ARC JO13-5
Alphen JO13-2
02-12-2023
1 - 4

Een koude en vroege ochtend, 8.30 spelen we bij onze plaatsgenoot ARC. Het veld waar vandaag we oorspronkelijk op zouden spelen is afgekeurd, maar gelukkig hebben ze onze wedstrijd weten te verplaatsen naar het kunstgras. We kennen dit team, want in de eerste fase hebben we de punten moeten delen met een 3-3, waarbij we zelf een niet te beste eerste helft speelden maar karakter getoond hebben door terug te komen van 2 doelpunten achterstand. Deze keer hebben we niks minder nodig dan de winst om onze kansen op het kampioenschap in leven te houden en daar zullen we dan ook zeker voor gaan! Zeker na die domper van afgelopen dinsdag.

De wedstrijd start en we proberen meteen druk vooruit te geven en ARC vast te zetten. Dat lukt goed. We weten de kracht van ARC en dat zijn hun snelle aanvallers, maar we geven ze geen kans en tijd om die te lanceren waardoor we verdedigend vrij eenvoudig overeind kunnen blijven. Zelf sprokkelen we de nodige kansjes bij elkaar maar scoren zit er nog niet in. Het spelbeeld is in ieder geval wel helder, we zijn duidelijk de bovenliggende partij en zijn veel op de ARC helft te vinden. We spelen bij vlagen echt goed voetbal en de kansen worden ook talrijker en groter, maar nog steeds weten we het net niet te vinden. En daarmee komen we bij het grote manco van de eerste helft van vandaag. Het overwicht wordt niet omgezet in doelpunten, terwijl we die wel echt nodig hebben vandaag en we er genoeg kansen voor krijgen. De schoten missen overtuiging, kracht of richting en hun keeper staat ook gewoon goed te keepen. Daarnaast missen we op het middenveld net een beetje rust en overzicht, want er zijn momenten dat een passje opzij of tussendoor meteen een grote kans zou betekenen. Alleen wordt er te vaak gekozen om de drukte in te dribbelen. Zo hebben we wel de controle, kunnen we ARC kansen tot een minimum beperken, maar nemen we nog geen afstand wat eigenlijk al wel had gemoeten. De ruststand met 0-0 is dan ook een fletse en teleurstellende afspiegeling van hetgeen we op het veld hebben laten zien. Gelukkig komen er straks nog 30 minuten om wél te scoren!

Even een beetje opwarmen in de kleedkamer, vooral voor Tygo was het wel erg koud omdat hij niet heel veel te doen had, bekertje limo erin en wat kleine aanwijzingen. Probeer het speelveld als we de bal hebben wat groter te maken, vooral de buitenspelers mogen wel wat breder gaan staan en ook het middenveld mag iets minder dicht op elkaar spelen. Dan krijgen we de ruimte om de passes te geven. Dat gaan we ook proberen te doen de tweede helft en al snel worden de eerste kansen alweer bij elkaar gevoetbald. Toch is er wel een verschil, want nu weten we de doelpunten wel te maken! Felix komt weer een keer door op de linkerkant, weet op het doel af te gaan en scoort eindelijk dat bevrijdende doelpunt, 0-1! Niet veel later komt Felix weer door, nu heeft hij een voorzet op maat en staat Luuk klaar om binnen te tikken. Prachtige aanval en een echt spitsendoelpunt, 0-2! ARC beseft nu dat ze een tandje bij moeten schakelen en gaat nog wat opportunistischer spelen, daaruit ontstaan wat kansjes en één weten ze te benutten, waardoor de marge weer terug loopt, 1-2. Voor ons zaak om de hoop die ze hebben gekregen weer snel te laten vervliegen wat ook snel lukt. Dit keer is Luuk de aangever en Felix de afmaker voor de 1-3. Wedstrijd gespeeld, want ARC kan niet echt meer een vuist maken en zelf kunnen we de bal redelijk eenvoudig in de ploeg houden door goed combinatiespel. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgen we nog een toetje als Felix een vrije trap van behoorlijke afstand hard via de onderkant van de lat mooi binnen weet te schieten, 1-4! Niet veel later is de wedstrijd ook afgelopen en weten we toch een behoorlijk grote uitslag neer te zetten, die eerlijk gezegd wel veel groter had kunnen zijn vandaag. De ARC coach klaagde dat zijn spelers het vandaag niet hadden, maar wij denken natuurlijk dat dat komt door ons eigen spel. We gaven ze geen tijd en ruimte, zaten overal kort op en lieten daarbij in balbezit ook nog eens goed voetbal zien met af en toe vloeiende combinaties.

We hebben nu nog 1 finale te spelen, die winnen en dan afwachten wat er op de andere velden nog gebeurd. Alleen ARC is nog over als directe concurrent maar hopelijk kan Woubrugge nog wat voor ons betekenen in hun onderlinge wedstrijd anders komt het aan op doelsaldo en weten we pas 16 december zeker wat de eindstand in de poule wordt.