Met strijd pakt alphen zijn eerste overwinning.

Olympia JO15-1
23-09-2023
2 - 1

Scheidsrechter:   Bert Uithol (Scheidsrechter)
Zaterdag 23-09 de laatste thuis wedstrijd in fase 1 was tegen Olympia uit Gouda.
Giovanni kwam zijn team ondersteunen en onze harde kern was in grote getallen aanwezig. Met als speciale gast was Mart (vader van Nick) ook aanwezig. Zeer emotioneel moment voor velen van ons.
Het weer zat helaas niet mee in de 1ste helft, de regen kwam met bakken uit de hemel.
Alphen kwam goed uit de startblokken en liet zien dat we voor de winst wilden gaan. De regen maakte het af en toe lastig om op balbezit te voetballen. Maar we kregen de kansen. Ook Olympia kreeg de kansen maar door wederom ijzersterk keepers werk van Nick hield hij zijn doel schoon.
Na zo 30 min spelen was het Alphen die op voorsprong kwam. Een mooie aanval via rechts werd keurig voor gegeven en daar stond onze Lucan vrij en werkte keurig af. Iedereen in euforie, en dan bleef doorgaan tot na de aftrap van Olympia. Alphen bleek nog in de feeststemming te zijn waardoor Olympia gelijk antwoord gaf. Zo gingen we rusten met 1-1.
Na rust in droge kleding gingen we vol aan de bak en wilde deze wedstrijd winnen. We bleven de bal rondspelen en kwamen zo tot de 16 m van Olympia. In een heuse scrimmage kwam de bal weer voor de voeten van Lucan en dacht hij geen moment na. Boem 2-1 voor alphen. Wederom iedereen in euforie maar nu na het lesje geleerd te hebben stonden we wel klaar en zo kon Olympia niet door onze verdediging komen. Onze Nick liet zien dat hij echt kan keepen en maakte zijn vader trots door een paar prachtige reddingen. Het duurde en duurde maar toen het fluitsignaal kwam brak het feest los.
Deze overwinning die we aan Mart schonken bracht voor vele een traantje mee. Een prachtige overwinning met veel strijd voor elkaar. Zo lieten onze jongens zien dat we goed op weg zijn tot het creëren van een hechte eenheid.
Met deze overwinning in de benen gaan we ons deze week voorbereiden voor de laatste wedstrijd van Fase 1 uit tegen Meerburg.