RCL JO13-5
02-03-2024
7 - 0

Scheidsrechter:   Blaauw Timo (Scheidsrechter)
Na een paar vrije zaterdagen mogen we vandaag weer aan de slag. Tegenstander is RCL JO13-5, dat is 1 team hoger dan het RCL team waar we in de vorige fase tegen hebben gespeeld, dus allicht zouden we wat meer tegenstand krijgen dan toen. Alleen heeft de tegenstander dit keer een probleem, ze hebben maar 10 spelers. Afgesproken wordt om lekker te gaan voetballen en te starten met 11 vs 10. Aan de hand van het wedstrijdverloop zullen we dan kijken of het nodig is wat aan te passen om het voor beide teams leuk te houden.

De scheidsrechter fluit de wedstrijd in gang en of het door de psychologie komt van een mannetje meer of simpelweg gebrek aan wedstrijdritme, we starten ontzettend matig aan deze wedstrijd. Te afwachtend, te apathisch en met te weinig gif. RCL daarentegen stroopt gewoon de mouwen op en gaat ervoor, ondanks het mannetje minder op het veld. Meerdere keren weten ze ons in verlegenheid te brengen en gevaarlijk te worden. Zelf stellen we daar niet heel veel tegenover. We worden wel een paar keer dreigend, maar echt doorkomen lukt dan weer niet. RCL weet uiteindelijk de eerste goal te maken, maar gelukkig voor ons doen ze dat in buitenspel positie. Misschien is dit dan het sein voor ons om wakker te worden, zeker als we niet veel later een paar verse krachten erin kunnen brengen. En dat sorteert effect, Felix zet voor en het eerste balcontact van invaller Maäseya is zijn schot die mooi in de hoek van het doel belandt, 1-0! Net dat zetje wat we nodig hadden, nu gaat het allemaal wat beter en makkelijker, RCL komt niet meer verder dan alleen tegenhouden en zelf zetten we een tandje bij. Uit een mooie aanval weet Omar de voorsprong te vergroten, weer uit een voorzet van Felix, 2-0! En niet veel later is het dezelfde combinatie, Felix als aangever en Omar als eindstation, die de 3-0 aantekend. Dat is ook de stand waarmee we de rust in gaan.

Een aantal jongens in de kleedkamer zijn wel redelijk tevreden met hoe het gaat, maar als technische staf zijn we het daar niet helemaal mee eens. Zeker de eerste 20 minuten waren gewoon niet goed genoeg voor ons doen. Bewust met de toevoeging voor ons doen, want we hebben in andere wedstrijden laten zien dat we tot echt goed voetbal in staat zijn, met een hoge intensiteit, druk naar voren en veel inzet. Dat moeten we dus in de tweede helft proberen beter te doen, al zal de tegenstand nog wel wat minder worden omdat de tegenstander al behoorlijk wat vermoeidheidsverschijnselen begint te vertonen.

De tweede helft gaat van start en het beeld blijft hetzelfde als dat van de laatste 10 minuten in de eerste. RCL houdt alleen maar tegen, wij proberen er doorheen te komen. We zijn daarin wat te onzorgvuldig en doordat de weerstand zo omlaag gaat, willen we ook teveel alleen gaan doen. En net als in de eerste helft, waar het eerste balcontact van een invaller meteen een doelpunt is, gaat het in de tweede helft ook. Uit een scrimmage belandt de bal voor de voeten van Jip die wel raad weet met dat buitenkansje, 4-0. Niet lang daarna ligt ook de 5-0 erin, op aangeven van Maäseya poeiert Luuk de bal het doel in. Van tegenstand is nu geen sprake meer en als er ook nog een speler bij RCL uit valt, besluiten wij ook kort achter elkaar 2 spelers er uit te halen waardoor een een 9 vs 9 wedstrijd ontstaat. Alhoewel, van een wedstrijd is allang geen spraken meer en met 9 vs 9 is er van fatsoenlijk voetbal ook bijna geen sprake. De kansjes die RCL nu nog krijgt worden hopeloos gemist, dus hun eretreffer zit er ook niet meer in. Dat Stijn en Luuk de eindstand nog naar 7-0 tillen is alleen voor de statistieken nog interessant.

Al met al een vreemde wedstrijd, waarin we veel te slap en lichtzinnig begonnen en uiteindelijk toch een hoge score konden neerzetten. Geholpen natuurlijk door het mannetje meer in een groot deel van de wedstrijd. Volgende week hopelijk gewoon weer tegen 11, waar we echt moeten knokken voor de punten.