Goede start 2e fase!

RCL JO13-6
Alphen JO13-2
28-10-2023
2 - 8

Vandaag het begin van de tweede fase. Een nieuwe poule met een hoop onbekenden. De eerste van die onbekenden treffen we meteen in deze wedstrijd en dat is RCL JO13-6. Zij komen uit de 4e klasse en hebben daar alles gewonnen met een overweldigend doelsaldo van 37 doelpunten voor en slechts 6 tegen. Ze hebben het dus goed gedaan, al is de vraag hoe dat zich verhoudt tegen een klasse hoger. Vandaag zullen we dat zien. Voor ons is het zaak om meteen een lekkere start te hebben, daar gaan we dus alles aan doen.

De voorbereiding en warming-up verloopt een beetje rommelig als de wedstrijden voor ons op het veld flink uitlopen. Uiteindelijk starten we een kwartiertje later dan gepland. En de start is meteen voortvarend. We weten de tegenstander meteen onder druk te krijgen en het spel speelt zich vooral op de RCL helft af. We spelen het alleen nog niet slim genoeg uit, want telkens lopen we ons vast in het drukke centrum. Toch weten we al snel op voorsprong te komen als Stijn de loopactie van Luuk op waarde schat en een goed passje geeft. Luuk schiet de bal van randje zestien netjes in de hoek en het bal is geopend, 0-1! We blijven drukken, maar zoals gezegd lopen we ons te vaak vast in het drukke centrum. Nu is het zaak om de buitenkanten te gebruiken, maar die oplossing vinden we te weinig. Het krachtsverschil is intussen duidelijk en over winnen of verliezen hoeven we ons al snel geen zorgen te maken. RCL laat aanvallend niet veel zien en de enige keer dat ze tot nu toe gevaarlijk worden is uit een corner na een verkeerde terugspeelbal. We houden ze goed op de eigen helft en kunnen vaak snel de ballen al hoog veroveren. Dat levert de nodige kansen op en we breiden de score al snel uit. De doelpuntenmakers zijn achtereenvolgens Timo, Enzo, Noé en Felix. Tussendoor wordt er ook een duidelijke goal niet geteld, als de keepster een balletje door haar handen laat glippen en pas achter de lijn weer oppakt. Wel goed om te zien dat we genoeg spelers hebben die kunnen scoren en we niet afhankelijk zijn van één speler voor onze goals. Van een echte wedstrijd is nu al geen sprake meer, dat heeft dan vaak als consequentie dat het veldspel er ook niet echt beter op wordt. Gelukkig blijven we wel gewoon gedisciplineerd en scherp verdedigen en houden we het compact als RCL toevallig de bal wel heeft, met 0-5 bereiken we de rust en gaan we aan de limo.

Er valt verder niet zo veel te zeggen, gewoon geconcentreerd blijven en proberen snel die 0-6 binnen te schieten, dan zal het verzet bij RCL wel gebroken zijn en kunnen we verder uitlopen. Dat snel scoren gebeurd ook als Felix op avontuur gaat en zijn directe tegenstander hem niet kan bijhouden, 0-6. En ook de 0-7 ligt er niet veel later al in, weer is het Felix nu op aangeven van Noé. Hierna worden we een beetje overmoedig en vergeten we onze verdedigende taken een beetje, wanneer er vanuit het hart van de defensie een dribbelactie naar voren ondernomen wordt. Dat levert balverlies op en we staan verkeerd en in ondertal. Ook tegen dit RCL krijg je dan het deksel op je neus en lopen we tegen een tegentreffer op, 1-7. Gelukkig zetten we weer even aan, of althans, dat doet Felix. Want twee keer is hij zijn tegenstander de baas en twee keer weet hij het net te vinden voor de 1-8 en 1-9. Toch opvallend aan die Felix, als hij extra toeschouwers heeft komt er blijkbaar wat extra's in hem los en gaat hij als de brandweer :). De wedstrijd is natuurlijk allang gelopen en de concentratie verslapt een beetje. RCL maakt daar gebruik van en ze komen er af en toe wel wat gevaarlijker uit dan eerder in de wedstrijd. Een corner nemen ze vervolgens perfect en dat zorgt voor de 2-9. Even is er dan nog gedoe met de bal, RCL wil nog snel door, wij hebben niet zo'n haast en vervolgens wordt Stijn er tot ieders verbazing uit gestuurd door de scheids en moeten we met 10 verder. Nog steeds is niet duidelijk waarom en het past ook niet echt in de verder sportieve wedstrijd. Blijkbaar kwam het verlies bij deze scheidsrechter ook hard aan, want bij het doorgeven van de uitslag heeft hij er ook nog een doelpuntje af gesnoept. Klein smetje op deze wedstrijd met verder prima uitslag.

Zo zijn we goed begonnen aan deze tweede fase. Vooral het vastzetten van de tegenstander goed uitgevoerd vandaag waardoor zij niet aan voetballen toekwamen. In balbezit moeten we nog wel iets beter nadenken over de juiste keuzes, als het in het midden druk is, moeten we het spel verleggen en via de zijkanten proberen door te komen. Hier lopen we natuurlijk vooral tegen aan als we beter zijn dan de tegenstander en zij met veel spelers achter de bal spelen. Daar gaan we verder aan werken!



 

Verslagen

Terug naar boven