FC Lisse JO13-3
Alphen JO13-2
09-03-2024
2 - 3

Na de gekke wedstrijd van vorige week, mogen we deze ochtend op pad naar Lisse. Daar spelen we tegen de plaatselijke FC JO13-3. Die lijken na een wat weifelend begin toch de weg omhoog gevonden te hebben met twee goeie overwinningen in de laatste twee wedstrijden. Zeker dus geen tegenstander om te onderschatten. Dat is natuurlijk voor ons wel één van de dingen die er langzaam in kan sluipen als je alles wint: onderschatting en gemakzucht. Soms komen we dat tijdens de trainingen al een beetje tegen, dus het is zaak dat we niet in die val gaan trappen!

Met wat personele problemen en een invalkeeper, bedankt Gijs!, starten we de wedstrijd op een heel matig grasveld. Toch weten in de eerste minuten al meteen tot een hele grote kans te komen, maar helaas weten we die niet te benutten. Daarna blijkt al snel dat Lisse een aantal heel behoorlijke spelers heeft met een goede basistechniek, pasjes en aannames zijn vrijwel altijd goed en ze proberen regelmatig driehoekjes te maken, wat ook vaak lukt. Eigenlijk het spel wat we zelf ook willen spelen, alleen bij ons stuiteren de balletjes tot nu toe toch wat te vaak van de voet, of zijn de passjes net niet goed genoeg. Lisse heeft dan ook een licht overwicht en er zijn wat gevaarlijke momenten. Zelf kunnen we ook gevaarlijk worden, maar verzuimen het goed uit te spelen. Er hangen doelpunten in de lucht, maar helaas is het Lisse die als eerste het net weet te vinden. Dat doen ze uit een mooie aanval die afgemaakt wordt met een onhoudbaar schot. Dat is even moeilijk voor de jongens en er laten zich ook wat pijntjes voelen waardoor we genoodzaakt zijn te wisselen. De wedstrijd is nu goed in evenwicht met kansen aan beide kanten van het veld, maar heel lang blijft de 1-0 op het scorebord staan. Tot vlak voor rust, als hun keeper in de fout gaat met een verkeerde pass. Maäseya is attent en pakt dit cadeautje mooi uit, 1-1! Dat is een meevaller en biedt nog genoeg perspectief voor de tweede helft, want eerlijk is eerlijk, Lisse laat ons er hard voor werken.

We blijven op het veld en drinken daar de limo, die niet erg bevalt, want niet zoet genoeg ;). De pijntjes zijn bij de meesten weer weggetrokken, dus kunnen we voor het grootste gedeelte fris aan de tweede helft beginnen. We moeten er een schepje bovenop doen en meer vanuit de eigen positie gaan voetballen zodat we elkaar niet in de weg lopen en niet de ruimte dichtlopen maar hem juist gaan openen. Dat heef tin het begin van de tweede helft nog niet het gewenste effect, want Lisse blijft gevaarlijk en kunnen zelfs weer op voorsprong komen na een snelle aanval. Zo kijken we voor de tweede keer tegen een achterstand aan, maar de mouwtjes worden nog wat verder opgestroopt en er wordt alles aan gedaan om dit weer om te draaien om alsnog met de punten naar huis te kunnen. Het wedstrijdbeeld kantelt, Lisse beperkt zich voornamelijk nog tot tegenhouden en zelf blijven we ze onder druk zetten. We worden ook steeds gevaarlijker en een aantal keer lijken we toch goed door te komen maar wordt er afgevlagd voor buitenspel. Uiteindelijk werkt Timo een frommel balletje toch in het doel en komen we op 2-2. We blijven daarna doorjagen en niet veel later scoort Omar uit een voorzet van Felix de bevrijdende 2-3. Het Lisse verzet is nu definitief gebroken en in het slot van de wedstrijd krijgen nog een aantal grote kansen, maar die belanden op onnavolgbare wijze toch niet in het doel. Zo eindigt dit potje in een nipte 2-3 overwinning, maar vanzelf ging het zeker niet. Er is zeker de tweede helft echt keihard voor geknokt en we gaven niet op. Dat is een compliment waard!