Alphen JO9-2 (F2)
19-11-2016
1-3

Scheidsrechter:   Scholtes, Dzemil
Na vorige week, gingen we ook vandaag weer proberen 3 punten mee naar huis te nemen. VEP was op basis van de vorige uitslagen in de poule wel een tegenstander om rekening mee te houden, want ze hadden al 2 van de 3 wedstrijden gewonnen.

Met deze waarschuwing in het achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd. Met precies 7 en dus zonder wissels moesten we het doen. Romain heeft nog teveel last van zijn hiel en Mike was een lekker weekendje weg. Nu maar hopen dat er niemand geblesseerd raakt! VEP had wel een paar grote jongens lopen die hard konden schieten, maar we slaagden er meestal goed in om ze ver van ons eigen doel te houden. Mitchell had nog niet veel te doen. Alleen uit een corner ontstond een hachelijk moment waarbij Chris de bal op de eigen paal werkte, verder hielden de verdedigers Sven, Chris en Marijn de boel goed tegen zodat VEP verder geen echte kansen kreeg.

Aan de andere kant intussen konden we een paar keer goed doorkomen, vooral Jordy was een paar keer gevaarlijk voor de tegenstander. En als we de bal voorin verloren probeerden we hem zo snel mogelijk weer terug te krijgen. VEP was hiervan een beetje onder de indruk en Bas kon goed anticiperen op een terugspeelbal op de keeper. Hij zat er goed tussen en schoot de bal langs de keeper in het hoekje, 0-1! Die stand konden we ook goed vasthouden zodat we met een voorsprong de rust in gingen.

De tweede helft kwam VEP fel uit de kleedkamer, uiteindelijk kon een van de grote jongens van een grote afstand, geholpen door het windje mee, de bal hard en hoog in het doel krijgen. Mitchell was kansloos op dit mooie schot. Maar onze jongens lieten het hier niet bij zitten, want meteen gingen ze weer op zoek naar de voorsprong. Een paar mooie uitgespeelde kansen werden op de mat gelegd en we werden hier ook voor beloond. Bas kon zichzelf goed vrijspelen en schoot de bal hard, hoog en strak in de hoek. 1-2!

De rest van de tweede helft waren we ook de bovenliggende partij. We konden er goed uit komen, maar konden voorin net niet goed afronden. Totdat Thijs op avontuur ging, met een mooie slalom waarbij hij een mannetje of 5 passeerde, schoot hij de bal ook langs de keeper in de hoek, 1-3! Wedstrijd gespeeld, deze overwinning zou ons niet meer uit de handen glippen want achterin hadden we nog steeds alles onder controle. De laatste grote kans kwam nog van de voet van Jordy, na weer een mooie aanval kon hij alleen op de keeper af gaan, zijn schot werd jammer genoeg nog net gered door de keeper, dus het bleef bij 1-3. Weer 3 puntjes erbij, goed gedaan! Volgende week gaan we er weer voor!