Club nieuws AVV Alphen

VAN ONZE VERSLAGGEVER PIET DIJKMAN

AVV ALPHEN TEGEN RKVV VAN NISPEN

Na de afgelopen wedstrijd tegen FC Aalsmeer, met een absolute blackout van het gehele elftal, vandaag tegen een veel betere tegenstander RKVV Van Nispen. Koud weer en veel wind, moeilijke omstandigheden voor de wedstrijd.
Maar Alphen ging verrassend direct vol op de aanval spelen, dit leidde niet gelijk tot echte kansen, maar gaf wel aan, dat zij er in geloofden. En dat gebeurde in de 15e minuut. Een mooi balletje vanaf het middenveld op Ferry van Leeuwen, die bediende Yassine Yagoubi met een pass op maat, waarna hij snoerhard van af de rand van het strafschopgebied de bal in de rechter benedenhoek joeg: 1 - 0 .

Dit was een mooie opsteker voor de ongeveer 100 toeschouwers die opgekomen waren ondanks het slechte weer. Alphen bleef aandringen met goede druk van af het middenveld. Met in de 25e minuut een mooie pass door het midden op Daniel van Leeuwen, die de bal goed doorgaf op Ferry van Leeuwen, maar net geen score. Van Nispen deed toch nog wat terug. In de 27e minuut een aanval van rechts van Van Nispen, maar de bal vloog voor langs en werd door iedereen gemist. Daar moet Alphen meer op letten, want zo vallen er meer tegendoelpunten, door dat soort aanvallen. In de 30e minuut werd er weer uitstekend uitverdedigd door Alphen, met een bal op Ferry van Leeuwen, die gelijk passte op Yassine Yagoubi die rakelings overschoot.

De druk van Alphen bleef maar aanhouden en dat is prima. En het was Alex Jansen, die met een prima schot net naast schoot. In de 38e minuut een gevaarlijke aanval van Van Nispen over links, maar het was de goed meevoetballende Rick de Vries, die prima uit zijn doel kwam en de bal prima pareerde. Met nog 5 minuten te spelen voor de rust was het Van Nispen die steeds gevaarlijker werd. Het Alphen had moeite met de concentratie te behouden. Maar met nog 1 minuut te spelen met een 1 - 0 voorsprong. was het Jan de Lange die een dot van een kans kreeg. Vanaf de rand van het strafschopgebied vogelvrij en de keeper op de penaltystip was een boogballetje genoeg geweest, maar de bal vloog hoog over. Dit zijn toch kansen die eigenlijk benut moeten worden. Ruststand 1 - 0 .

De 2e helft begon geweldig voor Alphen. Na een prima voorzet van Yassine Yagoubi vanaf rechts, was het Jan de Lange, die zeer attent reageerde en de bal met een uiterste inspanning in de linker hoek schoof. 2 - 0 . Grote vreugde bij het publiek, wat een weelde voor Alphen op dat moment.
Van Nispen reageerde gelijk en in de 50e minuut werd de bal van de lijn gehaald door Bas de Gans. De druk van Van Nispen nam toe, omdat Alphem er nietmeer voetballend uitkwam. Met een bal door het midden op Jeffrey van der Geest, die helemaal vrij voor Rick kwam, maar weer prima gekeept door Rick en zo hield hij Alphen goed in de wedstrijd. Met de 2 - 0 voorsprong zag het er nog goed uit voor Alphen. Maar het elftal ging steeds meer achteruitlopen en dat is helemaal niet nodig met een 2 - 0 voorsprong en daardoor kwam weer de aansluiting van van Nispen. De bal ging dwars door het midden en het was Joost Verwer, ondanks door buitenspel vlaggen van Peter Saunier, wat de scheidsrechter negeerde, die de bal hoog in de hoek knalde 1 - 2 .

De angst sloop weer in de ploeg. In de 72e minuut een vrije trap van Van Nispen op plusminus 18 meter, de bal ging hard en laag naar de rechterhoek, maar weer uitstekend uit het doel getikt door Rick. Het was mooi om te zien, dat Alphen alles gaf wat zij hadden. In de 75e minuut probeerde Jan de Lange langs de keeper te glippen, maar dat lukte hem net niet. In de 82e minuut weer zo'n gevaarlijke vrije trap van Van Nispen , maar weer fantastisch gekeept door Rick. De druk werd erg hoog voor Alphen met in de 88e minuut een corner voor Van Nispen, de bal werd in eerste instantie uitverdedigd, maar daarna was het Philip Mossel, die de bal in eens op zijn slof nam en van plusminus 20 meter, de bal laag in de hoek joeg door een woud van benen. De wedstrijd leek weer in mineur te eindigen, maar wondertjes bestaan ook voor Alphen nog. In de 90e minuut was het invaller Aron Benoit, die goed doorzette door het midden en vrij voor de keeper hem wilde passeren. Maar werd onderuit gehaald door keeper Tom van Maris, net buiten het strafschopgebied. Dit betekende rood voor de keeper en een vrije trap voor Alphen. Dit was absoluut de laatste kans voor Alphen. Jan de Lange zette zich achter de bal en hoe de bal er in ging weet nog niemand, maar hij zat wel. 3 - 2 . En Jan de Lange maakte zich matchwinnaar hierdoor.

CONCLUSIE;
- lang moeten wachten op een thuisoverwinning weer
- je kan een wedstrijd met inzet verdienen en winnen
- daarvoor een pluim voor het hele elftal
- gezien de kansen van beide zijden volkomen verdiend
- dit geeft een prima gevoel voor de laatste wedstrijd tegen MMO.

Zoals gezegd volgende week 16 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen MMO, altijd een moeilijke tegenstander, maar na deze wedstrijd moet het lukken.
KOMT ALLEN EN STEUN UW CLUB.
VEEL SUCCES!

Piet Dijkman

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >