Stompwijk 1
11-10-2015
3-1

Scheidsrechter:   Pille, F.A.
Zeker na de wedstrijden van vorig seizoen lag de verwachting bij Alphen 1 hoog, om de tegenstander van vandaag, Stompwijk, een hak te zetten en dat is uiteindelijk gelukt. Maar het ging niet zonder slag of stoot want hoewel Alphen via Daniel van Leeuwen in de 19e minuut de score opende, bleven de gasten door hun opportunische spelopvattting - met lange halen gauw thuis - gevaarlijk. In de 30e minuut resulteerde een overbodige vrije trap - aanmerkingen op de leiding door Mike Boer - tot een hoge voorzet bij de tweede paal en doelman Bruines en verdediger Vuijst hadden geen goede communicatie waarop de linksbuiten van Stompwijk koppend de score gelijk trok. Daarna had Alphen een aantal malen geluk dat de kansen die Stompwijk kreeg niet werden benut, zodat de ruststand 1-1 vrij gelukkig was.
Na de rust een heel ander Alphen: strijdbaar, volop inzet en passie. Kortom, de tegenstander werd geheel de wil opgelegd en geholpen door een snel kopbaldoelpunt van Daniel van Leeuwen in de 47e minuut werd Stompwijk geheel van de mat gespeeld. Eigenlijk was het een wonder dat pas in de 80e minuut Kevin Duthler de score op 3-1 bracht nadat hij eerst de paal raakte. Alphen was zoveel beter dat een hogere score er absoluut ingezten had. Maar Nordin, Daniel, Bryan, Omed kortom bijna allemaal weigerden op het beslissende moment de trekker over te halen.
Niettemin dus een volledig verdiende overwinning en komende zondag naar koploper Meerburg. Wij gaan voor drie punten!!