Alphen JO9-2 (F2)
18-03-2017
2-2

Op deze winderige ochtend mochten we op weg naar Woerden, om tegen Sportlust te spelen. Het complex ligt naast dat van VEP en dat leverde enige verwarring op bij een enkeling :) Maar uiteindelijk waren we toch compleet. Mike was er niet bij vandaag, die was lekker een weekendje weg.

Goed, Sportlust F5, thuis hadden we die met 4-1 verslagen, dus we hadden goede hoop dat we ook vandaag de bovenliggende partij konden zijn. Na het regelen van een reserve scheids begon de wedstrijd waarin we de eerste helft wel het straffe windje tegen hadden. Dat zou best eens van invloed kunnen zijn. Met weer een vertrouwde driemans verdediging begonnen we de strijd, na vorige week leek het de technische staf wel goed om weer wat zekerheidjes in te bouwen. Dus Chris en Marijn op hun vertrouwde plekkie en Romain rechts in de verdediging. Die deden het de eerste helft verdedigend prima, ze gaven niet veel weg, maar door de straffe tegenwind lukte het ook niet altijd om aanvallend gevaarlijk te worden. De kleine kansjes die Sportlust kreeg kon Mitchell, die weer een prima wedstrijd keepte, goed onschadelijk maken. Lang bleef de 0-0 dus op het scorebord staan, maar uiteindelijk belandde de bal bij de linker spits van Sportlust, die de bal geholpen door de wind en de paal in de lange hoek kon krijgen. 1-0 achter. Rust!

De limo kregen we op het veld. En na wat aanwijzingen van trainer Hans begon de 2e helft alweer snel. Nu hadden wij het windje in de rug, dus vaak van afstand schieten was het devies. Door de wind in de rug waren we ook veel in de aanval. Met iets teveel spelers ook, want door een uitbraak van Sportlust werden we verrast. Hun spits kon Mitchell met een balletje in de hoek passeren en het was 2-0. De koppies begonnen een beetje te hangen, pijntjes werden extra voelbaar en het kraakte en piepte. Toch lieten de jongens het er niet bij zitten en we voerden de druk op. Een paar afstandschoten die net richting mistte of door de keeper konden worden gekeerd waren het eerste resultaat daarvan. Jordy schoot nog een corner op de lat dus we kwamen steeds dichterbij. Halverwege de tweede helft was daar dan ook de aansluitingstreffer. Het was wel een beetje een lelijke goal, want een schotje van Bas hobbelde via een speler van Sportlust langs die keeper die net op het verkeerde been stond. Maar dat maakt niet uit, ook lelijke doelpunten tellen.

Hee, misschien is hier dan toch nog wat te halen. Direct na de aftrap probeerde we de bal weer te veroveren en trokken we weer ten aanval. Maar het was allemaal net niet voorlopig. Tot in de laatste fase van de wedstrijd. Er was niet meer lang te spelen en we waren steeds vaker voor hun doel. Een ouderwetse scrimmage zorgde voor de opluchting, nadat Thijs het had geprobeerd, zette Sven tussen een woud van benen voet tegen de bal die daardoor achter de keeper in het doel belandde, 2-2! En de eerste goal van Sven dit seizoen, goed gedaan!

Zou er nog tijd zijn voor meer? Direct na de aftrap hadden we de bal al weer veroverd en gingen we voorwaarts, maar er bleek te weinig tijd om nog de winst uit het vuur te slepen. De scheids floot voor het einde. Na een wat moeizaam begin, toch nog een puntje eruit gesleept. Complimenten voor de veerkracht die de jongens vandaag hebben laten zien en hard gewerkt tot het einde. Dit moeten we weer doorzetten naar volgende week, dan spelen we de derby tegen ARC F6 die bovenin meedraaien, dus dan moeten weer op de toppen van onze kunnen zijn.