Teleurstellende ochtend

01-01-1970
01:00

Prachtig weer, een goeie stemming na de toernooiwinst vorig week en een mooie tegenstander vandaag. Alle seinen op groen voor een mooie ochtend. Het programma was behoorlijk interessant want de complete top 6 speelden vandaag tegen elkaar. Goede kans om een slag te slaan richting de koppositie dus.

Alleen dat zou geen makkie worden, tegenstander Sportlust had ook nog maar 1 potje nipt verloren en dat was uitgerekend tegen VEP die met ons samen op de bovenste plek staan. Zoals altijd, scherp beginnen en meteen er boven op. En we begonnen best redelijk. Kleine kansjes kwamen en Sportlust beperkte zich tot verdedigen. Ze hielden telkens veel mensen achter de bal zodat het voor ons moeilijk was de gaatjes te vinden. Aan de andere kant hadden ze wel een hele snelle en behendige spits lopen. Wanneer ze de bal hadden werd die dan ook meteen gezocht met diepe ballen naar voren.

We vinden dat altijd lastig om hiertegen goed te verdedigen en dat bleek dan ook weer in deze wedstrijd. Hun spits kon een paar keer alleen op Sydney af, maar gelukkig kon Sydney deze keren nog goed redden, maar je voelde al dat het niet goed kon blijven aflopen. Dat deed het dan ook niet. Het balletje bleef een beetje hangen en de aanvallers van Sportlust waren attenter dan onze verdedigers. We stonden erbij en keken ernaar hoe de spits met een hakje Sydney kon passeren. Nou zijn we dit seizoen al vaker op achterstand gekomen, waarbij we uiteindelijk toch als winnaar van het veld liepen, dus deze keer zou het ook wel goed komen toch?

Vol goede moed trokken we weer ten aanval, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. We hadden moeite er door te komen en kregen geen vat op de spits die met diepe ballen bediend werd. Als je de kansen dan zelf niet maakt, die waren er echt in overvloed, dan treedt er een oude voetbalwet in werking. De 0-2 lag er dus ook al in. Er werd al een beetje gemopperd in het veld, we waren niet bij machte het om te draaien op dit moment en dat vonden de jongens niet zo leuk, gewend als ze zijn aan winnen de laatste weken ;).

Toch deden we er wel een schepje bovenop. En de aansluitingstreffer kwam er dan ook. Bas kon een pass van Maik het hoekje in tikken. Snel weer naar de eigen helft voor de aftrap en vol gas! Kans op kans kwam er voorbij, maar hij mocht er niet in. Paal, van de lijn gehaald, net over, alles kwam wel voorbij, maar een bal in het netje niet. Althans, niet in het voor ons goeie doel. Want na weer een counter lag de 1-3 erin. Dat was ook de ruststand.

Na de rust probeerden we weer snel druk naar voren te zetten om snel de aansluitingstreffer weer te maken. We hadden wel het gevoel dat als die snel zou vallen er nog wel wat mogelijk was. Maar het was wel belangrijk dat Sportlust de 1-4 niet zou scoren. Weer een hoop net niet aanvallen, schoten en kansjes, maar nog steeds geen goal. De tijd begon te dringen en met een nog aanvallendere speelwijze probeerden we nog wat af te dwingen. Helaas mocht het niet baten. Er werd door Sportlust met man en macht verdedigd en doordat we wat meer ruimte weg gaven met een verdediger minder kon Sportlust ook nog gevaarlijk worden. Dat ze er uiteindelijk nog 2 scoorden en daardoor op 1-5 kwamen is alleen voor de statistieken nog belangrijk.

Een geflatteerde uitslag, want we waren zeker niet minder dan Sportlust, maar je hebt van die dagen dan zit het er gewoon niet in. Dan lukt het gewoon net niet ondanks dat er hard gewerkt wordt. Na 9 winstpartijen was het voor de jongens wel een beetje teleurstellend. Als je winnen gewend bent komt verlies extra hard aan ;), maar vol goede moed gaan we weer naar de volgende competitiewedstrijd.
 

Verslagen

Terug naar boven