekomstige kampioenen.

Het begon al gelijk miner goed voor Alphen, na 90 seconden, bij een vrije trap (gele kaart aatif El Bouny) op de lopende Sander Claassen, die de bal goed meenam en de bal via de paal in de verste hoek. onhoudbaar voor Rick de Vries scoorde. Dit is de zoveelste keer al dat Alphen verrast wordt in de eerste minuten. Dit is niet scherp beginnen aan een wedstrijd. In de 8e minuut 2 super kansen voor DSOV, maar Rick de Vries stond weer zijn mannetje. Hij zou uitgroeien tot uitblinker van de wedstrijd.

Alphen probeerde het wel, maar alles gaat met onzekerheid, na een pass van Marwan Fennich op Jan de Lange, maar die treuzelde veel te lang, waarna Dennis Boer een te zacht  schot gaf, dat van richting werd veranderd en zo nog een serieuze kans werd. Maar uitstekend werd weggewerkt door keeper Dennie van de Giezen. Alphen kreeg in de 15e minuut een enorme kans, na een prima pass  van Marwan op Yassine Barraki, die vrij voor de keeper helaas weer faalde, omdat hij zijn hoofd niet koel hield en te gehaast afwerkte.  Met daarna nog een enorme kans van Martijn Nelis, die zijn schot via de paal zag uitgaan.

In de 25e minuut was het weer raak, toen Jean Pierre Kerkeboom de bal vogelvrij kon aannemen, en de bal in het doel schoot. 2 - 0. In de 37e minuut veerde het Alphense publiek op; Dennis Boer liep goed door, maar zag zijn schotje, meer was het niet, net naast gaan. Bryan Wilderom deed het een minuut later beter en scoorde simpel. 3 - 0 .
Drie minuten was het alweer raak, na hopeloos slecht verdedigen van de Alphen defensie was het weer Bryan Wilderom, die de bal mooi inkopte.  4- 0 . Dit was ook de ruststand.

Tot aan de 60e minuut eenrichtingsverkeer op het doel van Alphen, maar Rick pakte weer alles. Je hoorde zelfs een blijk van waardering van de toeschouwers van de tegenpartij. Toch nog een doelpunt voor Alphen. Inde 63e minuut een mooi balletje van Dennis Boer op Marwan Fennich, die met een fraai schot afrondde en invaller-doelman Jessie Molenaar kansloos liet: 4- 1 . Het leek gelijk iets beter te gaan, want 2 minuten later een uitstekende actie van Mounier el Bouny over links, met een prima schot, maar ook uitstekend gehouden door de keeper. Je zou denken we gaan alles of niets spelen, maar helaas werden de mogelijkheden niet benut. In de 84e minuut een subliem lobje van verdediger Bianco  Carolina, in het kruis. 5 - 1.  Balverlies op het middenveld leidde tot deze situatie. In de laatste 10 minuten gebeurde er weer van alles. Eerst kwam Yassine Barraki vrij voor de keeper, dit was de derde maal, maar weer faalde onze clubtopscorer. De laatste 5 minuten werd Alphen compleet overlopen met in de 94e minuut was het Jean Pierre Kerkeboom. die uitstekend inkopte. 6 - 1 . En het was Martijn Nelis, die de machteloze Alphen defensie voor schut zette en simpel de 7 - 1 scoorde in de 95e minuut.Qua uitslag een blamage voor Alphen, maar toch hebben zij helemaal niet zo slecht gespeeld en had de stand er ook anders kunnen uitzien . Eindstand 7 - 1.

CONCLUSIE:
- Rick de Vries de absolute uitblinker  bij Alphen
- Voetbal speel je met 11 man
- Inzet wordt ook steeds minder
- Wat een nederlaag weer, met 2 doelpunten tegen in blessuretijd.
- Degradatie is nu bijna  een feit.

VOLGENDE WEDSTRIJD TEGEN ROAC OP 13 MEI A.S..
SUCCES

Piet Dijkman

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >