Alphen 2 dendert door en mogelijk volgende week al kampioen!

Zoetermeer 2
Alphen 2
02-02-2014
2-6


Inmiddels begint het gewoon te worden dat Alphen 2 zijn wedstrijden elke week weet te winnen. Maar dat de prestatie niet als ‘gewoon’ bestempeld mag worden, mag duidelijk zijn. Ook de uitwedstrijd tegen Zoetermeer 2 werd weer gewonnen met grote cijfers, met 6-2 om precies te zijn.

Afgaande op de uitslag, kom je tot de conclusie dat Alphen 2 een goede wedstrijd heeft gespeeld. Wanneer deze vraag aan de toeschouwers gesteld zou worden, zou er een totaal andere conclusie getrokken worden. De wedstrijd tegen Zoetermeer was misschien wel één van de slechtste wedstrijden van het jaar en kampioenskandidaat onwaardig! Hoe dan ook, de jongens stappen toch weer met een overwinning van het veld. Trainer Chris Snatersen: “Zeer slecht spelen, nauwelijks kansen weggeven en zelf toch weer 6x scoren. Gebrek aan kwaliteit bij de tegenstander, of gewoon kwaliteit van Alphen 2?! Wij houden het op het laatste. Al zal de waarheid ergens in het midden liggen…”

Kampioenschap lonkt
Inmiddels is de competitie 16 wedstrijden onderweg en is Alphen 2 nog steeds ongeslagen. Met 15 overwinningen en 1 gelijkspel, kan Alphen 2 volgende week thuis kampioen worden tegen CKC 2. Echter is Alphen 2 wel afhankelijk van Groeneweg 2, zij mogen namelijk geen punten pakken bij Donk 2. Wanneer het Alphen 2 lukt om volgende week  op 9 februari  al kampioen te worden, dan mogen we spreken over een unieke prestatie! Dat een elftal in de winter kampioen wordt, gebeurd immers niet vaak. De term winterkampioen krijgt dan ineens een totaal andere dimensie.

Hoe anders dit seizoen is voor Alphen 2 blijkt wel uit  het feit dat ze vorig seizoen tot half juni (!) hebben moeten knokken om degradatie te voorkomen en nu in februari mogelijk al kampioen kunnen worden. Snatersen: “In vergelijking tot vorig jaar is het niet zo dat we ineens heel anders spelen. Vorig jaar deden we voetballend ook helemaal niet onder voor de teams die bovenin eindigenden, alleen maakten we toen te veel persoonlijke fouten en hadden we moeite met scoren. Dit jaar spelen we in principe volgens hetzelfde concept, met dit verschil dat we nu weinig persoonlijke fouten maken en dat we makkelijker tot scoren komen. En… we hebben nu uiteraard ook het geluk van een kampioen aan onze zijde. Wanneer je deze factoren allemaal bij elkaar optelt, sta je dus bovenaan de ranglijst.”

Alphen 2 schrijft stukje geschiedenis
Naast het feit dat een kampioenschap vieren in de winter iets unieks is, heeft deze prestatie ook tot gevolg dat Alphen 2 volgend seizoen in de 1e klasse reserve zal gaan spelen! In de geschiedenis van Alphen is dit nog niet eerder gebeurd en hier mogen we als vereniging best trots op zijn.

Kortom: Volgende week zondag is iedereen welkom op sportpark de Bijlen, om getuige te zijn van de mogelijke kampioenswedstrijd van Alphen 2.  Om 11.00 uur zal de aftrap plaats vinden tegen CKC 2.

“El Capitano” 
 

Verslagen

Terug naar boven