Club nieuws AVV Alphen

Van onze verslaggever Piet Dijkman

17.03-2019

VOORWOORD:
Best goed voetbalweer, een beetje fris maar niet die harde wind weer, uitstekend van Alphen om de puntjes binnen huis te houden. Het werd een wedstrijd met 2 verschillende helften.

Het begon zoals verwacht, natuurlijk met Alphen in de aanval, want winst zou een goede stap in de richting zijn. Het was in de 2e minuut met de eerste kans voor Alphen, maar de bal werd te laat gegeven. In de 9e minuut een mooie bal door het midden van Daniel van Leeuwen op Ferry van Leeuwen, maar net iets te hard. In de 10e minuut deed Erasmus wat terug, met een schot van Bas Oomens op de lat. Dat was even opletten Alphen. Oei oei oei!!!! Twee minuten later was het de goed opgekomen Alex Jansen, met een prima schot ter nauwernood  gehouden door keeper Jaimy Reedijk. Een minuut later in de 12e minuut, een pass vanaf het middenveld van Yassine Yagoubi op Jan de Lange, die de laatste man  goed van zich afschudde en de bal voor zijn goede been legde, en de bal snoeihard en laag in de korte hoek schoot en de 1 - 0 scoorde.

In de 19e minuut een vrije schop voor Erasmus en met succes. Na zeer rommelig verdedigen van de Alphen defensie was het de spits die de bal laag in de hoek tikte. Wat een geklungel weer bij Alphen. 1 - 1 . Na dit doelpunt werd Erasmus steeds beter en de inzet van Alphen steeds minder.  In de 23e minuut na een slechte uittrap van Rick, kwam een mooie voorzet bij Marciano van Spronsen, maar Rick maakte zijn fout gelijk goed, door de bal over de lat te tikken. (Goed herstelt Rick). Alphen deed nog wel iets terug via Ferry van Leeuwen. In de 28e minuut kwam de spits weer helemaal vrij voor Rick, maar weer stond Rick de Vries in de weg. Wat een concentratieverlies op dit moment en wat een gedoe bij Alphen. In de 30e minuut was het Marciano van Spronsen, die tussen 4 man van Alphen, het laatste tikje gaf en de 1 - 2 aantekende. Met nog 15 minuten te spelen snakten de Alphenaren naar de rust. En die werd gelukkig behaald met een 1 - 2 stand.

Rob de Lange zou in moeten grijpen voor de 2e helft, om het tij te keren. Maar in de 46e minuut was het alweer raak voor Erasmus. Na een afgeslagen corner van Erasmus, kon Germaine Sint-Jago van de rand van het strafschopgebied, via een verdediger van Alphen de 1 - 3 . scoren. De bal was onhoudbaar voor Rick. 1 -3.
De moed zonk in de schoenen van de Alphen supporters, maar dat was verkeerd gedacht. Met Mansour el Bernichi. rechts op het middenveld, kantelde de wedstrijd en werd Alphen de meerdere op het middenveld en liepen de aanvallen veel beter dan in de eerste helft. En het was Yassine Yagoubi in de 67e minuut, die drie spelers op het middenveld omspeelde en met een onwaarschijnlijk mooie trap vanaf 20 meter, de bal geplaatst in de bovenhoek legde. 2 -3 .

Vanaf dit moment gaf Alphen vol gas en ging alles of niets spelen. En terecht. In de 74e minuut een goede poging van Daniel, maar weer net niet. De gelijkmaker hing in de lucht. In de 75e minuut viel die dan ook, een prima corner van Jan de Lange, prachtig ingekopt door Daniel van Leeuwen. 3 - 3 . Groot gejuich van de plus minus 150 supporters. De wedstrijd was tot de laatste minuut erg spannend. Eindstand 3 - 3.

CONCLUSIE:
- 8 gele kaarten en 2 rode was te veel van het goede
- een zeer slechte eerste helft, met veel te weinig druk op het middenveld.
- maar de 2e helft prima terug gekomen
- invaller el Bernichi en Gerard Bruines, allebei uitstekend ingevallen.
- de 3 - 3 was uiteindelijk toch verdiend.

Dit was voorlopig het laatste verslag van Piet Dijkman. Volgende week inhaal wedstrijd tegen Haastrecht. Oproep aan alle supporters om hun clubje te steunen.
 Veel succes

Piet Dijkman

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >