Van Es: "Ondanks verlies, een positief gevoel"

HMSH 1
Alphen 1
04-08-2013
2-1

Zondag 4 augustus stond de eerste oefenwedstrijd op het programma van Alphen 1. Na een week training mocht Alphen aantreden tegen eerste klasser HMSH uit Den Haag. Ondanks dat het op papier een groot verschil was qua niveau, was daar op het veld niet veel van te zien. Dit lag niet zozeer aan HMSH, maar was grotendeels de verdienste van Alphen. Met prima combinatievoetbal speelde Alphen een goede wedstrijd, maar helaas werd dit niet beloond met een gelijkspel of een overwinning.

Alphen begon meteen goed aan de wedstrijd maar kwam na 20 minuten toch op achterstand. Een voorzet vanaf de achterlijn werd keurig door de spits van HMSH bij de eerste paal binnen getikt. Alphen bleef goed voetballen en bij vlagen met prima combinatiespel. Uiteindelijk zou het tot halverwege de tweede helft duren voordat Alphen de 1-1 op het bord kon zetten. Dennis Boer stond op de goede plek en wist de voorzet van Ilias Hadi koelbloedig af te ronden.

Hierna kreeg Alphen nog enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar mede doordat de aanvallers van Alphen enkele keren onterecht werden teruggevlagd, kwamen de mannen van Van Es niet op voorsprong. Uiteindelijk wist HMSH nog te scoren, maar Alphen wist deze achterstand niet meer weg te poetsen.

Alphen liet in ieder geval positief voetbal zien en hopelijk kunnen zij deze lijn door trekken richting het begin van de competitie. De trainer, Boris van Es, was in ieder geval positief gestemd na afloop van deze wedstrijd: "Deze wedstrijd geeft voldoende handvatten voor aankomende seizoen. Ik heb een team gezien wat wilde voetballen en dat lukte bij vlagen ook met goed positiespel. Het is dan jammer dat je uiteindelijk zo'n wedstrijd verliest, maar ik kijk in ieder geval positief terug op deze wedstrijd. We moeten ook niet vergeten dat we tegen een eerste klasser speelde vandaag en dat we gewoon prima tegenpartij hebben geboden."