Alphen JO9-1 (F1)
Alphense Boys JO9-2
08-10-2016
1-1

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. En dan wel de prachtige derby tegen onze overburen van Alphense Boys. Altijd leuk om tegen bekenden en zelfs klasgenoten te spelen. De jongens hadden er zin in en waren erop gebrand een goed resultaat te behalen.

Na een laatste peptalk waren de jongens er helemaal klaar voor. Helaas was er even geen scheidsrechter, maar gelukkig wilde Ramon de wedstrijd leiden.

Direct vanaf de aftrap gingen de jongens de strijd aan. Felle duels werden aangegaan en we leken de tegenstander aardig in de tang te hebben. Zonder dat er echt grote kansen werden gecreƫerd. Tegen de rust aan een grote kans voor beide ploegen. Eerst werd een schot van Alphense Boys van de lijn gehaald waarna Alano met een prachtig schot hard tegen de lat schoot. Zodoende gingen we rusten met 0-0.

In de 2e helft ging het spel alle kanten op. Helaas kwamen we eerst achter door een doelpunt van Alphense Boys, 0-1.
Maar het team wilde vandaag kostte wat kost niet verliezen en ging vol op de aanval spelen. Een prachtige combinatie van Seppe en Stijn zorgde ervoor dat Alano alleen op doel af kon en hij rondde beheerst af, 1-1!

Hierna kregen beide teams nog een grote kans
Eerst kreeg de goed keepende Sydney nog zijn handen tegen een schot waardoor de bal op onze paal belandde.
In de laatste minuut ging Stijn alleen op de keeper af. Hij leek te scoren maar via de vingertoppen van de Boys keeper weer de lat...

Beide coaches waren het na afloop eens. Dit was een leuke en heerlijke wedstrijd en wel een terechte uitslag.
Na 7 bekerwedstrijden kunnen we de balans opmaken. In een erg leuke en leergierige groep zijn alle talenten erg goed ontwikkeld in een paar weken tijd. Dat doet me goed. Gebleken is in deze poule dat de teams allemaal erg dicht bij elkaar zaten qua niveau. Dat heeft gezorgd voor erg spannende wedstrijden. Ik heb daar persoonlijk erg van genoten. Na 2x winst 3 x gelijkspel en 2 nederlagen is ook duidelijk dat we op het juiste niveau zijn ingedeeld. Ik heb nu al zin in de echte competitie!