Spanning bijna niet te houden

01-01-1970
01:00

Een inhaalprogramma vandaag, tegen Jodan Boys. En een echte topper ook nog. Ze hebben hetzelfde aantal verliespunten als ons, maar wel een wedstrijdje meer gespeeld. Door de uitslagen van de doordeweekse inhaalwedstrijden in de poule, stond er nog wat meer druk op. Bij winst zouden we echt de 2e plek pakken zonder die te hoeven delen met iemand en bij verlies zou het Jodan Boys zijn op de 2e plek.

Aftrap om 11 uur, dus het excuus dat er nog slaap in de ogen zou zitten kon niet gebruikt worden vandaag :). De warming up was al goed, meestal een goede indicatie hoe er die wedstrijd gestart zal worden, maar de jongens waren scherp en gebrand op een goed resultaat. Dat bleek ook direct na de aftrap, meteen er boven op en de tegenstander opjagen. Die hadden wel een hele gevaarlijke aanvaller, maar die kwam er tegen Younes nog niet aan te pas.

We hadden controle, konden ze ook onder druk zetten, zonder echt tot grote kansen te komen. Het balletje ging goed rond en mochten we hem onverhoopt verliezen zaten we er weer bovenop om hem weer terug te krijgen. We waren kortom, de bovenliggende partij, al was het maar een klein beetje. Groot was dan ook de teleurstelling dat wij toch de eersten waren die het balletje uit het netje moesten vissen. Uit de klust ontstond een schietkans die behendig binnen gewerkt werd. En om het allemaal nog wat zuurder te maken lag ook de 2-0 5 minuten later er al in. Tegen de verhouding in en dit doelpunt was nog fortuinlijker dan de eerste, maar ook die tellen. Er klonk wat gemopper en de koppies gingen hangen. Maar als we iets bewezen hebben dit seizoen is dat we fantastisch kunnen terugkomen van een achterstand.

In de rust werd dit door de trainer nog eens extra benadrukt, er is nog niks verloren en de tweede helft gaan we er gewoon vol voor. Het ging nog wat moeizaam aan het begin van de tweede helft en Jodan Boys kreeg nog een goeie kans op de 3-0. Sydney verkleinde zijn doel echter goed dus hij ging aan de voor ons goeie kant van de paal naast het doel. Een toen kreeg Sven de bal. Aan de rechterzijkant van het veld op grote afstand van het doel. Maar hij schoot toch gewoon, en de bal viel over de keeper in de lange hoek zo het doel in. Prachtige goal en hij was echt niet bedoeld als voorzet, echt niet ;).

Dit was net het zetje wat de jongens nodig hadden. Nu waren we duidelijk de bovenliggende partij, op zoek naar de gelijkmaker. En die liet niet lang op zich wachten. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Bas, die bedacht zich geen moment en streepte hem de kruising in. Was de eerste goal al prachtig, de tweede deed daar weinig voor onder en was ook een beauty. Nu erop en erover. Het spel speelde zich nu ook grotendeels op de helft van de tegenstander af. en de volgende schietkans was voor Berat, die hem beheerst de lange hoek in schoot. 2-3!

Vasthouden nu. Want Jodan Boys gaf zich nog niet gewonnen. Uit een schot raakte ze nog de lat. Maar verder hadden Berat, Younes en Jay het wel redelijk onder controle. Sydney was attent bij de balletjes die er toch door heen kwamen. Voor ons gevoel duurde de tweede helft nu wel wat erg lang en vermeende achterballen werden zomaar corner ;). Maik was nog dichtbij met een schot in het zijnet. Maar gescoord werd er niet meer zodat we weer 3 zwaarbevochten maar dik verdiende punten bij konden schrijven. Jodan Boys zat er mentaal doorheen, dat bleek ook wel toen ze na afloop zonder penalties en handjes schudden, op 1 spelertje na, zo van het veld af liepen zonder om te kijken. Beetje jammer na een verder sportief verlopen wedstrijd.

Ons vizier kan in ieder geval weer naar boven, volgende week kunnen we uitrusten, de week erop weer de volgende test. En als we zo doorgaan de volgende twee wedstrijden, wordt het een hele spannende laatste wedstrijd!