2e oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander

01-01-1970
6-1

Na de super wedstrijd vorige week tegen Zwammerdam JO11-1 waarin een aantal jongens speelden die een jaartje ouder waren, treden we deze week weer aan tegen een JO11-1 team, dit keer RVC'33, ook weer met een aantal jongens die een jaartje ouder zijn. Zij spelen 3e klasse in de O11 competitie, dus bij voorbaat stond al vast dat we er een pittige kluif aan zouden krijgen.

De wedstrijd werd gespeeld op een trainingsveldje dat volgend jaar vervangen gaat worden, kwaliteit was niet best, maar daar heeft de tegenstander net zo veel last van dus dat mag geen excuus zijn. De goed fluitende scheids blies voor de eerste keer op de fluit en de wedstrijd was begonnen. Al snel bleek dat het een erg goed voetballend team was. De oudere jongens voorin waren erg handig met de bal en we hadden onze handen vol om ze van scoren af te houden. Door hun tactiek lieten we ons bij balbezit van hun keeper telkens van het middenveld weglokken, waardoor het veld groot werd en zij alle ruimte kregen om rond te spelen. We kwamen er kortom gewoon niet aan te pas en onze aanvallen waren heel schaars. Het was wachten op het eerste doelpunt van RVC, maar door geconcentreerd verdedigen konden we dat moment nog aardig lang uitstellen. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. En niet snel daarna lagen ook de 2 en 3-0 al in het net. Stuk voor stuk mooie uitgespeelde doelpunten. Gelukkig konden we de schade verder beperkt houden en was de 3-0 ook de ruststand.

Na wat tactische aanwijzingen en wat positieve praat kwamen we goed de kleedkamer uit. Het lukt ons begin tweede helft beter om druk op de tegenstander te krijgen. Hierdoor ontstonden ook meer kansjes. Gastspeler Stan raakte met een schot de lat, Sydney, die de 2e helft in de spits speelde, kreeg wat kleine kansjes en er volgden wat schoten uit de 2e lijn die gepakt werden door de keeper. De beloning kwam uit een corner, die werd geraakt door een been van de tegenstander en belandde hoog bij de 2e paal. Bas aarzelde niet en kopte hem tegen de touwen. 3-1 in ieder geval de eer gered en we konden nog steeds druk houden op de tegenstander. Echte grote kansen kregen we echter niet en door onze aanvalslust vergaten we weleens om onze posities goed bezet te houden. Daar wist RVC wel raad mee, vaak kwamen ze er snel uit en stonden er maar 2 of zelfs 1 verdedigers van ons tegen een overmacht aanvallers van hun. De organisatie was bij ons verdwenen en RVC profiteerde daarvan door nog 3x te scoren. Zo eindigde de wedstrijd dus in een 6-1 nederlaag. Volkomen terecht verloren, tegen een goede tegenstander die ons voetballend en voor wat betreft de oudere jongens ook fysiek de baas was.

Ondanks dat toch goeie dingen gezien waar we mee verder kunnen. En de verbeterpuntjes zijn ook weer meteen duidelijk ;). Volgende week weer nieuwe ronden, nieuwe kansen. Dan tegen een O10 team, dus iedereen weer even oud.