Competitie is weer begonnen

01-01-1970
1-12

Na de helaas afgelaste wedstrijd van vorige week, begon vandaag voor ons dan echt de voorjaarscompetitie. En we konden meteen aan de bak dachten we, want tegenstander Schoonhoven had vorige week hun tegenstander met 14-0 van de mat geveegd. Het team speelde voor de winterstop nog 2e klasse, maar werd daarin afgetekend kampioen met een doelsaldo waar je u tegen zegt, maar liefst 114 goals voor en maar een handjevol tegen. Op voorhand leek het dus een moeilijke pot te worden.

Met precies 7, want Sven was nog ziek, moesten we de strijd aan gaan op deze vroege zaterdagochtend. Meteen erop klappen en ze geen kans geven, dat was wat we moesten doen. De erg jonge scheidsrechter blies de wedstrijd in gang en daar gingen we. Het was nog even aftasten maar het was snel duidelijk dat Schoonhoven wel probeerde te voetballen. Het eerste kansje was ook voor hun te noteren, Sydney kon goed redden. Maar daarna schakelden wij een tandje bij.

En dat tandje bij schakelen had effect, want al snel kwamen we op voorsprong. Het was Maik die na een mooie individuele actie de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Snel daarna lag ook de 2e er al in. Een goeie pass van Jay kon door Bas beheerst afgerond worden. De koek was nog niet op want ook de 0-3 lag er binnen no time in. Weer Maik op aangeven van Stijn. Lekker hoor. De vooraf verwachte tegenstand bleek dus iets minder te zijn. Vrolijk gingen we dan ook door met scoren. Stijn op aangeven van Bas, Maik op aangeven van Jay en Berat met natuurlijk een verwoestende knal op aangeven van weer Jay. Dat was voor de rust het laatste wapenfeit, met een comfortabele voorsprong even een limonade drinken en wat rust pakken.

Na de jongens op het hart gedrukt te hebben vooral weer scherp te beginnen om Schoonhoven niet terug in de wedstrijd te laten komen begon de 2e helft. De tegenstander bleef wel dapper voetballen, ze kregen nu ook wat kansjes. Ze kwamen ook tot scoren. Uit een corner volleerde ze knap de 1-6 binnen. We dachten er toch een beetje te makkelijk over. Gelukkig beschikken we over veel individuele kwaliteiten, Maik ging weer eens op avontuur en maikte (;))de 1-7 . Nu zaten we weer op het goede spoor en gingen we verder waar we de eerste helft gebleven waren.

De 1-8 kwam van Jay zijn voet na een goeie assist van Stijn. Stijn zelfde scoorde ook nog even de 1-9 door goed aangeven van Maik. De 1-10 en 1-11 waren weer van Maik, waarbij de 1-11 een goeie actie van Stijn was die overzicht hield en de bal goed breed gaf. Het slotakkoord was van Jay die de eindstand bepaalde op 1-12.

Uiteindelijk toch een makkelijke overwinning wat we vooraf niet verwacht hadden. Ook een compliment voor Schoonhoven die continue probeerden echt te voetballen en opbouwen van achteruit. Het verschil zit het hem vooral in dat wij dat ook doen maar dan wel 2 versnellingen hoger en dus veel sneller. Zo zie je dat je van veel wedstrijden met hoge weerstand (bijvoorbeeld de oefenwedstrijden tegen oudere teams of hoofdklasse teams) ook zelf snel veel beter wordt. Deze lijn gaan we natuurlijk volgende week met onze inhaalwedstrijd doorzetten. En dan zijn we volgende week gewoon de trotse koploper ;)