Na een oefenduel tegen Meerburg afgelopen woensdag waar we even flink werden wakker geschud gingen we vandaag op bezoek bij EMM in Roelofarendsveen.
Even aantal punten zaten we samen een beetje in het zelfde vaarwater.
Dus voor avv een mooi moment om de eerste punten te pakken.
Het spel van avv begint steeds beter te worden. Het samen spel de opbouw de omschakeling en de teamspirit zit er goed in. Vechtlust en de wil om te winnen zit er goed in. Helaas kregen we te horen dat Giovanni voor minstens 6 weken uitgeschakeld is. We zullen hem zeker missen en wensen hem een voorspoedig herstel.
In de 1ste helft was gelijk te zien dat we gelijkwaardig waren. Alphen kreeg wel de betere kansen maar we waren nog niet effectief in het scoren. Vanuit de opbouw een aanval creëren is te zien dat avv de spelwijze goed onder de knie heeft. Het inspelen van elkaar het benutten van de ruimtes en het spel verplaatsen werd steeds beter.
Na zo 25 min kreeg we even een schrik moment te verwerken. Vanuit een corner belande de bal per ongeluk op het hoofd van een tegenstander die zonder dat hij het wist in ons doel kopte.
We herstelde ons gelijk dus het schrik moment was snel over. Via een aanval over rechts en waardoor we een schot op doel hadden was het in de rebound Lucan die de 1-1 maakte.
Avv werd beter en beter in de eerste helft alleen beloonde we ons spel niet.
Door een black-out van onze linksback kregen we een penalty tegen.
Onze keeper Nick die elke wedstrijd laat zien dat hij beter en beter word liet nu ook zien dat hij een penalty killer is. Hij hield de bal keurig klemvast en beloonde zijn goede keepers kwaliteiten. Altijd goed om als verdediger te weten dat je een betrouwbare keeper achter je hebt.
We gingen rusten met een gelijke stand.
2de helft was bijna het zelfde beeld als de 1ste helft. Het spel ging op en neer maar we konden allebei ons spel niet belonen.
Na het fluitsignaal was er bij alphen een dubbel gevoel over de wedstrijd. Blij om de 1ste punt maar ook teleurgesteld omdat we deze hadden kunnen winnen.
Mooi om te zien dat de jongens de wil hebben als team zijnde om voor elkaar te vechten en een wedstrijd te winnen.
Volgende week gaan we voor de winst met een thuis wedstrijd tegen Olympia uit Gouda.