Club nieuws AVV Alphen

ONNODIG VERLIES NA SLECHTE TWEEDE HELFT

HOV/DJSCR- A.V.V. Alphen

Vandaag de inhaalwedstrijd in Rotterdam. De weersomstandigheden waren volgens mij niet veel beter dan vorige week. Bij aankomst ging de scheidsrechter eerst nog een rondje doen. Dit om te kijken of er geen gevaar was met de bomen en eventueel loszittende takken rond het veld. Ook lag er langs de lijn water op het veld, maar er werd toch besloten om te gaan spelen. Er moest gewonnen worden met oog op de tweede periode. Na een op en neergaand begin kwam Alphen  in de dertiende minuut er goed uit en kon Mansour el Bernichi de 0-1 binnenschieten. Meteen daarna een grote kans voor HOV/DJSCR maar de bal ging hoog over. Weer een minuut later wederom een kans maar Rick de Vries kon redding brengen en de verdediging kon opruimen.
In de 24ste minuut de eerste wissel. Patrick Ruiter kon niet verder en werd vervangen door Kevin Bergshoeff. Volgens (voetbalkenner) Ruud van E. moest Alphen er nog eentje inprikken voor de rust. Wij hadden immers de wind mee in de eerste helft. Halverwege de eerste helft kwam het met bakken uit de lucht. Wát een slecht weer. In de 35ste minuut een aanval van HOV door het midden en werd er een sliding ingezet die in mijn ogen correct was (eerst werd de bal gespeeld), maar de scheidsrechter besliste anders en gaf een strafschop. Die werd hard in de hoek geschoten: 1-1. Wat zonde.
Maar in de 42ste minuut een strafschop aan de andere kant na een ongelukkige handsbal. Die werd goed binnengeschoten door Jan de Lange. Daardoor kon Alphen toch met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.1-2.
Na droge tenues aangetrokken te hebben kon de tweede helft beginnen. Maar zoals wel vaker dit seizoen werden er twee heel verschillende helften gespeeld. In de 56ste minuuit kan HOV op de achterlijn de bal voorgeven en kon er heel simpel (geheel vrijstaand) de bal in het doel gewerkt worden. Het leek wel of Alphen van slag was er ging bijna niets meer goed. Ballen die gemakkelijk in een keer gekaatst konden worden, werden eerst aangenomen om een actie te maken en daarna heel slecht doorgespeeld. In minuut 63 kon door slecht verdedigen de rechtsbuiten zo doorlopen en die liet Rick kansloos: 2-3. In de laatste minuten werden er nog gele en zelfs een rode kaart aan HOV gegeven. Al die vrije trappen werden nog voor de pot gegooid maar de gelijkmaker viel niet.
Conclusie: Een aardige eerste helft maar een slechte tweede. En kansen op de tweede periode zijn flink geslonken.

A. Noniem

Op maandag 22 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde Erelid Jan Ederveen op 88-jarige leeftijd is… Meer >

Afgelopen zaterdag 13 april jl. werd de kantine omgetoverd tot een heus restaurant, waar de spelers van de J015-1 hun familie… Meer >

Vandaag prachtig voetbalweer op De Bijlen en een belangrijke wedstrijd om überhaupt nog een poging te wagen om omhoog te kunnen… Meer >