Club nieuws AVV Alphen

PIET DIJKMAN ZAG ALPHEN WEER EENS WINNEN EN WEL VAN WIK

Fris, maar prima weer om weer eens een overwinning te behalen. Na al die teleurstellende uitslagen is het echt nodig om er de moed er in te kunnen houden. Hopelijk  lukt het voor de plus minus 175 opgekomen supporters. De wedstrijd staat onder leiding van Sahied Khealiram.

Vanaf de eerste minuut ging Alphen direct over op plan A. Volop in de aanval en gelijk het middenveld bezetten. Zodoende kon WIK geen kant uit. Al in de eerste minuut een voorzet van Justin Verberg op Steven van der Pijl, die net naast kopte. En de aanvallen liepen maar door, schot Jan de Lange, net naast en in de 11e minuut Ferry van Leeuwen na een pracht pass van Mansour el Bernichi, een uitstekend schot, maar prima gehouden door Donny Jansen. Maar met dit opportunisme is het vaak toch gevaarlijk, want deze ploegen zijn met de counters, toch gevaarlijk. Die kans kwam ook voor Diego Wille, toen twee Alphen spelers beiden vergaten de bal weg te trappen. Maar deze grote fout werd fantastisch teniet gedaan door Rick de Vries. In de 20e minuut viel toch het doelpunt uit de counter. Een pass over links, opgepakt door Diego Wille en vrij voor Rick de Vries prima afgemaakt. 0 - 1 .

Vanaf dat moment liet Alphen WIK niet verder komen en verhoogde meteen het speltempo. Met een hoop dikke kansen op een doelpunt. Vooral Ferry van Leeuwen kreeg veel te doen, maar het  zat hem niet mee. In de 42e minuut was het Justin Verberg, met een prima schot, maar weer net niet. Het is wel iets om hopeloos van te worden. En dat met zulk goed spel en de vele kansen. Maar het wonder gebeurde waar al de Alphen supporters op hoopten, in de 45e minuut was het Jan de Lange,  met een mooi passje op Mansour el Bernichi. Die speelde zich uitstekend vrij en scoorde hard en laag: 1 - 1 . Twee minuten later, na een pass van Ferry van Leeuwen op Jan de Lange, die uitstekend en bekeken de bal rustig in het doel schoof . 2 -1 . Grote vreugde op de tribune en in het bijzijn van de hoofdsponsor van de week, die erg van het spel genoot. Ruststand 2 - 1 .

De tweede helft begon, zoals iedereen had gehoopt. Gelijk fel in de aanval en het was in de 56e minuut, toen Steven van der Pijl, de buitenspelval omzeilde en helemaal vrij voor de keeper kwam en het zeer fraai afmaakte. 3 - 1 .
WIK had niets meer in te brengen en het was 3 minuten later , na een fantastische solo van Justin Verberg, die 4 man het bos in stuurde en vrij voor de keeper niet faalde. 4 - 1 .
Alphen bleef maar gedreven voetballen en de supporters genoten en WIK was helemaal kapot gespeeld. Want Alphen bleef maar vooruit spelen. In de 69e minuut weer zo'n mooi doelpunt. Na een supersolo van uitblinker Mansour, schudde hij 3 man van zich af en kwam op links vrij voor de keeper, hij legde de bal breed op Steven van der Pijl, die kon de 5 - 1 in het lege doel tikken. Dit is voetbal waar de mensen van houden en ook voor komen. Uitstekend gedaan.
In de 71e minuut toch nog een vrije trap voor WIK op een goede positie, maar de bal er weer prima uitgetikt door Rick de Vries. In de 72e minuut een wissel, was het de lang verwachte Onur Bayram voor Mansour el Bernichi, die een daverende ovatie van het publiek kreeg. De wedstrijd was nog niet afgelopen en het was weer Justin Verberg, die uit een onmogelijke hoek bijna van op de doellijn, de bal met veel effect in de verre hoek plaatste. 6 - 1 .

Daarna een wissel,  Fabian Verberg, het jongere broertje van Justin voor Steven van der Pijl. Dit bracht absoluut weer een beetje snelheid op links. Het was erg sneu voor Bayram, dat hij na 10 minuten, geblesseerd het veld moest verlaten (waarschijnlijk hamstringblessure) en Bob de Lange kwam hem vervangen. In de 84e minuut liet Fabian Verberg zien wat snelheid was. Hij vloog over links, langs een paar verdedigers en legde de bal uitstekend breed op zijn broer Justin, maar die kon net niet zijn hattrick voltooien. Een uitstekende wedstrijd met een fantastisch resultaat. Einduitslag 6 - 1 .

CONCLUSIE:
- Tweede helft een en al spektakel
- tegenstander helemaal aan flarden gespeeld
- super sneu voor Onur Bayram, na zo lang wachten (Sterkte)
- eindelijk bijna alle kansen benut. Geweldig!
- vandaag teamspirit en in jezelf geloven
- een dikke 10 voor het gehele elftal

Volgende week naar SV Charlois in Rotterdam Zuid. Dit is ook een uitstekende ploeg. Supporters van Alphen komt allemaal en wees trots op je club.

VEEL SUCCES
Piet Dijkman
-

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >