Oefentussendoortje om de week te breken

01-01-1970
2-1

Woensdagavond, normaal gesproken trainingsavond. Maar niet vandaag. Vandaag gaan we op bezoek bij RCL JO11-1 voor een lekker oefenpotje. Deze hoofdklasser kennen we nog van het toernooi bij Spirit waar we na een spannende 0-0 op doelsaldo de 1e plek voor hun neus weg kaapte. Zij wilden dus wel graag revanche en wij hadden na afgelopen zaterdag ook wel wat recht te zetten om te laten zien dat we toch echt wel een behoorlijk potje kunnen voetballen.

Omdat de technische staf van mening is dat sommige puzzelstukjes toch nog niet helemaal lekker op zijn plek liggen, spelen we vandaag weer met een vertrouwde 3 mans verdediging. Dit geeft de jongens wat houvast omdat ze dit van vorig seizoen gewend zijn. Voorin ook de vertrouwde 2, waardoor er dus nog 2 op het middenveld overblijven. Eens kijken hoe we hiermee uit de voeten kunnen.

We weten dat RCL een goed combinerend team is en na het beginsignaal laten ze dat ook meteen zien, maar door de solide verdediging kunnen ze nog geen gevaar stichten. Zelf laten we ons ook niet onbetuigd, mooie driehoekjes zien we op verschillende delen van het veld en het samenspel ziet er bij vlagen verzorgd uit. Dit ziet er al veel beter uit dan zaterdag. Langzaamaan krijgt RCL wel een licht overwicht. Veel corners ook, maar die zijn vrijwel allemaal een prooi voor Keano. Sowieso keept hij een goeie partij. Ook bij schoten of 1 op 1 situaties is hij de baas, waardoor RCL niet tot scoren komt.

Af en toe kunnen we met snelle uitvallen ook nog gevaarlijk worden, maar door de druk van RCL lukt het combineren wel wat minder goed. Maar als het opbouwen niet lukt, kunnen we ook op wat meer opportunistische manier gevaarlijk worden, snel de diepe bal op Maik of Sven waarbij de middenvelders snel bijsluiten levert toch ook nog wat kansjes op. Maar nog steeds geen doelpunt. Het duurt nog tot de blessuretijd van de eerste helft voor de eerste goal valt. En die valt net in het verkeerde doel. Eindelijk is Keano geklopt door een schot van afstand. Meteen daarna is ook de eerste helft afgelopen.

Het begin van de tweede helft laat eigenlijk hetzelfde spelbeeld zien. Licht veldoverwicht voor RCL, maar gevaarlijke momenten voor beide doelen. Maar hoe verder de wedstrijd vordert, hoe meer we de ruimtes op het middenveld zien, vinden en kunnen bespelen. De wedstrijd wordt wat meer open en golft meer heen en weer. Het tot nu toe gevaarlijkste moment komt na een overtreding op Bas. De toegekende vrije trap wordt door Maik fraai ingeschoten, maar helaas staat de lat een doelpunt in de weg. De jongens merken wel dat er misschien toch wel wat te halen is, dus er gaat een schepje bovenop. En dat heeft resultaat. Na een scrimmage valt de bal voor de voeten van Sven die niet aarzelt en de 1-1 binnen schiet. Misschien gezien de hele wedstrijd niet verdiend, maar gezien het spelbeeld van de laatste 10 minuten wel.

RCL laat het er ook niet bij zitten, die willen graag winnen. Dus ook zij doen er een schepje bovenop. We komen weer onder druk, maar spelen daar nu soms goed onderuit. En Keano staat nog steeds goed te keepen dus het lukt ons voorlopig om de 1-1 vast te houden en aan de andere kant zelf ook gevaarlijk te worden. Dit houden we vol tot bijna het einde van de wedstrijd. Uit een corner kan RCL toch de 2-1 binnen koppen. En ook na dit tegendoelpunt is de wedstrijd vrijwel meteen afgelopen.

Uiteindelijk wel een terechte uitslag, maar dit zag er al veel beter uit dan afgelopen zaterdag tegen VUC. Solide verdedigt en geprobeerd elkaar te vinden, wat soms ook goed lukte. De puzzelstukjes liggen nog niet perfect, maar wel alweer iets beter. Zaterdag weer knallen!
 

Verslagen

Terug naar boven