ARC JO9-7
Alphen JO9-2 (F2)
12-11-2016
0-3

Vanochtend weer uit bij ARC, dit keer tegen de F7. Een koude ochtend, het kunstgras was nog wit van de rijp, maar de jongens maalden daar niet om en hadden er zin in! De afgelopen trainingen waren ook al heel goed, nu was het zaak dat ook in een wedstrijd voor elkaar te krijgen!

Na de warming up waren de jongens er klaar voor. De scheidsrechter floot voor het begin en meteen gingen onze jongens er voor. ARC kwam er niet goed uit dus we konden goed de druk blijven houden op hun doel. Jordi kwam er een paar keer bijna door en de eerste kansjes kwamen, maar nog geen doelpunt. Totdat Bas goed kon doorkomen en de bal in het hoekje kon schieten! 0-1! En nu doorgaan.

Dat deden de jongens ook, want we bleven goed op de helft van ARC spelen. Na een goeie pass kon Thijs doorgaan en de 2e in het netje leggen. Wat een luxe, gewoon 0-2 voor, dat is ons dit seizoen nog niet eerder gebeurd. We bleven ook daarna goed doorgaan, Mitchell kreeg niet zoveel ballen en wat hij kreeg kon hij goed redden. Aan de andere kant had de verdediging van ARC en hun keeper het wel druk. Sven scoorde een paar keer bijna maar kreeg het net niet voor elkaar. Jammer! Want de 0-3 hing echt wel in de lucht. En die kwam er uiteindelijk ook toen Bas een mooie slalomactie langs een paar tegenstanders ook goed af kon ronden.

Met de 0-3 stand gingen we ook de rust in. De jongens en supporters waren in uitzinnige staat na zo'n mooie eerste helft, maar het was natuurlijk nog niet gespeeld. De 2e helft moesten we minstens hetzelfde laten zien. ARC begon de 2e helft fel, maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Kans op kans kregen we, maar de 0-4 viel niet. Kansen voor ARC gaven we verder ook niet meer weg en dus bleef het 0-3. Onze eerste winst dit seizoen en ook totaal verdiend. Had misschien nog wel wat groter uit mogen vallen, maar de 3 punten zijn het belangrijkste ;)

Nu hebben we natuurlijk de smaak te pakken en gaan we vol goede moed volgende week proberen deze lijn door te zetten.