5-2

Scheidsrechter:   Baarle, C.T. van
Het is een cliché in het voetbal, de ene week is de andere niet.
Kijk maar naar Ajax, Feyenoord of PSV. Af en toe kan ik de enorme verschillen in 7 dagen tijd niet goed begrijpen.
Dit geldt bij ons ook, al kan ik de grote verschillen per wedstrijd qua inzet, beleving en strijdlust bij ons team nog zeggen: ze zijn nog zo jong.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Woerden op het programma. Een team dat na 2 wedstrijden stijf onderaan stond met 0 goals voor en 24! tegen.
Ik hoopte dat de spelers dit niet wisten om onderschatting te vermijden. Met Jayden V. ging ik Sven ophalen. Na een slaperige goedemorgen trainer zei Sven al snel: Ik denk wel dat we gaan winnen, Woerden verliest elke week dik.
Ja hoor dacht ik....het zal toch niet.

We gingen na de wedstrijd bespreking gingen we vol goede moed naar het veld. Eerst de teamfoto gemaakt en de wedstrijd kon beginnen.
De eerste 10 minuten waren erg gezapig op een schot van Jayden M. op de lat na. Bij de enige aanval van Woerden werd Alex gepasseerd en vervolgens Jens verschalkt: 0-1.
Dit ging de jongens echt te ver, heel snel werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Mooie aanval afgerond door Jayden M. en een mooie knal van Roan.
Maar net voor rust kreeg Woerden een vrije trap te nemen. Deze werd in 1 x hoog in ons doel getrapt, 2-2. Rust, pffff dit was echt op onder de maat.

Wat oppeppende woorden in de rust en de jongens op scherp zetten en de 2e helft moest wel beter gaan.
Dit was ook zo. Het ging veel beter. Uiteindelijk winnen we met 5-2 door nog 3 mooie goals van Roan.

Dit was weer een leerzame wedstrijd voor de jongens. Dat je op 60 % van je kunnen niet eventjes wint.