Zeperd van vorige week beetje hersteld

www.avvalphen.nl
Meerburg, JO15-3JM
Alphen JO15-1
21-11-2021
2 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Een zondagwedstrijd bij de jeugd, dat is altijd een beetje vreemd. Toch trekken we vandaag, zondag, ten strijde tegen Meerburg JO15-3. De vorige wedstrijd was een totale off day tegen de reuzen van Hazerswoudse Boys, dus we hebben wel wat recht te zetten vandaag. Zeker omdat we toch wel weer graag een klasse omhoog willen na de winsterstop en dat kan alleen meer als we bovenin eindigen. Winnen is dus het devies.

De jonge scheidsrechter fluit de wedstrijd in gang en we zijn onderweg. Het begin is even aftasten, we spelen de bal rond en proberen zo de vrije man te vinden om een aanval op te kunnen zetten. Op sommige momenten ziet het positiespel er best aardig uit, maar echt doordringen op de helft van de tegenstander lukt nog niet. Wel is meteen duidelijk dat we voetballend de betere partij zijn, fysiek heeft Meerburg de overhand, maar dat zijn we ondertussen wel gewend. We zijn dan wel de beter voetballende ploeg, maar door geklungel achterin en een foute breedtepass geven we de eerste kans op een presenteerblaadje aan Meerburg. Zij pakken dit cadeautje met beide handen aan en kunnen de bal eenvoudig in het doel schieten. 1-0, en we moeten in de achtervolging. Gelukkig is er nog lang genoeg te spelen om het recht te zetten.

We proberen het tempo op te schroeven, maar zijn daarin nog niet zorgvuldig genoeg. Vaak wordt er gereageerd in plaats van geanticipeerd, waardoor we telkens een stapje te laat zijn. Wel weten we Meerburg steeds verder terug te dringen. Kleine kansjes ontstaan en uit een scrimmage weet Max van dichtbij uiteindelijk de bal het doel in te werken en is het foutje van de tegengoal hersteld 1-1. Nu doordrukken, want die kansen zijn er zeker, als we maar gewoon lekker blijven voetballen. En geconcentreerd blijven. Meerburg creëert zelf eigenlijk weinig, de kansen die ze krijgen ontstaan door onzorgvuldige passing van ons. Dat levert nog een aantal hachelijke momenten op waaruit ze best hadden kunnen scoren. Gelukkig vliegen die ballen naast en moeten we niet wéér in de achtervolging, maar dat had zo maar gekund. 

Ondertussen komen we wel steeds vaker dichtbij de Meerburg zestien en speel het spel zich grotendeels ook op hun helft af. Aan de linkerkant zoekt Stijn steeds vaker de diepte en we hebben ook de middenvelders om de steekbal te geven. Adam is het dit keer die Stijn weg steekt en Stijn kan op de keeper af. Beheerst rondt hij in de korte hoek af, 1-2. Volledig verdient ook. Dit is ook hoe het gedaan moet worden door de buitenspelers. Niet pas gaan lopen als de bal al onderweg is, maar eerder de diepte zoeken zodat je écht gelanceerd kan worden. We hebben echt de spelers die dit kunnen uitvoeren, buitenspelers met snelheid en middenvelders met een goeie pass in de benen. Niet veel later is het rust, dus een perfect moment om op voorsprong te komen. 

Na de limo en aanwijzingen van de technische staf, snel weer verder met de 2e helft. Proberen de voorsprong uit te bouwen natuurlijk, maar ook oppassen dat we geen goals weggeven. De voorsprong geeft ook wel weer wat vertrouwen aan de jongens wat terug te zien is aan het spel. Driehoekjes ontstaan overal op het veld, we weten dat dat er ook goed in zit, alleen komt het er niet altijd uit. Meerburg wil natuurlijk weer gelijk komen en gaat wat opportunistischer spelen. Zelf weten ze weinig te niks te creëren, maar weer geklungel achterin wat tot een onnodige maar terechte penalty leidt. Met enig fortuin wordt die via de paal binnen geschoten en we kunnen weer opnieuw beginnen. Toch wel zonde dat we de tegendoelpunten zo makkelijk weggeven. Gezien het veldspel had het misschien al 0-4 ofzo moeten staan, maar de realiteit is een 2-2. 

Gewoon nog even gas erop, dan moet het toch echt mogelijk zijn hier met 3 punten weg te gaan. Het spel wordt wat vinniger en sommige Meerburg spelers raken wat gefrustreerd met overtredingen tot gevolg. Joa is het eerste slachtoffer hiervan. Zelf blijven we gewoon voetballen, Meerburg kan weinig anders meer dan de lange bal hanteren, maar er wordt goed en geconcentreerd verdedigd. Aan de andere kant onstaat ook ruimte, maar scherpte in de laatste fase ontbreekt. Behalve bij Stijn, die de bal van een Meerburg speler in zijn voeten gespeeld krijgt en met een bekeken boogbal de keeper kan passeren 2-3! De frustraties bij Meerburg nemen nu nog meer toe, met Bas als slachtoffer. Die houdt er ook een souveniertje aan over in de vorm van een flinke wond op zijn scheenbeen. Meerburg gaat nu 1 op 1 spelen, maar wij krijgen de kansen. Stijn is zijn tegenstander steeds vaker de baas en ook Max kan een aantal keer richting doel, maar de keuzes in de laatste fase zijn net niet de goeie. Uit één van deze momenten komt toch de uitgelezen mogelijkheid het duel op slot te gooien, want kregen we zelf een beetje onnodige penalty tegen, Meerburg doet er nog een schepje bovenop. Stijn maakt het zijn verdediger lastig, maar lijkt toch niet aan de bal te kunnen komen, tot de verdediger besluit Stijn bij zijn schouders achterover te trekken. Penalty voor ons! Bas kan toch niet meer verder met zijn wond en laat het karwei aan Berat, die de bal feilloos binnen schiet. 2-4. Nu is het klusje wel geklaard. Paar minuten nog en de wedstrijd is voorbij. 

3 punten in de pocket, maar jammer dat we het onszelf zo moelijk maken. Achteraf had het vandaag een makkelijk klusje kunnen zijn, maar door onzorgvuldigheid wordt het toch nog lastig. Gelukkig zonder puntenschade dit keer. En bij momenten werd er best aardig voetbal op de mat gelegd, dus dat verder uitbouwen, de onzorgvuldigheid eruit dan kunnen we een eind komen de komende wedstrijden.

 
 

Verslagen

Terug naar boven