Weer tegen een koploper

www.avvalphen.nl
Alphen JO9-2 (F2)
Nieuwkoop JO9-2
21-01-2017
0-3

Sloten we de laatste wedstrijd van 2016 af met een pot tegen koploper Rijnstreek (die waren wel echt heel goed), de eerste wedstrijd van 2017 was tegen de andere koploper Nieuwkoop F2. Jammer genoeg ging de wedstrijd van vorige week niet door, dus even inkomen was er ook niet bij.

Met nog een witte waas over het veld begonnen we vol goede moed. Omdat het wel erg koud was speelden we 8 tegen 8, Marijn was er vandaag niet bij. Dus een iets aangepaste opstelling, Mike, Chris en Sven achterin, Bas, Thijs en Romain op het middenveld en Jordy voorin en natuurlijk Mitchell op zijn eigen plekkie op doel. Het krachtsverschil was kleiner dan de stand op de ranglijst deed vermoeden en we konden goed meedoen met Nieuwkoop. Af en toe kwamen we er ook wel door, wat een aantal corners opleverden, maar meer helaas niet. Nieuwkoop kreeg ook niet echt uitgespeelde kansen, maar net als ons een paar corners. Uit één van zo'n corner kreeg Chris de bal ongelukkig op zijn been en hij belandde pardoes in het doel, niks en te doen en echt pech, maar wel 0-1 achter helaas.

Nieuwkoop werd nu wat sterker en er kwamen kleine kansjes voor ze. Uit een goede aanval konden ze de 0-2 binnenschieten. Mitchell was kansloos. Koppies omhoog en weer verder. En dat deden we dan ook. Vol goede moed. De pech bleef ons achtervolgen nadat Chris de bal op zijn handen kreeg, penalty tegen! Gelukkig keek Mitchell die bal als een professional op de paal en ging die er niet in. Meteen daarna probeerde Mike een Messiaanse dribbel, probleempje was echter dat hij dat in ons eigen doelgebied deed, door het midden uitverdedigen is zo'n beetje de belangrijkste regel wat je vooral niét moet doen. Bij ons gebeurde het wel, balletje viel pardoes bij een Nieuwkoop speler en pats 0-3. Dat was dan ook de ruststand. 3 goals tegen, waarvan 2 cadeautjes van ons. Dat moest toch in de tweede helft wel beter kunnen.

En dat ging het ook, meteen na het begin van de tweede helft. De jongens deden er nog een schepje bovenop. Nieuwkoop kreeg vrijwel geen kansen meer terwijl er van onze kant een paar aardige kansen werden gecreëerd door mooi samenspel. Meer dan een paar corners leverde dat nog niet op, uit één daarvan kon Bas bijna de bal binnenprikken, maar de keeper was er net op tijd bij. Ook schoten van afstand misten net de goede richting. Daarom bleef het uiteindelijk bij 0-3, op zich geen slecht resultaat tegen deze sterke tegenstander, maar misschien had er met wat minder pech nog wel meer ingezeten.

Volgende week gaan we er weer voor!
 

Verslagen

Terug naar boven