broodnodige 3 punten in de tas

01-01-1970
01:00

Het is al weer een tijdje geleden dat we een potje gespeeld hebben. De afgelopen 2 zaterdagen waren we als team vrij. Dit was dus pas de 4e competitiewedstrijd voor ons. Uit de 3 eerdere hebben we slechts 3 puntjes gehaald, dat was de start tegen VEP. Daarna onnodig verlies tegen Oudewater en gewoon een sterkere tegenstander tegen Sportlust. Het was dus zaak om vandaag wel een lekker resultaat te halen.

De tegenstander waartegen dat moest gebeuren was ARC JO11-2. Dit team staan onder ons, dus je zou verwachten dat winst zou moeten kunnen. Deze plaatselijke derby's zijn altijd wat specialer en meestal is de motivatie dan ook op orde, maar op zo'n vroeg tijdstip weet je het maar nooit. Na het eerste fluitsignaal was het dan ook eerst een beetje aftasten. Al snel waren we wel de bovenliggende partij, maar sommigen waren nog wel een beetje dromerig. Snel afschudden en vol gas, dan is er echt wel wat te halen vandaag!

De meest ruimte lag aan onze rechterkant. Met de snelle Stijn die zijn directe tegenstander vaak de baas was. Daaruit ontstonden dan ook veel kansen. Uiteindelijk een goeie diepe bal van Younes, Stijn zijn man voorbij, richting doel en koel afgerond. 1-0! En gezien het spelbeeld was dit ook verdiend. Kreeg ARC dan geen kansen? Jawel, vaak stond Jay op de goede plek om te onderscheppen, maar toch kwamen ze er wel eens goed door. Maar gelukkig voor ons had hun linkerspits zijn dag niet, dus zelfs opgelegde kansen waren niet aan hem besteed. Voor de rust konden we de voorsprong ook nog uit breiden, Bas ging goed door maar kon hem met zijn linker niet achter de keeper krijgen, Stijn was echter attent en scoorde zijn en onze tweede.

Even wat limo en tactische aanwijzingen en hup weer door! De eerste minuten van de tweede helft waren wat rommeliger. Iets minder scherpte en ARC werd wat gevaarlijker. Scoren deden ze gelukkig nog niet, terwijl Maik aan de andere kant op avontuur ging en met een knappe goal de voorsprong nog even vergrote. Dat bracht ons weer op het goede spoor en we gingen weer beter spelen Uit een mooie aanval kon Bas de bal op Maik spelen, die mooi afrondde, 4-0. Lekker voor de gemoedsrust van technische staf en supporters.

Nu was de wedstrijd wel gespeeld. ARC probeerde wel, maar bleef mooie kansen missen en Maik voltooide zijn hattrick door de 5-0 ook binnen te schieten. Zo speelden we de wedstrijd verder uit. Weer eens 3 punten binnen én de 0 gehouden. Gezien het spelbeeld is de overwinning volkomen verdiend, maar die 0 was wel meer geluk dan wijsheid gezien de kansen die ARC heeft gehad. Nu kijken of we de weg omhoog kunnen inzetten.