Zevenhoven JO13-1
23-03-2024
4 - 4

Scheidsrechter:   Stefan Hut (Scheidsrechter)
Vandaag treden we aan tegen Zevenhoven JO13-1. Die kennen we, want de vorige wedstrijd werd een 0-0 die anders dan de uitslag doet vermoeden toch wel wat spektakel opleverde. Het verhaal van die wedstrijd was het missen van de kansen en op dat moment dachten we dat het ook bepalend was voor het stranden van onze kampioensrace. Nu krijgen we dus de kans op revanche!

We weten al dat het fysiek een lastige pot zal worden. Daarbij missen we ook nog wat spelers en hebben we er een paar die net terug komen van een griep of verkoudheid. Het zal dus opnieuw niet vanzelf gaan vandaag! De wedstrijd begint en wat opvalt is dat ze één speler erbij hebben die er vorige keer niet was. Namelijk een grote behendige middenvelder die sneller is dan vrijwel iedereen. We hebben direct moeite om hem te beteugelen en Zevenhoven kan een aantal keer gevaarlijk worden. Zelf laten we ons aan de bal van onze beste kant zien door vlot te combineneren en zodoende spelen we zelf ook wat kleine kansjes bij elkaar. Toch is het Zevenhoven dat de score weet te openen net als we denken dat we de de boel redelijk onder controle krijgen. Kleine domper, maar zoals we eerder dit seizoen hebben laten zien geven we niet zomaar op. De mouwtjes worden wat verder opgestroopt en we schakelen een tandje bij. Dit heeft resultaat, want Noé weet al snel te scoren voor de gelijkmaker, 1-1! Daarna gaan we rustig door en zijn we Zevenhoven, zeker voetballend, de baas. We weten voor de rust dan ook nog op voorsprong te komen door een prachtige aanval, die begint linksachter en al combinerend eindigt het rechtsvoor waar Omar binnendoor komt, overzicht bewaard en Maäseya een niet te missen kans geeft met een balletje breed voor het doel, 2-1!

Met deze tussenstand zoeken we de kleedkamer op voor de rust en wat limo. Het ziet er tot nu toe goed uit, zeker als we de bal hebbe, maar we kunnen er zeker van zijn dat Zevenhoven nu ook extra gas gaat geven om snel die gelijkmaker te maken. Want we blijven toch wel een beetje moeite houden met het afstoppen van hun beste speler. Direct in de tweede helft wordt ook duidelijk dat Zevenhoven nog wat opportunistischer gaat spelen. De bal zo snel mogelijk naar die bewuste speler die ook nog wat verder naar voren gaat spelen en het onze verdediging heel erg lastig maakt. We leggen het een paar keer af op snelheid en daar kan Zevenhoven een keer van profiteren voor de gelijkmaker, 2-2! En dat al zo snel in de tweede helft. Maar we geven ons niet gewonnen en proberen weer tot aanvallen te komen. Dat lukt al snel als Kyan op aangeven van Tygo van Wissen ons weer op voorsprong knalt en niet veel later is het Felix die een diepe bal van Sam ontvangt en de keeper weet te passeren met een schot. Zo staan we binnen een mum van tijd op 4-2, maar zijn we er toch nog niet heel gerust op dat we het vol kunnen houden. Daarvoor is de wedstrijd nog te lang en Zevenhoven, vooral op snelheid, te gevaarlijk. Dat blijkt ook wel als ze net zo snel als wij de voorsprong konden pakken, met twee doelpunten weer gelijk maken. De laatste 10 minuten dan. We proberen er nog alles aan te doen, stichten gevaar voor het Zevenhoven doel, maar ook bij ons eigen doel is het af en toe nog billen knijpen hoewel we wel iets beter in staat zijn het gevaar te beteugelen. Wanneer de scheids af fluit is er een juichend Zevenhoven en liggen onze jongens verslagen op het veld. En dat terwijl er vandaag geen winnaar of verliezer is.

Dat zegt genoeg over deze wedstrijd, maar ook over de instelling van de jongens. Het spel aan de bal was vandaag bij vlagen gewoon goed met als hoogtepunt de 2-1. en in de laatste fase van de wedstrijd ging het op wilskracht en is er als team gevochten. Op sommige momenten nog wat rustiger en slimmer zijn, dan trekken we dergelijke wedstrijden ook gewoon over de streep. Dat is de volgende stap.