Foreholte JO13-2
20-04-2024
6 - 1

Scheidsrechter:   Blaauw Timo (Scheidsrechter)
Deze zaterdag weer een mooie thuiswedstrijd op ons hoofdveld. Tegenstander is Foreholte JO13-2, een middenmoter in onze poule die ook best wat aardige uitslagen hebben gehaald. Van onderschatting kan en mag dan ook geen sprake zijn. En om mee te blijven doen voor de bovenste plek telt er maar één ding en dat is de winst.

Scheidsrechter Timo fluit de wedstrijd in gang en we zijn onderweg. De eerste helft met wind tegen waar we hopelijk in de tweede helft van kunnen profiteren. Al snel blijkt Foreholte wel een paar aardig behendige spelers te hebben die ook nog eens over een flink portie snelheid beschikken. Die worden ook snel gezocht en daar hebben we best even moeite mee en soms kan Foreholte daarmee gevaarlijk worden. We weten dat we zelf deze wapens ook in huis hebben en gaat het spel redelijk gelijk op met kansen aan beide zijden. Wel is het Foreholte dat de score weet te openen en niet voor het eerst deze competitie fase komen we op achterstand, 0-1! Dat is even balen, maar we hebben ook al eerder gezien dat het team niet zomaar opgeeft. Er wordt een tandje bijgezet en we weten elkaar steeds beter te vinden. Het trainen op positiespel wat we de laatste tijd veel doen begint ook bij de wedstrijden steeds meer zichtbaar te worden. Langzaam maar zeker draaien we de tegenstander de duimschroeven aan en steeds vaker zorgen we voor dreiging bij het Foreholte doel. De 1-1 hangt in de lucht en die valt dan ook redelijk snel. We weten Felix weg te sturen en die kan alleen op de keeper af om hem vervolgens ook succesvol af te ronden, 1-1! We blijven doordrukken en niet veel later komen we ook op voorsprong. Stijn produceert een rollertje maar de verdediger kan er net niet goed bij en ipv hem voor de lijn te stoppen geeft hij nog een extra zetje, 2-1!

We hebben nu grotendeels controle over de wedstrijd en de behendige en snelle spelers van Foreholte en ze zorgen nog maar sporadisch voor gevaar. Zelf gaan we gewoon lekker door met voetballen wat resulteert in een hele mooie aanval en een lekkere assist van Noé op Felix die de 3-1 tegen de touwen schiet. Zo hebben we voor de rust de achterstand alweer omgezet in een mooie voorsprong en is het zaak in de tweede helft snel de 4e te maken om de wedstrijd definitief te beslissen. Met wind mee zou dat toch moeten kunnen lukken zou je denken.

Niet te veel aanwijzingen in de kleedkamer. Zet de tegenstander maar gewoon snel helemaal vast, want met de wind tegen komen de lange ballen niet ver en kunnen we ze meteen weer onder druk zetten. En zo geschiedde. Foreholte komt bijna hun eigen helft niet meer af en we zijn continue aan het drukken. Het enige dat nog mist is dat doelpunt, maar die volgt ook al snel als hun keeper een corner van Felix in zijn eigen doel slaat voor de 4-1. Van een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste 10 minuten is het beeld gekanteld naar een hele eenzijdige. We zijn duidelijk een maatje te groot en weten een groot aantal kansen nog bij elkaar te spelen. Daaruit vinden we nog twee keer het net. Omar zorgt voor de 5-1 met een mooi diagonaal schot en het laatste woord is voor Felix die de 6-1 binnen schiet. Prima overwinning, die na de 0-1 achterstand toch nog relatief makkelijk tot stand kwam.

Zo zijn we weer een wedstrijd dichter bij die zinderende ontknoping die voor de laatste speelronde in het verschiet ligt. Nog 2 te gaan!