Alphia JO13-2
Alphen JO13-2
03-02-2024
1 - 5

Vandaag de tweede wedstrijd in de laatste fase van dit seizoen. We treffen weer een bekende in Alphia JO13-2. Dit team zijn we al twee keer eerder tegen gekomen en twee keer liepen we na afloop met een redelijk eenvoudige overwinning van het veld. Dat waren thuis wedstrijden, dit keer spelen we "uit", op gewoon gras en dat veld ligt er niet al te best bij want het is ontzettend hobbelig. Eens kijken of Alphia ons dit keer beter partij kan bieden.

De wedstrijd wordt in gang gefloten en we proberen Alphia vast te zetten op hun eigen helft. Dat lukt vrij aardig en de eerste kansjes dienen zich aan en uit één van die kansen krijgen we een corner. Luuk achter de bal en Omar, één van onze kleinste spelers, weet die perfect het doel in te werken. 0-1! We gaan door en proberen snel de 0-2 ook te maken. Dat lukt als Omar de bal achter de keeper weet te krijgen en zo zijn 2e maakt. Voor een groot deel van de toeschouwers is het onduidelijk of het nou een doelpunt is of niet, ook in het veld wordt er niet echt gejuicht, maar hij zat echt. Een snelle voorsprong geeft vertrouwen, maar ook bestaat het risico op gemakzucht en het laatste is het geval. We denken er al te zijn maar Alphia laat zich nu ook niet onbetuigd. Met opportunistisch spel proberen ze het ons moeilijk te maken. Snel de bal naar voren trappen en er dan met zijn allen achteraan rennen is wat ze doen. Langzaamaan gaan we te veel mee in hun spel, weg zijn de combinaties, driehoekjes en het samenspel. Daarvoor in de plaats kluitjes voetbal en ren je rot. We geven achterin ook nog aardig wat cadeautjes weg, maar gelukkig weet Alphia die niet uit te pakken. Toch weet Alphia de aansluitingstreffer nog te maken en eerlijk is eerlijk, het is een prachtig schot die in de bovenhoek valt. Met de 1-2 tussenstand zoeken we de kleedkamer op voor de rust. En er is een hoop te bespreken, want dit is misschien wel de minst goede helft die we als team op de mat hebben gelegd. Niet qua inzet, want iedereen doet zijn best, wel qua voetbal.

Goed, na de limo en de en een lichte donderpreek gaan we vol goede moed verder met de tweede helft. Alphia zet nog een tandje bij en zet ons onder druk. Dat levert een aantal hachelijke momenten op, maar we proberen de draad weer op te pakken, controle te krijgen en zelf te gaan voetballen. De eerste minuten van de tweede helft lukt dat nog niet zo goed, maar gaandeweg zien we af en toe toch wat meer voetbal ontstaan. We weten een paar keer onder de druk uit te voetballen en kunnen zo een paar keer gevaarlijk worden. Helaas mist dan net de controle of het overzicht. Doelpunten vallen er nog niet maar ze hangen wel in de lucht. Positioneel staat het nu allemaal wat beter en dat werpt zijn vruchten af als Felix er vandoor kan, dit keer wel controle over de bal houdt en de 1-3 binnen schiet. Die hadden we echt even nodig om over dat dode punt heen te komen en steeds vaker weten we er nu gevaarlijk uit te komen. Overigens nog steeds zonder fantastisch te voetballen, maar toch. Als Dex (samen met Dani onze invallers uit de JO13-3) er op rechts vandoor kan ziet hij Luuk in het midden. Die weet vanaf randje zestien de keeper te passeren en zo de 1-4 te maken. Het laatste woord is voor Felix met een schot uit de draai voor 1-5. Zo lopen we toch nog uit naar een comfortabele voorsprong en weten we weer 3 punten te pakken.

Het spel was alles behalve goed vandaag en met een beetje pech had Alphia zomaar de 2-2 kunnen maken aan het begin van de tweede helft en had het wellicht anders afgelopen. Het veld hielp niet mee, maar we moeten toch leren om niet in het spel van een tegenstander mee te gaan en gewoon ons eigen combinatiespel te blijven spelen. Ook belangrijk is de energie die we moeten steken in het meelopen met onze tegenstander en het opvolgen van de coaching van de trainers daarin. Dat ging niet altijd goed en daaruit kon Alphia wel regelmatig gevaarlijk worden. In ieder geval weten we ook dit soort wedstrijden te winnen en dat is dan weer een pluspunt. Volgende week een zwaardere test als Nicolaas Boys op bezoek komt!