RKDEO JO13-3
Alphen JO13-2
07-10-2023
3-1

Nu de eerste fase voorbij is, waarin we een keurige 2e plek hebben behaald, is het nu tijd voor wat oefenwedstrijden. De volgende fase begint namelijk pas op 28 oktober en anders staan we wel heel veel zaterdagen stil. Oefenwedstrijden geven altijd de kans om tegen clubs te spelen die we normaal niet snel tegen zouden komen, deze keer trekken we naar Nootdorp om daar te spelen tegen RKDEO JO13-3. Deze ploeg speelt ook 3e klasse en zijn daarin prima voor de dag gekomen met 1 verlies potje en de rest overwinningen.

De wedstrijd wordt in gang gefloten en al snel blijkt dat RKDEO wil opbouwen van achteruit met verzorgd combinatiespel. Zelf willen we dat ook en er ontstaat een interessante wedstrijd die redelijk in evenwicht is. Het lukt ons regelmatig om de druk er goed op te krijgen, maar datzelfde geldt omgekeerd ook. Wel zijn wij iets doortastender in de laatste fase. Waar we RKDEO net van kansen af kunnen houden door goed verdedigend werk, kunnen we zelf wel wat meer gevaar stichten voor hun doel. Uit een vlot lopende aanval weten we ook op voorsprong te komen als Noé een goede pass in huis heeft op Maäseya. Die twijfelt niet en haalt uit met een mooi laag en hard schot dat onder de keeper door gaat, 0-1! Dit geeft ons wat vertrouwen en we proberen nog wat meer aan te dringen en meer kansen te creëren. Dat lukt ook, maar scoren vooralsnog niet.

Intussen heeft de tegenstander zich weer wat herpakt en ze komen weer wat meer in de buurt van ons doel. Dat levert een paar gevaarlijke momenten op en uiteindelijk krijgen ze een penalty toegewezen na een handsbal. Beetje makkelijk gegeven wel, de arm was netjes langs het lichaam en er werd van dichtbij tegenaan geschoten. Aan de andere kant mogen we ook niet klagen over een eerder moment waarbij de bal toch echt over onze doellijn bleek, dus die kunnen we tegen elkaar weg strepen. De penalty wordt feilloos benut waardoor RKDEO gelijkt maakt. Deze tussenstand blijft ook tot de rust op het scorebord staan.

Na een bekertje limo op het veld en wat instructies starten we met de tweede helft. Een tweede helft die, om maar alvast een tipje van de sluier op te lichten, een stukje moeizamer zal verlopen dan het eerste bedrijf. Het begin is nog wel redelijk, het spel gaat verder waar het gebleven was met een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Maar gaandeweg krijgt RKDEO meer en meer de overhand. Dat komt vooral omdat we zelf de ruimtes veel te groot houden. De afstanden tussen onze verdedigers en aanvallers is veel te groot en daarin kan RKDEO lekker combineren, wat voor onze middenvelders ook niet meer te belopen is. Daardoor worden we vaak uitgespeeld en zijn we steeds vaker net een stapje te laat. Tygo kan nog wat reddingen verrichten om doelpunten te voorkomen maar uiteindelijk scoort de tegenstander toch twee keer om ons op een 3-1 achterstand te zetten. Zelf moeten we het hebben van sporadische counters die af en toe ook nog wel grote kansen opleveren, de grootste voor Luuk die na een mooi passje van Felix net binnen de zestien kan uithalen. Maar hij is daarin veel te gehaast en wil in één keer schieten, waar eerst aannemen en dan schieten de betere keuze had geweest. Meer zit er niet in en we komen vervolgens niet veel verder dan wat wanhoop schoten die of veel te zacht zijn of richting missen. En als het niet loopt, ga je de vermoeidheid ook veel meer voelen waardoor we verder geen vuist meer kunnen maken.

De wedstrijd eindigt dan ook in een 3-1 nederlaag. Leuke tegenstander. Goede eerste helft, maar de tweede helft toch een stuk minder. Belangrijke lessen van vandaag, als je moe bent denk aan het team en geef het aan, want we hebben genoeg wissels. En als we onder druk komen zullen we met zijn allen het veld compact moeten houden. Het kan dan ook niet zo zijn dat er nog een aantal aanvallers als enige op de helft van de tegenstander aan het terug wandelen zijn terwijl de tegenstander ons onder druk zet, daarin moeten we de discipline hebben om meteen snel om te schakelen zodat in ieder geval je directe tegenstander gedekt staat. Dat gaan we in de volgende oefenwedstrijd op 21 oktober proberen beter te doen!