Alphen 2 onderuit in eerste wedstrijd: "Ik ben gematigd positief"

Alphen 2
Donk 2
11-08-2013
0-1

Na een week training mocht Alphen 2 thuis aantreden tegen DONK 2 voor de eerste wedstrijd van het jaar. Interessant detail, Alphen en DONK zijn bij elkaar ingedeeld in de competitie. Of hier veel informatie uit te halen is voor in de competitie is de grote vraag. Voor beide ploegen zal gelden dat de selectie bij de start van de competitie er heel anders eruit kan komen te zien met ‘afvallers’ van het eerste, spelers die terug zijn van vakantie, etc. Maar dit was uiteraard ook niet de insteek van deze oefenwedstrijd, in deze wedstrijd ging het er vooral om wedstrijdritme op te doen en spelers een kans te geven om zich te bewijzen. Alphen en DONK legde een sportieve wedstrijd op de mat en na 90 minuten zou DONK met een 1-0 overwinning van het veld stappen.

Doordat er nog een groot aantal spelers op vakantie zijn of net terug komen van een vakantie, kon Alphen beschikken over een selectie van 13 man. En dat betekende voor de meeste spelers dat zij gelijk vol aan de bak konden en een hoop minuten mochten maken.

In de openingsfase was Alphen duidelijk nog zoekende en was DONK duidelijk de bovenliggende partij. DONK kreeg in deze fase ook enkele mogelijkheden om de scoren te openen, maar de voorwaartsen van DONK miste duidelijk nog scherpte voor de goal. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Alphen wat meer in het spel en neem het initiatief wat over van DONK. Alphen probeerde voetballend van achteruit het vijandelijk doel te bestoken. In de eindpass was Alphen vaak nog onzuiver en kwam niet tot hele grote kansen. Toch had Alphen na een prima actie van Ferry van Leeuwen de kans om op 1-0 te komen, maar helaas belandde zijn lobje op de lat.

In de tweede helft waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd en leek het erop dat de wedstrijd in een 0-0 stand zou eindigen. Alphen probeerde in de tweede helft wat meer druk naar voren te zetten en gaf daardoor achterin meer ruimte weg en hier maakte DONK dankbaar gebruik van. Na een afgeslagen aanval kwam DONK er via de linkerkant vliegensvlug uit en wist de bal in het doel van Frank Dullemans te werken. De wedstrijd bloedde hierna een beetje dood en vonden DONK en Alphen het wel mooi geweest. Hiermee was de eerste oefenwedstrijd een feit.

Ondanks de nederlaag was de trainer, Chris Snatersen, gematigd positief: “Ik kan eigenlijk heel kort zijn over de wedstrijd, ik heb goede dingen gezien, maar ook meer dan genoeg punten gezien die voor verbetering vatbaar zijn. Ik had ook niet verwacht dat wij na 1 week trainen al de pannen van het dak zouden spelen, maar dat lijkt me logisch voor een eerste wedstrijd. Ik heb deze wedstrijd vooral gebruikt om wat spelers uit te kunnen proberen en iedereen weer ritme op te laten doen. Belangrijkste voor mij is dat we de volgende week tegen Olympia een goed vervolg kunnen geven aan deze wedstrijd en een stijgende lijn kunnen laten zien in ons spel.”

Volgende week speelt Alphen 2 om 11.00uur thuis tegen Olympia 2.