Alphense Boys JO9-4
18-02-2017
4-1

Scheidsrechter:   Albert Nandlal (Scheidsrechter)
Na een weekje rust vorige week, moesten we vandaag weer aantreden. Een mooie wedstrijd op het programma, want Alphense Boys kwam langs. En als je één wedstrijd per se wil winnen dan is het wel thuis tegen Alphense Boys. Uit hebben we de punten ook al mee kunnen nemen, dus we hadden goede hoop op weer een lekker resultaat.

De nodige vriendjes en klasgenootjes stonden op het veld bij de tegenstander, dus die moesten het eerst even aangepakt worden. Fel schoten de jongens uit de startblokken. Alphense Boys kreeg niet de kans om de bal lang in de ploeg te houden, want we zaten er super kort op. Zelf konden we door goed samenspel ook al wat kansen creëren en uit een mooie voorzet van Jordy kon Thijs de 1-0 binnen schieten, verdiend want op dat moment waren we echt beter dan de tegenstander.

Na de openingstreffer gingen we lekker door met fanatiek opjagen. Thijs kon de bal van een verdediger ontfutselen en netjes de 2-0 binnenschieten. Nog steeds had Alphense Boys geen kans gehad, Mike, Marijn en Chris zaten overal bovenop. Onze verdediging staat zo langzamerhand echt als een huis en met onze oplettende keeper Mitchell daarbij krijgen we steeds minder tegendoelpunten te verwerken.

Alphense Boys begon wel wat meer aan te dringen, in de eerste helft leverde dat 1 kans op voor ze, maar die bal rolde voor ons aan de goede kant van de doelpaal naast het doel. Intussen kregen we aan de andere kant aardig wat corners mee, Bas gooide er eentje met een mooie curve vlak voor het doel en die ging via de rug van een Alphense Boys speler mooi onhoudbaar voor de keeper het doel in, 3-0. Mooie verdiende voorsprong die we vast hielden tot aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde en al snel was daar dan ook het volgende doelpunt. Jordy kon na een mooie pass van Sven ook zijn doelpuntje mee pakken en de 4-0 binnen schieten. Lekker hoor, mooie voorsprong. Na dit doelpunt werd het spelbeeld wat rommeliger en slordiger. Maar alsnog konden we er goed uit komen, Sven had veel ruimte aan de linkerkant en kon een paar keer goed doorkomen. Helaas ontbrak net dat laatste goede tikje telkens. Alhoewel we toch één keer dachten dat de keeper een schot van Sven pas na de lijn te pakken had.....Was dat geen doelpunt? De scheidsrechter besloot van niet.

Een klein misverstandje zorgde nog voor een doelpunt voor onze gasten, maar verder lieten we het niet komen. Waardoor 4-1 ook de eindstand was. Mooi weer 3 punten bijschrijven als verjaardagscadeautje voor onze trainer Hans en opnieuw Alphense Boys verslagen, dus maandag kunnen we weer met opgeheven hoofd naar school toe.