Nog steeds op koers, ondanks dat we het onszelf op het einde nog onnodig lastig maken

Woubrugge JO13-1
Alphen JO13-2
13-04-2024
3 - 4

Voor de tweede keer dit seizoen mogen we aantreden tegen Woubrugge. De vorige wedstrijd was een ware thriller met gemiste penalty en ballen op paal en lat, die we met pijn en moeite over de streep konden trekken. Vandaag hopen we op wat minder spanning en gewoon een gedegen overwinning, maar daarvoor zullen we wel ons beste spel moeten laten zien tegen de huidige nummer 3 van de stand.

Iets later dan 8:30 uur fluit de scheids de wedstrijd in gang en zijn we onderweg. We trainen in deze fase erg veel op positiespel en dat willen we natuurlijk terug zien in de wedstrijden. Het moeilijkste hiervan is dat je niet altijd naar de bal toe moet gaan, maar ook wel eens weg moet blijven of lopen om teamgenoten daarmee te helpen. Dat loopt op het middenveld dan ook nog wel eens scheef, waardoor er teveel ruimte weggeven wordt als we de bal verliezen. Gelukkig zien we ook dat de jongens elkaar wel echt proberen te zoeken om te combineren. En al combinerend weten we er toch een aantal keren goed door te komen en wat kansjes bij elkaar te sprokkelen. Dit levert ons ook wel een veldoverwicht op, al is het altijd oppassen voor de hele snelle aanvallers van Woubrugge. Maar ook zelf hebben we een razendsnelle aanval en als we die in stelling kunnen brengen wordt het altijd gevaarlijk. Dat lukt een paar keer goed en uiteindelijk is het ook raak als Stijn Felix weet te bedienen die de 0-1 binnen schiet! Gezien het spelbeeld niet onverdiend en nu proberen door te drukken.

We controleren de wedstrijd en hebben Woubrugge redelijk in de tang. Het enige dat nog ontbreekt is het uitbouwen van de voorsprong. Maar daar hoeven we niet lang op te wachten, want als de bal in kansrijke positie bij Timo voor de voeten valt weet hij daar wel raad mee en scoort de 0-2! Prima, lekker zo door gaan en dan zal het makkelijker worden dan de vorige wedstrijd tegen Woubrugge. Maar helaas loopt het vaak niet zoals je hoopt, want als een bal achterin niet goed verwerkt wordt is de Woubrugge spits er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken en de bal in het doel te leggen voor de aansluitingstreffer, 1-2. Dit geeft Woubrugge weer wat moed en zelf zijn we het even kwijt. Een rommelige fase ontstaat waarbij het beide teams niet heel erg goed lukt de bal in de ploeg te houden en de posities aan onze kant niet altijd goed bezet zijn. Gelukkig weten we het doel wel schoon te houden en bereiken we met deze krappe voorsprong de rust.

Tijd voor wat limo en aanwijzingen om de boel weer op de rails te krijgen. En dat lijkt meteen in de 2e helft al goed te lukken. Binnen een paar minuten kunnen we de voorsprong weer uitbouwen als Timo alleen op de keeper af gaat. Hij had
zelf kunnen schieten, maar behoud het overzicht en legt de bal breed op Felix die makkelijk kan afronden, 1-3! Niet veel later dezelfde twee, alleen nu stuurt Timo Felix de diepte in. Die kan dit keer alleen op de keeper af voor de 1-4! Comfortabele voorsprong en niks aan de hand zou je denken, maar na de 1-4 verliezen we toch wat van onze scherpte alsof we denken dat we al gewonnen hebben en weet Woubrugge weer wat beter in het spel te komen. Na matig verdedigen scoren ze de 2-4 en een wedstrijd die we eigenlijk comfortabel hadden kunnen en moeten uitspelen wordt nu toch weer spannend. Helemaal als Woubrugge ook de 3-4 weet te maken. In de laatste minuten van de wedstrijd zetten ze alles op alles en soms met kunst en vliegwerk weten we een doelpunt te voorkomen. Als de scheidsrechter dan fluit voor het einde is er dan ook behoorlijke opluchting dat we het toch vast hebben weten te houden.

Zo werd het toch nog heel spannend. Iets wat er na onze snelle goals na de rust niet naar uit zag want we hadden ze in die fase prima in de tang. Zo zie je maar, met een klein beetje verslapping wordt het opeens nog moeilijk. Gelukkig hebben we het wel gewoon over de streep kunnen trekken en liggen we nog steeds op koers. Nog 3 potjes knallen!