VEP JO9-3
28-01-2017
4-4

Scheidsrechter:   Henk Blaauw (Scheidsrechter)
Een winderig ochtendje op het AVV complex. Tijd voor de wedstrijd tegen VEP. Uit hebben we daar met 1-3 gewonnen en waren we duidelijk de betere, zij zijn inmiddels gezakt tot de onderste regionen, waar wij juist tegen de middenmoot aan schurken. Een belangrijke wedstrijd dus om definitief aansluiting te vinden met de top 5.

Van de vorige keer weten we nog dat er een paar echt grote jongens bij spelen die hard kunnen schieten. Het was dus zaak die gasten ver weg van het doel te houden zodat ze aan schieten niet toe zouden komen en zelf met mooi combinatievoetbal de aanval te zoeken. De scheidsrechter floot voor het begin en daar gingen we. Meteen vooruit om hun niet in hun spel te laten komen. En dat werkte goed, op het middenveld konden we de bal vaak over nemen van VEP en zelf gevaarlijk worden. Het was dan ook al snel raak. Bas had de bal op het middenveld en gaf een mooie pass op Jordy, die kon eenvoudig de keeper passeren en de 1-0 op het bord zetten.

We bleven de druk erop houden en werden steeds gevaarlijk, doelpunten leverde dat nog niet op, maar wel een aantal corners. Jordy gaf deze super goed voor het doel en twee keer konden we er tegen aan lopen en binnenwerken. Bas maakte zo de 2-0 en Chris liet zette zijn eerste doelpunt dit seizoen de 3-0 op het scorebord. We werden er bijna een beetje overmoedig van, want voor de rust kon ook VEP nog een keertje scoren, een verre uittrap van hun keeper ging over iedereen heen en belandde bij de VEP spits die de bal naast Mitchell in het doel schoot. 3-1 was dan ook de ruststand na een prima eerste helft.

De speech in de rust van trainer Hans was vooral gericht op dezelfde manier doorgaan en niet denken dat we al gewonnen hebben. En die speech leek te werken, want we gingen gewoon door met lekker voetballen en al snel in de 2 helft was het Bas die zijn 2e aantekende na weer een assist van Jordy. 4-1 voorsprong, dat zou toch niet meer fout gaan? Maar dat ging het toch. In de slotfase van de wedstrijd, concentratie verlies en een beetje gemakzucht en voor je het weet heeft de tegenstander 3 ballen in het netje liggen. Zonde, bijna 35 minuten de betere partij geweest maar toch niet de 3 punten in de pocket.

Het was een goede wedstrijd, op de laatste minuten na. Wijze les van vandaag, alles begint met concentratie en inzet. De hele 40 minuten. Zonder dat kunnen we van ieder team verliezen, maar hebben we dat wel dan laten we ook zien dat we echt wel kunnen voetballen. Ook tegen deze grote gasten waren we niet bang en speelden we het grootste deel een prima wedstrijd. Volgende week gaan we weer proberen dat 40 minuten te laten zien en dan blijven de 3 punten weer in Alphen.