Kunnen we onze reeks voortzetten?

Alphense Boys JO13-4
Alphen JO13-2
28-11-2023
4 - 3

Het lijkt wel of we in het championsleague schema zitten, want dinsdagavond mogen we opnieuw aantreden. We spelen uit tegen de overburen Alphense Boys JO13-4. Vooraf hadden we al wat vermoedens, gedurende de wedstrijddag volgen er al geruchten en op de avond zelf is het helemaal duidelijk. Ze durven het tegen onze talenten niet aan met hun eigen team, daarom hebben ze hulptroepen ingeschakeld en doen er een stuk of 5 a 6 jongens mee van hogere teams. Toch altijd jammer dat geprobeerd wordt wedstrijden op deze manier te beïnvloeden. Zelf doen we daar niet aan mee, want ondanks ook wat afwezigen aan onze kant doen we het wél gewoon met onze eigen gasten, veel leuker en veel leerzamer.

Door de afwezigheid van keeper Tygo is dat de eerste plek waar we moeten improviseren, maar gelukkig hebben we onze eigen Camavinga (als je niet weet waar dit over gaat, vraag het de jongens! :)). En zo gaat Omar deze keer op doel, waarmee hij elke linie dit seizoen al een keer gehad heeft. Goed de wedstrijd dan, zoals gezegd hebben zij wat hulptroepen ingeschakeld en dat is ook meteen zichtbaar als de wedstrijd begint. Alphense Boys begint fel en sterk, maar ook zelf doen we dat. Hierdoor ontstaat er een wedstrijd op hoog tempo waar veel strijd is om de bal. Er ontstaan kansen bij beide doelen, maar zelf weten we de score te openen als Luuk besluit te schieten en dit hoge schot te machtig is voor de keeper, 0-1! Niet veel later weten we de score uit te breiden als Felix het eindstation is van een vlot lopende aanval en de keeper vervolgens kansloos laat, 0-2! Dit ziet er goed uit, maar de eerlijk gebied te zeggen dat de wedstrijd meer in evenwicht is dan deze tussenstand doet vermoeden. Alphense Boys zet nog een tandje erbij en weet ons wat terug te drukken en nog wat meer kansen bij elkaar te voetballen. Zelf moeten we het in deze fase wat meer hebben van uitbraken die we helaas niet weten te verzilveren. Alphense Boys scoort wel, 2 keer zelfs en zo bereiken we de rust met een gelijke stand, 2-2. Jammer dat we de voorsprong niet hebben weten vast te houden, maar gezien het spelbeeld is deze ruststand ook weer niet heel onlogisch.

In de kleedkamer zijn de jongens vol strijdlust. Gewoon lekker zo doorgaan en we zien hoe ver we komen. In de tweede helft weten we dat lang vol te houden, maar gaandeweg ontstaat er wel wat lcihte vermoeidheid. Daar kan Alphense Boys van profiteren en in korte tijd komen ze van 2-2 op 4-2. Dat is wel een tikkie dat even verwerkt moet worden, maar de mouwen worden opgestroopt en we doen er alles aan om weer terug te komen. Daarbij hebben we een aantal keren pech, want de paal en lat staan ons een aantal keren in de weg bij mooie pogingen van Felix en Sam. Als een minuut of 5 voor tijd Felix dan ook nog eens een gele kaart krijgt, wanneer er notabene op hem een overtreding gemaakt wordt wordt het wel een heel lastig karwei. We kunnen nog terug komen tot 4-3 als Luuk mag aanleggen voor een vrije trap. Hij raakt de bal totaal verkeerd, maar via een paar benen valt de bal toch met een beetje mazzel het doel in. Zou het nog kunnen? Maar helaas, de tijd is op en zo worden we getrakteerd op de eerste nederlaag in deze fase ten de JO13-4, of misschien beter de JO13,5 van Alphense Boys.

Hard voor gestreden, goed gevoetbald en alles aan gedaan, maar helaas was het vanavond niet genoeg. Het verschil tussen hun eigen spelers en degenen die ze geleend hadden was erg groot en dat heeft ze vanavond de overwinning gegeven. Jammer dat dit zo gaat, maar ik ben blij dat ik tenminste wel gewoon alle namen van mijn spelers ken. Op naar komende zaterdag voor weer een nieuwe finale!

 

Verslagen

Terug naar boven