Club nieuws AVV Alphen

HIJ IS WEER TERUG: PIET DIJKMAN!!!!!

ALPHEN - HOUTWIJK

Lekker fris weer en een prima temperatuur voor een lekker potje voetbal. Vandaag een tegenstander, die niet erg hoog scoort , dus er moet vandaag absoluut gewonnen worden. Dit is een must voor de stand. Zoals verwacht ging Alphen gelijk vol op de aanval spelen, met in de 2e minuut gelijk al een afgekeurd doelpunt van Daniel van Leeuwen en dit was terecht. Eigenlijk ging het allemaal veel te haastig. Iedereen van Alphen wilde vandaag wel scoren en dat was te merken. In de 8e minuut een aanval over links van Aron Benoit, die in een-twee situatie de bal te laat gaf. Ze speelden zo vooruit, dat Daniel van Leeuwen al 4 keer buiten spel had gestaan. De wil om te winnen droop er van af. In de 15e minuut zette Jan de Lange Aron Benoit vrij voor de keeper maar die schoot de bal ruim voor langs.

Alphen bleef maar doorgaan,  in de 20e minuut ging Mansour El Bernichi op de solotour. Zijn voorzet werd door Yassine Yagoubi net over geschoten. Een minuut later een vrije trap voor Alphen op een mooie positie, net buiten het strafschopgebied,  Jan de Lange ging achter de bal, maar schoot hem recht in de muur. Even later weer een solo, nu van Yassine Yagoubi, maar weer verspeelde hij de bal. Na 28 minuten gespeeld te hebben was de stand nog 0 - 0 . En dat was een beetje matig met al die  grote kansen. In de 33e minuut lukte het wel. Een listig bal van Mansour El Bernichi door het midden, waarop Jan de Lange uitstekend reageerde en de bal keurig intikte. 1 - 0 . Nu moest Alphen doordrukken, maar de afwerking liet nog veel te wensen over. Schoten van Daniel en Jan de Lange gingen net naast of net over.

Jammer was de rode kaart van Ahmed Alchalgie, die na een grove overtreding het niet met de scheidsrechter eens was en gelijk een kopstoot uitdeelde aan Jan de Lange, dus terecht een rode kaart. In de laatste minuut voor de rust kwam de bal nog met een beetje geluk bij Dennis Boer, maar zijn uitstekende schot werd prima gehouden door de uitstekende keeper van Houtwijk, Amir Alchalgie.  Ruststand 1 - 0 . En dat was minimaal 2 doelpunten te weinig, gezien de kansen die Alphen gehad had.

In de tweede helft ging het gewoon door met aanvallen. Eerst een prima schot van Yacoubi, prima gehouden door de keeper, daarna een kopbal van Daniel van Leeuwen net naast en de derde was het Aron, die de bal ook net naast schoot. Dat waren 3 grote kansen achter elkaar binnen 12 minuten.

Alphen was oppermachtig aanwezig, vooral de defensie en het middenveld waren sterk bezig en gaven geen kans weg. Daardoor kon de voorhoede ook vrijuit spelen. Het 2e doelpunt moest wel vallen. In de 57e minuut, na een vrije trap van Jan de Lange,een kopbal van Daniel van Leeuwen op de kruising en een minuut later, viel het 2e doelpunt eindelijk, na een prima solo van Jan de Lange met een uitstekende voorzet op Daniel, die zijn faam waar maakte en de bal onhoudbaar inkopte: 2-0 . Alphen was los. In de 61e minuut weer een voorzet op Daniel en weer prima ingekopt 3-0. De inzet van Alphen was nog steeds uitstekend en bleef maar aanvallen en met nog 25 minuten te spelen werd het overspelen naar elkaar ook steeds beter.

In de 73e minuut na goed doorzetten van Aron en met een mooie voorzet op Daniel, werd zijn schot goed gekeerd door de keeper. Maar wat een prima aanval weer. Zelfs Mike Boer kwam naar voren en liet een daverend schot los, dat uitstekend door de keeper verwerkt werd. (jammer Mike). Inde 79e minuut was het de ingevallen Louis Zwiers, die een gave voorzet gaf op Jan de Lange, maar die nam de bal in eens op zijn pantoffel met rechts en dat was te zien. Een paar minuten was het weer Louis  die de bal netjes voorgaf, maar Daniel dacht er een beetje te makkelijk over en kopte net over. Twee minuten later was het een paar mooie bewegingen van El Bernichi, die zich helemaal vrij speelde, en vrij voor de keeper knap scoorde in de korte hoek: 4-0.

Wie dacht vanhet massaal opgekomen publiek, dat dit het laatste doelpunt was, kwam bedrogen uit. Meestal valt hij aan de kant van Alphen in de laatste minuut maar nu was het de ingevallen Patrick Ruiter, die Daniel van Leeuwen op zijn wenken bediende en ook de 5 - 0 scoorde. Prima doelpunt. Vermeld moet nog worden dat in de 89e minuut Rick de Vries voor het eerst in actie moest komen bij een kopbal van Youssef Al Tamimiy en nog uitstekend gehouden ook.
Eindstand 5 - 0 .

CONCLUSIE:
- uitstekende scheidsrechter vandaag. de heer E. Vlek uit Waddinxveen.
- Van begin af uitstekende druk er op gehouden
- de hele wedstrijd met volle inzet gespeeld
- samenspel mag nog iets beter
- vooral de 2e helft oppermachtig en een genot om naar te kijken
- prima inzet van het hele elftal

MAN VAN DE WEDSTRIJD: Daniel van Leeuwen

De volgende wedstrijd is over een paar weken thuis tegen de "koploper" WVC, die alles nog gewonnen hebben.
In ieder geval veel succes, want ook dan moet gewonnen worden!

Piet Dijkman,

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >